Effektiv slankekur: Sådan tabte jeg 7,2 kg på 15 dage

For et par uger siden blev det klart, at jeg måtte gå på den første slankekur i mit liv. En af mine venner og jeg kæmper nemlig om hvem der først får en sixpack (tydelige muskler på maven) – og for at få det, måtte jeg tabe nogle kg i en fart.

Heldigvis viste det sig, at den slankekur jeg fulgte var super effektiv. På bare 15 dage tabte jeg 7,2 kg (næsten et halvt kg om dagen) – og jeg tror sagtens, at jeg kunne have tabt endnu flere kg, hvis jeg havde fortsat med slankekuren.

Effektiv slankekur

Slankekuren kort fortalt

Jeg baserede min slankekur på Tim Ferriss anbefalinger. Kort fortalt, så anbefaler han, at man fuldstændig undgår kulhydrater og at man spiser den samme mad igen og igen. Tilgengæld må man så spise så meget man kan og har lyst til – og gerne flere end 3 gange dagligt.

Han anbefaler også, at man holder en fridag om ugen, så stofskiftet holdes i gang. Det er nemlig sådan, at hvis stofskiftet ikke har noget at arbejde med, så kører det langsommere. Og hvis stofskiftet kører langsommere, så forbrændes ens fedt langsommere og det tager længere tid at tabe sig.

En ugentlig fridag er også godt for moralen, så man ikke så let risikerer at falde for fristelsen og kaste sig over en håndfuld chokolader eller hvad man nu er forfalden til.

Morgenmad, frokost og aftensmad

For at sikre mig at jeg spiste det samme igen og igen, så besluttede jeg at spise det samme til hhv. morgenmad, frokost og aftensmad mens slankekuren stod på:

 • Morgenmad: Røræg af æggehvider (med en anelse helt æg for smagens skyld), dåsebønner og frosne grøntsager.

Slankekur morgenmad

 • Frokost: Stegt kylling vendt i tex mex krydderi, stegte peberfrugter og stegte løg og frosne bønner.

Slankekur frokost

 • Aftensmad: Salat (samme slags hver dag, baby leaves fra netto), dåsetun (i vand) og en lille smule chilipulver og peber for smagens skyld.

Slankekur aftensmad

Både morgenmad og frokost kunne jeg lave i store portioner til flere dage, så jeg ikke behøvede bruge tid på at lave mad hver gang jeg skulle spise.

At jeg lavede mad til flere dage ad gangen gjorde det også let at tilføje helt æg til min røræg af æggehvider. Jeg tillod mig smipelthen at smide et helt æg på panden sammen med æggehviderne, når nu portionen var så stor.

Når jeg stegte kylling og grøntsager til frokosten, så brugte jeg en anelse olivenolie. Mindre end en halv teskefuld til hhv. kylling og grøntsager (store portioner, hvor der var nok til ca. 3 dage).

Spisetider, vand og vitaminer

Som sagt, så gjaldt det om at spise flere gange om dagen. Ofte spredte jeg derfor frokosten ud over to omgange:

 • Plan 1: Morgenmad kl. 7, frokost første gang kl. 10, frokost anden gang kl. 14, aftensmad kl. 17:30
 • Plan 2 (hvis det passede dårligt at spise to gange frokost): Morgenmad kl. 7, frokost kl. 11:30, aftensmad kl. 17:30

Det er en rigtig dårlig ide at spise når det nærmer sig sengetid, så jeg undlod at spise noget som helst efter aftensmaden. Men på andre tidspunkter, så spiste jeg et par gulerødder hvis jeg var lidt sulten eller hvis jeg trængte til at sætte tænderne i noget for hyggens skyld (fx. mens min kone sad og spiste lækre og indbydende chokolader…).

Udover den faste føde, så gjaldt det om at drikke helt usandsynlige mængder vand. Jeg vil tro, at jeg har drukket mindst 3-4 liter dagligt i de dage jeg har været på slankekur. Udover vand drak jeg 1-2 glas rødvin hver aften, men ellers intet andet. Altså ingen kaffe, te, juice, sodavand, etc.

Hver aften spiste jeg også en almindelig vitaminpille, en d-vitaminpille, en b-vitaminpille og en pille med omega-3 fiskeolie. B-vitaminpillen mest fordi jeg havde små mangelsymptomer inden jeg begyndte på slankekuren.

Den ugentlige fridag

På den ugentlige fridag må man spise hvad man har lyst til, men man skal godtnok passe på ikke at gå for amok i mad og godter. Det gjorde jeg på min fridag (dag 9), hvilket betød jeg ikke tabte mig i 4 dage. Dagen efter fridagen var min vægt faktisk gået op med 1 kg og derefter var den 3 dage om at komme ned på samme niveau som før fridagen 🙁

Helt konkret, så gik jeg amok i flere kager, chokolader, en del frugt, McDonalds burgere og to omgange aftensmad. Alt, alt for meget mad – faktisk så meget, at jeg følte mig lidt syg i løbet af dagen.

Masser af unødvendig træning

Mens jeg har været på slankekur har jeg trænet 5 gange om ugen. 3 x crossfit (en slags fitness) i en time og 2 x løb (5 km i max tempo). I starten af den første uge (dag 6) fik jeg dog en mindre skade, så jeg måtte udskifte løbeturene med hård træning på gulvet derhjemme.

Nogen vil nok mene, at det er trænings skyld at jeg tabte mig 7,2 kg på 15 dage. Men det mener jeg ikke. Jeg trænede allerede 4-5 gange om ugen før jeg begyndte på slankekuren og der ændrede min vægt sig overhovedet ikke. Jeg er derfor overbevist om, at jeg ene og alene har tabt mig så meget pga. den mad jeg har spist (hvilket også ses af, at jeg har tabt mig på dage, hvor jeg ikke har trænet).

Bliv ved og tab endnu flere kg

Hvis man ser bort fra dagene omkring min fridag, så tabte jeg mig nogenlunde jævnt gennem hele slankekuren. Jeg tror derfor sagtens man kan fortsætte slankekuren længere end de 15 dage jeg har fulgt den.

Spørgsmålet er dog hvor sund den er i det lange løb. Jeg har fx. ikke nogen anelse om man kommer til at mangle nogle vigtige stoffer, hvis man bliver ved i længere tid.

Desuden skal det nok også lige med, at det ikke altid har været lige sjovt at være på slankekur. Jeg har været trættere end normalt og til tider ret irritabel. Og jeg har bestemt også savnet almindelig mad som fx. brød, ris og pasta.

1,202 kommentarer

 1. Har du oplevet problemer med krampe i benene?

  Efter ca. 3-4 uger på kuren begyndte jeg at få kramper i benene om natten.
  Har læst en del om emnet og det skyldes formentligt enten væskemangel eller kalium mangel.

  Kalium kan man få fra bla. avocado, så det er jeg begyndt at spise noget mere af.

 2. HOLD DA OP, hvor er jeg bare blevet inspireret af din kur og alle de indlæg 🙂
  Jeg har også et væddemål kørende med min far, dog omkring et vægttab, men jeg mangler bare de sidste 5 kilo (allerhelst 7), og har indtil den 30. april, altså lidt over en måned endnu. Jeg har tabt mig 11 kilo henover et par måneder ved blot at spise sundere, og motionere en masse, men nu sker det bare ikke en hylende fis med vægten længere, og det er ved at være ret frustrerende.
  Så jeg vil da prøve at kaste mig ud i denne her kur og se hvad der sker!
  Indtog du alkohol på dine fridage? Altså i byturs-mængder? 😉 Eller er det bare et no-go?

  • Glad for at høre, at du er blevet inspireret 🙂

   Jeg indtog 1-2 glas rødvin hver dag – uanset om det var en alm. dag eller en fridag. Jeg indtog ikke mere alkohol end det på noget tidspunkt, da jeg ikke længere er så meget til at gå på druk, etc.

   Umiddelbart kunne jeg forestille mig, at det vil være et problem at vågne op dagen efter fridagen med hovedpine, etc. og så ikke kunne ringe efter en pizza.

 3. Hej mads. Jeg kan bare ikke med de bønner. Kan jeg spise gulerødder i stedet for, eller indeholder de for mange kulhydrater?

  • Du kan sagtens spise masser af gulerødder. Men ifht. bønner, så indeholder gulerødder (og de fleste andre grøntsager) meget lidt energi, så hvis du ikke spiser bønner, så er det svært at få energi nok.

   I starten var jeg heller ikke supervild med bønner, men man vænner sig til dem 🙂

 4. hej mads jeg vil gerne starte på kuen men mit problem er at jeg sover sent og vågner sent altså jeg sover ved 1 eller 2 tiden om aftnen og våner ved 11 tiden kan du lave et skema med tidspunkter til mig?

  • Det virker som om dit skema bare er rykket 5 timer ifht. mit. Du burde derfor blot kunne lægge 5 timer til de tidspunkter jeg spiste på – eller blot spise på nogle andre tidspunkter, der passer ind i dit program. Det er ikke så vigtigt om du lige spiser på det ene eller det andet tidspunkt.

 5. Man må godt bruge fløde men bar en lille smule siger Tim Ferris.

  Mads, de problemer du fik var fordi du trænede for meget – læs mere i den bog. Hvis man er mere sultan og irriterede er et tegne på at man har ikke fået nok protein eller bønner, så spise lidt mere, desuden kan man spise en skefuld af peanutbutter (lad være med at spise mere).

  • Jeg tror også, at jeg ikke fik helt nok at spise under slankekuren. Dengang havde jeg endnu ikke gennemskuet hvor lidt energi der faktisk er i de fleste grøntsager.

   Peanutbutter, etc. og enhver form for mælkeprodukter ville jeg holde mig fra, hvis jeg ville have vægttabet til at gå så hurtigt som muligt.

 6. Hej Mads,
  Jeg er igang med kuren på 2. dag nu…og GLÆDER mig allerede til resultatet! 🙂
  Bogen har jeg bestilt på nettet for nogle dage siden, så ved kun det du har skrevet her på siden indtil videre.
  Må indrømme at jeg er lidt i tvivl mht. fedtet… Må man spise bacon, smør osv? Eller skal al kødet være magert??
  Og ville det ødelægge vægttabet hvis jeg drikker en proteindrik (stort set uden kulhydrater)
  et par timer inden sengetid?? Ved godt at maven skal vænne sig til at få mindre, men synes jeg er meget sulten om aftenen og det gir altså ikke den bedste søvn desværre 🙁

  På forhånd tak

  Jane 🙂

  • Jeg spiser bacon, smør, etc. og har bestemt ikke taget på af det, så der burde ikke være nogen problemer med at du spiser den slags under slankekuren. Hovedsagen er at du undgår at indtage for mange kulhydrater.

   Du kan godt drikke proteindrik, hvis det fx. er alm. proteinpulver blandet op med vand. Det er tilgengæld en dårlig ide at blande proteinpulveret med mælk, da mælk feder pga. lactoseindholdet.

   Du kan sagtens spise dig mæt. Hvis du overholder retningslinierne og undgår kulhydrater, så behøver du ikke begrænse mængden af mad du spiser (hvis du mener noget andet mht. at vænne sig til at få mindre, så skriv gerne en kommentar til 🙂

 7. Hej igen,
  Imens jeg sidder og læser har jeg faktisk fået svar på mine første spørgsmål, tror jeg nok 😉
  Men nu bliver jeg da lidt forvirret over mængden af fedt i denne her kur… Det er okay med bacon og skindet på kyllingen, men man må kun stege i ganske få dråber olivenolie….?? Kan du forklare mig hvorfor og hvordan, vi jo helst ikke forsinke mit vægttab ved at gøre noget forkert 🙂

  Jane

  • Det er over et år siden jeg var på slankekur. Dengang var jeg stadig fedtforskrækket pga. de officielle kostråd, etc. I dag er det lige omvendt, jeg er ikke bange for fedt, men tilgengæld er jeg bange for hurtige kulhydrater 🙂

   Du behøver derfor ikke nøjes med blot et par få dråber olivenolie, når du tilbereder maden.

  • Alt afhængig af hvilket proteinpulver du har fat i, så burde det godt kunne lade sig gøre. Jeg ville dog tro, at du bliver sulten i løbet af formiddagen hvis du nøjes med en proteinshake til morgenmad. Og bliver du det, så er der en vis risiko for at du falder i (tager en kulhydratrig snack/frugt) før frokost.

 8. Hej Mads.

  Jeg vil starte på kuren, men er itvivl om hvor meget man må spise af salat, tun osv, er der en vis mængde eller hvordan ? Og til morgenmad tror du det ville være okay at spise grønne frosne bønner istedet for dåse bønner ?

  • Du må spise så meget du har lyst til. Hvis du holder dig til de godkendte ingredienser, så kan du trygt spise dig mæt og glad.

   Du kan godt skifte dåsebønnerne ud med noget andet, men vær opmærksom på at du får energi nok (der er relativt meget energi i dåsebønner).

 9. Hej Mads..
  Jeg er startet i dag, og vil høre om jeg må spise lidt .-
  salt og stevia, naturligt sødemiddel..hilsen Lisa Ü

  • Sålænge ud ikke går amok, så er det ok med salt og andre krydderier. Stevia burde også være ok, men hvad i alverden vil du bruge det til?

   Potentielt kan jeg også se et problem i at bruge stevia. Det kan holde dig fast i at foretrække søde smage, så det bliver sværere at holde slankekuren end nødvendigt.

  • Det er et godt spørgsmål. Hvis det fører til du indtager flere kulhydrater, så vil jeg sige nej. Men jeg ved ikke om fx. sukkerfrit tyggegummi vil føre til øget indtagelse af kulhydrater.

   Personligt ville jeg nok bare lade være med at tygge tyggegummi for en tid.

   • Ok tak….stevia var til the, men det går uden…prøver at undvære tyggegummi….og du har ret, det er jo for at få det søde, selvom det er sukkerfrit…. Vildt som jeg er mæt i lang tid…spiste kl. 7 og først igen kl. 11.40, resten kl. 14 og så først igen kl. 19….super…glæder mig til at se vægten på torsdag…Ü

 10. Hej. Jeg er lige startet på samme kur idag, og jeg er meget spændt på resultatet. Jeg tænker lidt, om du kunne blive mæt af salat og tun til aftensmad? Jeg ved godt det kræver meget vand, men det er jo en helt anden mæthedsfornemmelse..

  • Ja, det kunne jeg godt. Husk at der ikke er nogen grænse for hvor meget du må spise. Du må spise lige så meget salat og tun til aftensmad som du har lyst til.

   • Okay, det lyder godt. Hvad med baked beans i stedet for de røde bønner til morgenmad? Jeg kan simpelthen ikke fordrage sådan nogle tørre bønner.

    • Umiddelbart burde det være ok, men check at der:
     1) Er nok energi i. De røde bønner jeg har stående har 240 kcal/dåse.
     2) Ikke er tilsat sukker el.lign. (da det jo gælder om at undgå så mange kulhydrater som muligt).

     Jeg kiggede lige i køkkenskabet. De baked beans vi har stående er 210 kcal/dåse, men 5,5% af indholdet er sukker, så de bør smides langt væk ifht. slankekuren.

 11. Hej Mads
  Tillykke med det tydelige resultat, men her over et år senere, er din mave så uændret?
  Og efter din mening, hvor meget skal man kæmpe for at vedligeholde det?
  Jeg en halv stor knægt på 185 cm 95 kg, jeg har højt stofskifte men føden er det sidste jeg mangler.
  er det muligt for min størrelse?
  og hvis det og skære kulhudrater helt ud, har ud så andre retter ind de overstående :)?
  for har et væddemål selv her til sommer med dyr middag så har 2,5 måned til at klare det 😀

  mvh MIchael.

 12. Hej Mads,
  Kunne man bruge alm. grønne bønner fra pose? Er også startet i dag :o)
  Og hvor meget kylling skal man spise til frokost? Kan man evt. bytte om på frokost og aftensmaden? Og tomater til er vel okay ikke?

  Mvh, Sanne

  • – du kan godt bruge alm. grønne bønner, bare du husker at sikre dig, at du får energi nok.
   – der er ikke nogen bestemte mængder du skal/må spise. Spis til du er mæt og glad.
   – du kan sagtens bytte om på måltiderne.
   – lige netop tomater ville jeg nok holde mig fra, da det reelt er frugter.

 13. Hej igen… Tak fordi du svarer så hurtigt Ü….Er det ok, at spise fl.tomater, chili?….og en pakke kyllingepålæg, når jeg som i dag, var mega sulten efter godt 2 timers træning!… Hilsen Lisa Ü

  • Tomater ville jeg holde mig fra, da det reelt er en frugt. De fleste andre grøntsager, inkl. chilli, burde være ok.

   Kyllingepålæg, etc. er jeg ikke sikker på er en god ide, da meget pålæg indeholder alt muligt skidt udover kødet. Du kan evt. checke varedeklarationen for at se hvad der er i, men personligt ville jeg droppe enhver form for pålæg.

 14. Hej Mads. Hvor eget kylling er det man skal bruge til frokosten?

  Og nu hvor det er en meget ensformet mad man skal spise, hvor ofte køber i så ind til jeres mad? Lad os sige at der spises tre gange om tre til fire gange om dagen.

  Jeg skal starte på kuren mandag 🙂 Glæder mig.. Og skal da nok holde jer opdateret.

  • Der er ikke nogen bestemte mængder du må/skal spise. Spis til du er mæt og glad.

   Det er umuligt at sige hvor ofte du skal købe ind. Men vær sikker på du køber nok, så du ikke løber tør for mad og derved risikerer at falde i (fx. ved at komme til at spise en portion pasta fordi du ikke har andet i huset).

 15. Hvis man nu er nødsaget til at spise “almindelig” aftensmad tre dage i træk, samt en bytur, vil du så stadig sige at man godt kan tage en fridag?

  • Hvis du virkelig bliver nødt til at spise almindelig aftensmad tre dage i træk, så ville jeg vente med at starte slankekuren til bagefter.

   Hvis du allerede er i gang, så ville jeg opfatte de tre gange almindelig aftensmad som en nulstilling af slankekuren. Dvs. at du efterfølgende skal have mindst 5 dage før du igen tager en fridag (https://www.genvejen.dk/slankekur-giv-din-kostplan-sparket-og-tag-en-ugentlig-fridag/).

   Men samtidigt kan du overveje om du virkelig er nødsaget til at spise almindelig aftensmad. Da jeg var på slankekur og under mange af mine andre eksperimenter, så har jeg haft min egen mad med ud.

   Der gælder det samme for byturen som for de tre gange almindelig aftensmad. Men igen, så vil jeg da overveje om det er ikke er muligt at nøjes med at drikke vand på byturen?

   • Jeg har været igang siden i mandags, så det er lidt træls. Jeg har haft gæster til middag idag og får det også imorgen. Begge dage er selvfølgelig med sund mad, men ikke uden kulhydrater som de forrige dage. Lørdag skal jeg til fødselsdag med efterfølgende bytur, så jeg kan ikke rigtig tillade mig at tage min egen mad med. Hvis jeg nu venter til torsdag i næste uge med at spise “normalt” igen, tror du så ikke der er en chance for at jeg stadig taber mig en del? Det skal lige siges at jeg træner 8-9 timer om ugen 🙂

    • Når du kun har været i gang siden i mandags, så vil jeg sige, at du skal starte forfra på slankekuren – og når du gør det, så skal du nøjes med at holde fridag en gang om ugen.

     Hvis du falder i igen og igen, så kan du ikke forvente at tabe dig hurtigt.

 16. Hej Mads
  Jeg har nu fulgt din kur i tre dage og har ikke rigtig tabt mig. Jeg har spist, 3 æg med en æggeblomme, spinat, bønner, linser, og alm salat og lidt oliven. Jeg har dyrket motion de første to dage ellers har jeg cyklet til og fra skole . Hvad gør jeg forkert?

  • Hvad betyder ikke rigtigt tabt dig? Hvad vejede du, da du startede og hvad vejer du nu? Og har du vejet dig på samme tid hver dag?

   Har du ikke spist noget kød? Og har du fx. spist noget frugt, drukket mælk, el.lign.?

   • Jeg vejer det samme; 57. Jeg har hverken spist frugt eller drukket mælk. Jeg har heller ikke spist kød, kylling eller fisk, er ikke så glad for det. Jeg vejer mig hver morgen før morgenmad. Det skal lige siges at jeg har spist lidt tomat med salaten, men ikke så meget.

    • Mystisk. Kan du prøve at skrive ned hvad du vejer og præcis hvad indtager i de kommende tre dage (uden undtagelser, alt skal skrives ned)? Og så skrive det i en kommentar, så jeg kan prøve at komme med et bud på hvad der måske går galt.

     Du skal godtnok spise mange bønner, etc. for at få energi nok, hvis du ikke spiser kød.

     Tomaterne ville jeg droppe, da de reelt set er en frugt.

 17. Hurra…2.8 kg på 4 dage, men har også været flittig med træning….brugte endda 2 ds fl tomater i min mad, til 5 måltider…. Vil dog ikke gøre det igen, når det hører under frugt…glæder mig til min kaffe med mælk, frugt, ristet rugbrød med ost og mørk chokolade på søndag, hvor jeg har off-dag…hilsen Lisa Ü Ü Ü

 18. Opdatering:
  3.4 kg den første uge….weee….har fridag i dag….har smovset i frisk ananas, grovboller med ost, marmelade, pålægschokolade og smør, kaffe med mælk og sødetab – det bedste var faktisk ananassen….
  Lige et spørgsmål – lider nogen andre af megen hård mave? Det er et mareridt hver dag – jeg drikker masser af vand, men får jo kun lidt fibre – fortsætter den hårde mave, eller er det kun i starten? Ü

 19. Hej Mads
  Jeg er vegetar, så jeg tænkte på om jeg kan nøjes med grøntsager, bønner og nødder og undlade kødet. Jeg spiser heller ikke æg og fisk.
  Tak for hjælpen.
  Vh Majbrit

  • Det burde du godt kunne, men jeg tror umiddelbart, at du får svært ved at få kalorier nok.

   Selvom nødder o.lign. burde være ok ifht. de ikke indeholder kulhydrater, så har jeg hørt/læst flere steder, at folk ikke taber sig, hvis de indtager masser af nødder, mandler o.lign. Jeg ville derfor holde mig fra dem.

 20. Ja det skulle jeg mene….vil alle måltider, men nu har jeg købt magnesia som skal tages før sengetid – skal nok skrive om de virker…ü

 21. Hej,jeg er igang med din slanke metode,jeg tænkte på om man kan spise humus om morgenen istedet for bønner?? Der er 18,6 gram kulhydrater i en dåse,men jeg ved ikke om det gir nok energi i forhold til bønnerne?

  “slimfit”

 22. Jeg har nu været på kuren i en uge, og havde egentlig tabt mig lidt over 2kg. Nu har jeg så haft en fridag, og har mere eller mindre taget det hele på igen. Skal jeg regne med at det er hurtigt væk igen, for min motivation er godt nok lige faldet til gulvet. Må man forresten godt drikke light sodavand?

  • Personligt ville jeg holde mig langt væk fra light sodavand o.lign. Godtnok burde de fleste kunstige sødestoffer ikke forårsage nogen voldsom insulinrespons, men dermed ikke sagt, at de er uden betydning: http://www.huffingtonpost.com/2011/06/29/diet-soda-weight-gain_n_886409.html

   Oven i det, så er light sodavand og sodavand i det hele taget ikke spor sundt.

   Mht. til at tage det hele på igen efter fridagen, så er du ikke den første der oplever dette. Heldigvis er det meste af det vand, så det burde forsvinde af sig selv i løbet af et par dage.

 23. Jeg har lige været inde på den hjemmeside du limker til højere oppe og der er faktisk et kapitel i hans bog som handler om at være vegetar og være på denne kur.
  Så det kan altså godt lade sig gøre 🙂
  Nødder må man gerne spise, men i moderate mænger som er 5-10 stk per måltid.
  Jeg forstår godt at flk der spiser mange af dem ikke taber sig, de indeholder jo rigtig meget fedt.
  Vh Majbrit

  • Kapitel er så meget sagt, men der er ihvertfald et par afsnit i The 4 Hour Body om at være vegetar 🙂

   Mit udgangspunkt er at det er de hurtige kulhydrater der feder, ikke fedtet. Tror derfor ikke det er nøddernes fedtindhold der gør, at man kun må spise dem i moderate mængder.

 24. Et godt råd ang at veje sig….jeg vejede mig den dag jeg startede og så igen efter 4 dage-og det er en øvelse for mig, MEN det er rigtig godt for min motivation, for så har jeg ikke fået chokket af min fridag. Jeg skal først vejes på torsdag igen, hvilket er 3 dage efter fridagen og 3 dage på kurmaden, og ser meget frem til endnu et vægttab. Ü

 25. Hejsa.

  Jeg vil høre hvordan vægten fungerer? Er det korrekt, at vægten giver den mest rigtige tal når man vejer sig om morgen inden man spiser mogenmad?

  Jeg startede på kuren i mandags, hvor jeg så vejede mig inden jeg spiste min morgenmad. Da sagde vægten 66,3kg. Tirdags morgen: 65,9, om aften igen 66,9 – det var mere end da jeg startede. Men så onsdag morgen sagde vægten 65,3kg, men så om aften stod der 65,9 og her til morgen er jeg nede på 64,9kg. Passer det fint, når jeg vejer mig om morgen??

  Er det fordi jeg forbrænder i løbet af natten. Man spiser jo meget protein i de måltider, og det siges jo protein øger forbrændning – sandt?

  PS. Jeg plejer normalt ikke at veje mig hverdag, men havde lige lyst til at følge udvilklingen.

  • Det er vigtigt, at du vejer dig på samme tidspunkt hver dag. Ellers vil det, som du selv har oplevet, ikke være til at se om vægten falder eller ej.

   Deruover, så vil jeg anbefale, at du kun vejer dig fx. en gang om ugen. Ellers er det let at blive desillusioneret, hvis lige pludselig der ikke sker noget/vægten stiger lidt.

 26. Jeg er også mere eller mindre hoppet på kuren. Følger den dog slet ikke slavisk da jeg ikke gider at døje med hård mave og syntes maden i ovenstående er lidt kedelig.

  Jeg spiser 2 stykker groft toast til morgenmad, som har en del kerner i sig hvilket gør maven holder sig fint i gang.

  Jeg har droppet rugbrøddet til frokost og spiser kød og grøntsager der i stedet.

  Til aften gør jeg alt for at droppe mad med højt kulhydrat indhold, så de fleste dage er det en eller anden form og så nogle grøntsager.
  Førhen spiste jeg mange kartofler, ris og pasta og det har jeg helt droppet.
  Og så sørger jeg for at drikke en masse vand, hvor jeg førhen drak alt for meget cola om aftenen.

  Jeg har faktisk også syndet et par gange med lidt kage, og spiste en ulækker pizza i weekenden. Jeg har alligevel tabt 4 kg på 12 dage ca. og det er jeg faktisk tilfreds med eftersom jeg ikke føler at jeg har skulle ændret for meget i mit liv til det blev surt.

  Udover maden løber jeg 3-4 km 2-3 gange om ugen.

  Jeg regner med at forsætte denne stil et par uger endnu og hvis jeg så på et tidspunkt kan se der ikke sker noget, kan jeg altid følge kuren mere slavisk 🙂

 27. Æv æv, taber mig slet ikke i denne uge…spiser 2 æg, med masser af grønt og røde dåse bønner til morgenmad, kylling med masser af grønt og grønne bønner, røde dåse bønner til frokost og aftensmad…..har endda motioneret 2×2 timer i denne uge også….hvad gør jeg galt?…..:-(

  • Taber du dig stadig ikke? Hvis ikke, så prøv at skrive ned hvad du indtager i de kommende tre dage, samt hvad du vejer om morgenen, hver af dagene. Hvis du så skriver alt det sammen i en kommentar her, så skal jeg nok prøve at komme med et bud på hvorfor der ikke sker noget.

   Spiser du noget ekstra efter du har motioneret? Og hvordan motionerer du?

 28. Hej Mads, super blog du har. Tusind tak for din tålmodighed, jeg kan se du svare igen og igen på de sammen spørgsmål … så her kommer lige et par mere som du måske allerede har svare på 🙂
  Jeg er blevet SÅ inspireret af dine resultater, jeg har købt 4HRbody og er igang med første gennemlæsning og der er lige lidt spørgsmål der melder sig …. Jeg kan ikke spise hver 4. time, mit job gør det temmelig umuligt. Men jeg kan se flere snakker om protein shake, måske kunne jeg drikke så noget, jeg kan smugle mig selv væk i et par minutter. Men hvad er en protein shake, og hvor køber jeg det??? Jeg vil typisk spise morgenmad kl. 7 og frokost kl. 12 måske er det ikke så slemt alligevel med 1 times forskydning?? Men hvis jeg skal følge Tim F. så skal jeg gå en tur efter morgenmad, og så skal jeg spise 6.15 for at nå det hele!!! Pludselig er der jo 6 timers mellem måltiderne, og så er det en shake måske vil være fornuftigt??
  Hvad med PAGG, har du taget det? Jeg har bestilt det over nettet og er lidt spændt på hvad det kan løbe op i, i tolden når den engang kommer frem??? Men ved du om den “fridag” fra PAGG skal være sammen med snydedagen? Eller ?? Jeg syntes nemlig det lyder som Tim tager PAGG på snydedagen, men han skriver ikke noget om hvornår han så holder fridag?
  Hvad med havre- og hvedeklid? Kan man spise det, det kan man vel ikke??
  Jeg spiser allerede temmelig protein rigt, jeg følger Dukan – men jeg savner virkelig at holde snydedag, derfor vil jeg skifte. Yderligere håber jeg på bedre/hurtigere resultater … wish me luck, jeg har alt klart så jeg starter mandag ….. God weekend, Tanja B.

  • Jeg køber mit proteinpulver til proteinshakes hos Bodylab, men jeg indtog ikke proteinpulver, PAGG el.lign. dengang jeg var på slankekur.

   Tror ikke en time fra eller til betyder alverden. Det vigtigste er at du ikke går og er sulten, men spiser dig mæt og glad.

   Hvor har du fra, at du skal gå en tur efter morgenmaden? Det kan jeg ikke lige huske at have læst, men det kan meget vel være fordi jeg har glemt det efterhånden som tiden går.

   Umiddelbart vil jeg tro havre- og hvedeklid indeholder masser af kulhydrater, som de ville jeg holde mig fra.

 29. Tim skriver om hans oplevelser i Kina, hvor der er et ordsprog med .. hvis du går 100 skridt efter du har spist, lever du i 99 år – lyder nok bedre på kinesisk! og han fortæller om hans mor som ikke taber sig hurtigt nok, så hun får besked på at gå flere og længere ture efter hvert måltid … Jeg kan ikke lige finde med hans mor, men det om Kina står på side 107 – og jeg kan se at han anbefaler 60 – 90 sek. muskel sammentrækning efter hvert måltid … og ikke nogen gå tur! Så jeg har misforstået ham 🙂 heldigt for mig!
  Jeg har tjekket din morgenmad ud, og jeg kan se det ligner det jeg spiser. Men jeg kan bare ikke få de kidneybønner ned! Nogen go’e ideer til at få dem til at smage ok?? Det er svært med det mad om morgenen, jeg kan godt spise scrambled æg/spejlæg og grønt er også ok – lidt kylling vil jeg også kunne, det er bare de bønner. Kan man erstatte med linser?? Ved dog ikke om jeg kan li dem : /

  • Den del af bogen er jo Damage Control kapitlet, hvilket ikke umiddelbart har noget at gøre med slankekuren. I stedet, så er Damage Control kapitlet til for at man kan lære hvordan man begrænser skaderne efter et ædeorgie (julefrokost, etc.)

   Jeg mener derfor ikke der er nogen grund til at bekymre sig om alt det, hvis man føler slankekuren som foreskrevet og undgår ædeorgier på andre tidspunkter end den ugentlige fridag.

   Mht. bønner, så er det et spørgsmål om tilvænning. I starten synes jeg heller ikke de var særligt rare, men det bliver nemmere og nemmere at få dem ned. Du kan godt udskifte bønnerne med linser, hvis du synes bedre om dem.

 30. Hej Tina
  Jeg har lige læst dit indlæg og har et forslag til hvordan du kan gøre det nemmere – og måske endda kommer til at kunne lide bønnerne.
  Køb dem som ikke-dåsebønner, dvs uden at være blevet kogt. Læg dem i blød natten over og kog dem en times tid sammen med lidt kombutang (ca 3*3cm) og uden salt. De skal være helt møre. Tangen smider du ud bagefter. Tangen gør at bønnerne smager bedre, det giver dem umamismagen , hvis du har hørt om den, det er den der gør at vi synes maden smager bedre end den gør uden. Desuden gør den bønnerne lettere at fordøje, så man ikke for så meget luft i maven.
  Bønnerne kan du købe i kvickly eller i en helsekostbutik, måske også i føtex. Tangen køber du også i en helsekost eller hos en asiatisk købmand.
  Mens de stadig er varme krydrer du dem med salt, peber, olivenolie, citron eller æblecideredikke og evt nogle friske krydderurter som persille,basilikom eller koriander hvis du kan lide det. Det er vigtig at de får nok salt ellers bliver de bare for kedelige.
  Du kan sagtens lave dem om aftenen istedet eller hvornår det nu passer dig og også sagtens til 3 dage af gangen. Husk bare at de skal ligge i blød min. 8 timer og forresten skal du koge dem i frisk vand og ikke i iblødsætnignsvandet.
  Du kan også tilberede linser på den samme måde, de skal bare ikke lægges i blød og de skal ikke koge længere end 15-30min afhængig af hvad det er for nogle(de står på pakken hvor længe de skal have.

  Det kan godt være det lyder lidt besværligt, men det er det ikke.

  Håber du får fundet en god løsning.

  Vh Majbrit

  • Majbrit – Tak for de fine fif!! Jeg har spist dåse bønner, men har faktisk de tørrede liggende i skabet – sammen med linserne. Jeg oplever ikke rigtig jeg får luft i maven af dem, de smager bare SÅ kedeligt, at jeg mister appetitten resten af dagen!!!! Har prøvet med lidt salsa på, men der er jo sukker i salsa??Jeg må se om jeg kan finde tang at koge kidneybønnerne med? Jeg laver bønner til flere dage af gangen, så det lyder ikke besværligt – tværtimod! Man må vel også spise soyabønner, der har jeg købt saltet på frys og de smager overraskende godt.

   Mads – tak for oplysningerne, jeg skal igang med 2. gennemlæsning forhåbentlig bliver jeg meget meget klogere der?? Bogen er jo spækket med alle mulige oplysninger om alt muligt!!! Man kan godt blive en smule forvirret? Umiddelbart har jeg ingen planer om ædegilde, bare en almindelig snydedag!

 31. Meget inspirerende kur, som skal prøves til at smide de sidste kilo.

  Jeg har dog et spørgsmål angående bønnerne. Må man godt vælge bønnerne i chili sovs ?

  kcal 80
  Protein 4,5 g
  kulhydrater 14 g
  fedt 0,3g

  Jeg kan se kulhydraterne er højere end andre bønner, vil det have den store betydning så længe jeg supplere med andre bønner?

  • Umiddelbart burde der ikke være noget problem med at bønnerne er i sovs, men check lige hvad der præcis er i (mange bønner i sovs, etc. indeholder fx. sukker, hvilket gør de er totalt udelukket ifht. denne slankekur)

   Tomater er heller ikke så smarte, så det duer ikke hvis der er tomater i sovsen.

   • Okay tak for svaret Mads
    Der er ingen sukker i, kun bønner, løg, chili, stivelse og tomat( tomat udgør 33 %)

    Så må jeg desværre nøjes med de kedelige bønner 😛 Haha

 32. Hey Mads, jeg spiser for det meste frugt som appelsiner, æbler og avocadoer. Dog spiser jeg også lidt tun, bønner og salat, bøffer og kylling.

  Jeg taber mig i gennemsnit 300 g om dagen, startede på 96 kg nu nede på 90.

  Vil vægttabet gå hurtigere hvis jeg kun spiste bønner, salat, tun, bøffer, kyllingetern:)

  Og jeg stopper ik før jeg er nede på 67 og så ska jeg prøve din muskel guide:)

 33. Hej
  Nå, nu er det min tur. Jeg vil gerne tage mig 8 kg inden sommerferien så det skulle jo nok lade sig gøre.
  Jeg har tænkt mig at gøre følgende.

  Morgenmad:1 banan og vand til morgenmad (andre forslag som ikke omhandler de bønner, linser og varmt mad)?

  Middag: Salat med agurk, gulerødder, løg, peberfrugt og hele æg og skinketern.

  Aftensmad: Frossen blomkålsblandning med kyllingekød.

  Drikker kun vand men vil helst være fri for at spise på nøjagtige tidspunkter.

  Hvad siger du mon til det?????????+

  • Drop bananen, da den indeholder masser af kulhydrater. I stedet, så vil jeg anbefale, at du vænner dig at spise varm mad til morgen. I starten synes jeg også det var lidt specielt at spise varm mad om morgenen, men nu synes jeg traditionel, dansk morgenmad er ligesom at stikke tungen ud af vinduet.

   Hvis du ikke får noget ordentligt at spise om morgenen, så er risikoen for du falder i meget større (fordi du bliver sulten før frokosten og derved fristes unødigt af div. snacks).

   Ok til skinketern hvis det er 100% kød.

   Alt andet ser fint ud – og du behøver ikke spise på nøjagtige tidspunkter.

 34. Tak for svaret 🙂

  Har lige et par spørgsmål mere:

  1: Jeg kan jo ikke undgå kulhydrater helt , eller jo det kan man ved at spise tun eller noget men så man får meget jern osv, skal bare ha så lidt så muligt så dropper det meste frugt problemet er bare jeg bedre kam lide det end grøntsager men hvilket grønsag er bedst at spise som er sundest mht kulhydrater?Og er der en god frugt der ikke indholder så mange kulhydrater?

  2: den fridag der er det nødvendigt at have?,taber man sig ikke mere ved at lade værre eller hjælper det stofskifte der faktisk så man taber sig mere end hvis man ik havde fridag:)

 35. Takker endnu engang super du gider bruge tid på det!:)

  Ikke for at for at spille cool eller noget men jeg har en jern vilje, har kun taget et par lakridser på et par uger, hehe 🙂

  Men bliver mok svære efterhånden men nøjes med meget lidt slik:)

  Må man spise majs, avocadoer og blåbær da jeg faktisk rigtigt godt kan lide det, modsat andre grøntsager 🙂

  • Efterhånden som jeg har levet af paleo mad i ca. 1,5 år, så har mine smagsløg fuldstændig ændret sig. I gamle dage kunne jeg mægtig godt lide slik, kager o.lign., men i dag synes jeg det smager af helvede til (alt for sødt).

   Hvis jeg skal have noget sødt i dag, så er fx. bær alt nok.

   Majs indeholder så vidt jeg husker hurtige kulhydrater, som dem ville jeg snige mig uden om. Avocado burde være ok, hvis du ikke går amok i dem. Blåbær er jo teknisk set en frugt, men hvis det endelig skal være, så er bær klart de bedste frugter at vælge set fra en slankemæssig vinkel.

 36. Faktastisk hjemmeside og yders interessant.

  Jeg har søgt på diverse hjemmesider for proteinbarer med hensyn til indholdet. Umiddelbart indeholder de fleste en del kulhydrater, så jeg vil høre om der er nogle proteinbarer du kan anbefale under kuren eller om de er helt banlyst?

  Ofte synes jeg det kunne være lettere at have sådan en med på farten.

  En anden ting er, hjemmelavet gullerodssaft med citron, kan det skade kuren?
  altså helt uden sukker eller sødemiddel.

  Tak for en god side.

  • Enig i at de fleste proteinbarer indeholder en del kulhydrater. Jeg har faktisk aldrig set nogen, som jeg ville turde sætte tænderne i under en slankekur. Men måske kan man lave nogen selv?

   Citron er en frugt, så mit udgangspunkt er at den skal undgåes (men dermed ikke sagt, at jeg tror det vælter læsset, at du drikker en smule gulerodssaft med citron).

  • Hej

   Jeg har tidligere prøvet denne kur med stor succes, så ville lige smide en kommentar.

   Hvis du kigger på protein bar så ville jeg kigge i retning af “CarbRite Diet” det skulle være den sundeste protien bar til folk der vil holde den slanke linje.

   De indeholder egnelig 24g for en bar på 60g. Men eftersigende skulle kun 2g være det der har indflydelse på blodsukker mv. Prøv at google det og se hvad du/I kan finde frem til..

   Jeg hører meget gerne hvad I tænker om dem 🙂 ?

   • Nogen anelse om hvad indholdet skulle være, hvis det kun er 2 af de 24 g kulhydrater der har indflydelse på blodsukkeret?

    Jeg har prøvet at kigge lidt på deres hjemmeside, men synes ikke lige jeg kan finde noget om hvorfor de skulle være særligt gode ifht. inflydelsen på blodsukkeret.

    • Jeg må erkende jeg ved ikke meget mere end der står bagpå dem…

     Mads har sendt dig en mail med nogle billeder så kan du selv se om du får mere ud af dem… Det kan også bare være “falsk” reklame…

     Men smager godt! Det gør de 😉

     • Tak for billeder. Det ser jo godt ud. Ikke mindst set ifht. mange andre protein-/snackbarer.

      Men gad vide hvad “sugar alc” præcist er for noget? Ikke mindst fordi de skriver, at en bar kun indeholder 2 g sukker ifht. “daily carbohydrate intake”, hvis altså “fiber and sugar alc are excluded”.

 37. Hej igen

  Er ikke kommet igang endnu med “din kur” 😉 Jeg har søgt på nettet over noget lidt mere lækkert morgenmad og vil høre dig inden jeg går igang.

  6 æg, 100 mager hytteost, 100 skinke, 150 friske champinon, 120 g friske asparges som en slags tærte. Har tænkt den kan holde til 3 morgener. Er det ok? Hytteost er jo et mælkeprodukt…?

  Til middag og aften vil jeg spise kun grøntsager, kød og salat.

  Mon det kan gå. Mangler faktisk at smide nu 11 kilo, py-ha, vil så gerne nå det inden sommer.

  • Det er vist mest Tim Ferriss kur 🙂

   Det ser fint ud. Hytteost er et mælkeprodukt, men i modsætning til de fleste andre mælkeprodukter, så er indholdet af lactose minimalt (lactose er grunden til det er ikke er en god ide at indtage andre mælkeprodukter, hvis du vil tabe dig/har problemer med at holde vægten).

 38. Hej. Meget flot resultat du har fået på så kort tid. Jeg er selv igang med noget lignende bare ikke med den samme ret hver dag, men med kylling, kalkun, og fisk fordelt på 6 dage om ugen og så en lille fridag. Men syntes ikke jeg for nok resultater, spiser mandler og rosiner når jeg for lyst til at spise noget for hyggens skyld, og drikker kun vand, Hvad kan det skyldes?

  • Hvad er ikke nok resultater?

   Rosiner indeholder masser af kulhydrater, så dem skal du holde dig fra under slankekuren. Mandler og nødder er der også nogen der siger, at det er en dårlig ide at spise hvis man vil tabe sig (har dog selv endnu ikke gennemskuet præcist hvorfor).

 39. Der er desværre noget helt galt med din fedttang.. Du har slet ikke en fedtprocent på 10 på billedet til højre. Dine før- og efter bulk billeder af dig ligner nogle der er redigerede, desuden har du slet ikke taget nogen nævneværdig muskelmasse på. Du ligner stadigvæk en underernæret dreng desværre.

  • Hvad mener du så, at min fedtprocent er på billedet til højre? (uanset jeg er enig med dig i, at en fedttang ikke ligefrem er verdens mest præcise instrument).

   Siden du skriver “bulk”, så kan det selvfølgelig være du hentyder til mit muskeleksperiment. Der målte jeg min efter fedtprocent til 12%, men igen, så indrømmer jeg blankt at en fedttang ikke er verdens mest præcise instrument.

   Den eneste redigering af billederne der er foretaget er noget resizing i Paint, så før- og efter billederne passede sammen i størrelsen (øjne og navle i samme højde).

 40. Hej Mads,

  Øhm jeg tænkte lidt på at det var fandme ikke meget at leve af når vi snakker om paleo? Det der ka du dai kke blive mæt af?
  Men der jeg lige bed mærke i var din øverste kommentar omkring kulhydrater, men altså ifg. paleo skal man da have kulhydrater? Du skal da have det igennem frugt osv, sådan er den oprindelige paloe da? Altså de rigtigt kulhydrater som ham personen skrev ovenover dig.

  • Man kan sagtens blive mæt, da der jo ikke er nogen grænse for hvor meget man må spise. Hverken ifht. slankekuren her eller ifht. paleo i det hele taget.

   Hvis du spiser paleo, så vil du indtage væsentligt færre hurtige kulhydrater end ved en konventionel, dansk kost.

   Frugt er ganske rigtigt en del af paleo, men i begrænsede mængder, hvorved man ikke kommer til at vælte sig i fructose (frugtsukker, dvs. hurtige kulhydrater).

 41. Hej Mads.

  Jeg begynder snart din kur, men jeg har et problem. Morgenmaden. Jeg AFSKYR æg og alt dens væsen og har MEGET begrænset tid til morgenmad om morgenen..Hvad vil du foreslå istedet? Kan man evt. nappe en proteindrik istedet?
  Tak 🙂

  • Du kan nøjes med en proteindrik, men jeg er bange for du bliver alt for sulten inden frokost. Og hvis du bliver det, så er risikoen for at falde i væsentligt større end hvis du er mæt og glad.

   Hvad med grøntsager, bønner og kød? Kan du ikke spise det til morgen?

   Hvis du har meget travlt om morgenen, så kan du fx. tilberede en stor portion kød et par gange om ugen og lægge den i køleskabet. På den måde har du noget morgenmad som du blot skal kombinere med fx. frostgrøntsager og/eller bønner og varme i mikroovnen.

 42. Hej Mads, super side du har her, jeg har læst næsten alle kommentar igemmen, og vil prøve din kur fra mandag af, jeg fødte en dejlig søn i august og må jo nok indrømme at gå på barsel ikke er en god kur for kroppen man hygger lidt for meget, så jeg vil gerne af med 15 kg, ville høre om du ik var sød at lave en uge plan mht kost ? Har været inde og kigge med slanke piller meeen er ikke glad for alle de piller. Så vil meget gerne prøve din kur:)

  • En kostplan kan fx. være de retter jeg selv spiste under slankekuren (beskrevet ovenfor). Det gælder om at undgå kulhydrater, så du kan godt udskifte nogle af tingene, hvis du blot undgår ris, pasta, brød, kartofler o.lign., samt frugt og mælkeprodukter. I stedet, så skal du spise masser af grøntsager, kød og æg.

 43. Hej! Super inspirerende!
  Jeg er netop begyndt på kuren idag, men jeg har lige et par spørgsmål i forhold til kosten.

  Jeg er ikke så meget til æg. Kan jeg udskifte dette med noget andet? Og hvad kunne det evt. være?

  Der udover har jeg som aftenmåltid valgt at spise salat, spinat, kylling og røde bønner. Er det i orden at spise røde bønner, eller SKAL det være sorte bønner, pinto bønner el. lignende?

  oh, og til sidst! Hvis jeg ikke ønsker at spise kylling både frokost og aften, men ikke er så meget til tun, har du så et forslag til hvad jeg kunne spise her i stedet? 🙂

  Mange tak på det fine blog-indlæg!

  • Et alternativ til æg er en eller anden form for kød. Fx. kyllingelår, som jeg netop af lavet en portion af til i morgen.

   Under slankekuren spiste jeg kun røde bønner (på dåse).

   Kylling og tun kan sagt udskiftes med en anden form for kød.

 44. Hej Jens.

  Jeg begynder på kuren i morgen, men er lidt i tvivl om hvilket krydderi du har brugt til at vende kyllingerne i? ¨
  Så vidt jeg ved, har Tex Mex da ret mange forskellige?

  Hilsen Katrine 😉

  • Kan ikke huske hvad det hed, men posen den var rød og det var den slags, som man kan købe allevegne.

   Men vælg trygt det krydderi du synes smager bedst. Det burde ikke betyder noget ifht. slankekuren om du vælger det ene eller det andet.

   PS: Hvem er Jens? – jeg hedder Mads 🙂


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*