Categories
Krop og fysik Sport

Hvordan man får en sixpack i en fart

En af mine venner og jeg har besluttet, at vi skal have en lille konkurrence om hvem der først kan få sig en sixpack (dvs. en mave, hvor man tydeligt kan se musklerne).

Vores deadline er 1/3-2011, men jeg har lagt en plan og satser på at få min sixpack inden jul!

Mit udgangspunkt

Ligesom de fleste andre, så har jeg allerede de muskler der skal til for at jeg kan få mig en sixpack. De gemmer sig blot under et lag fedt, så man ikke kan se dem 🙁

Jeg er i god form, træner løb og crossfit 3-4 gange om ugen. Min højde er 182 cm, vægten 81,1 kg og fedtprocenten 17% iflg. min til formålet indkøbte fedttang.

Jeg elsker god mad, kager, chokolade og rødvin, hvilket nok er grunden til at vægten er lidt høj selvom jeg træner så meget som jeg gør.

Fedtprocenten skal ned i en fart

Rundt omkring på nettet er den almene holdning, at min sixpack vil dukke frem hvis jeg får min fedtprocent ned på ca. 10%. Om den skal være lidt lavere eller lidt højere afhænger af hvor fedtet sidder på kroppen og hvad man opfatter som en ordentlig sixpack.

Mit mål er derfor at få min fedtprocent ned på 10% i en flyvende fart, da der kun er ganske få uger til jul.

Sådan får jeg en lav fedtprocent

For at få en lavere fedtprocent skal jeg smide noget fedt. Jeg skal med andre ord på den første slankekur i mit liv.

Heldigvis er det muligt at regne ud hvor mange kilo jeg skal smide for at få min fedtprocent ned på 10% og min sixpack til at dukke frem. Det gør jeg vha. følgende formel:

nuværende kropsvægt uden fedt / (1 – ønsket fedtprocent) = fremtidig kropsvægt

Min kropsvægt er 81,1 kg og jvf. min fedtprocent på 17% vejer fedtet på kroppen 81,1 kg x 0,17 = 13,8 kg. Min nuværende kropsvægt uden fedt er derfor 81,1 kg – 13,8 kg = 67,3 kg.

Indsat i formlen bliver det til 67,3 kg / (1 – 10%) = 74,8 kg.

Det betyder altsammen, at jeg skal tabe 6,3 kilo i en flyvende fart (da 81,1 kg – 74,8 kg = 6,3 kg).

Kiloene rasler allerede af

De fleste ved efterhånden, at man taber sig ved at indtage færre kalorier end man bruger. Det betyder, at jeg kan tabe mig de 6,3 kilo ved simpelthen at spise noget mindre eller ved at være mere aktiv i hverdagen.

Men at spise noget mindre eller være mere aktiv i hverdagen er bare ikke nok, hvis jeg skal nå mit mål om at have en sixpack inden jul.

Jeg har derfor lagt en plan, der består af målrettet træning og en helt anderledes, skrap diæt. En plan, som jeg vil gennemgå i detaljer i en kommende blog post.

Planen ser allerede nu ud til at være særdeles effektiv. Det er lidt over en uge siden jeg begyndte på den og siden da er kiloene raslet af. Min sixpack er derfor allerede nu ved så småt at dukke frem – kun lidt over en uge siden jeg begyndte at gøre noget ved det!

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

120 replies on “Hvordan man får en sixpack i en fart”

Hej Mads,

Det er nemlig slet ikke så avanceret igen. Det handler i bund og grund om at forbrænde mere end du indtager – Så taber du dig!

At spise mindre kan dog godt være en svær ting for mange mennesker. Selv elsker jeg også god mad, slik og chips (med dip) ligesom mange andre. Mit råd er at få tiden til at gå med noget andet. Hvis du først ligger henslængt i sofaen og ikke har andet at lave – Ja, så begynder slik / mad trangen for alvor at komme igennem.

Sørg også for at være mæt i sund mad hele tiden. Spis grøntsager, ha’ gulerødder liggende osv. På den måde kan du sige til dig selv – Hvis jeg spiser 10 gulerødder og stadig har lyst til slik, så må jeg gerne, men ikke før.

Ofte vil du ikke have lyst til slik bagefter..

Mvh. Andreas…

Hej med dig
Jeg er en pige som også forsøger at få en six pack eller i hvert fald bare tydligere muskler.
jeg kan ikke helt forstå hvorfor de ikke er tydligere fordi jeg træner 6 gange om ugen (svømning) og der har vi også dry-land( styrke træning på land ) drengene har six packs men jeg har bare en lidt flad mave men den er sten hård men man kan ikke se musklerne.
jeg er kun 1.68 og vejer 48 kg ved ikke hvad mit fedt procent er men altså har du et godt råd til hvordan jeg for fremtrædene muskler, evt en hjemmeside eller noget 🙂
KH mig

Fedtprocenten er det afgørende for om man kan se sixpack’en eller ej, så det er først og fremmest din kost der afgør om du kan se musklerne eller ej.

For mænd skal fedtprocenten ned på ca. 10% eller mindre før man kan se deres sixpack – og for kvinder ca. 15%.

Jeg synes dog det lyder skræmmende, at du er 1,68 og kun vejer 48 kg. Er du sikker på du ikke er for tynd? Det lyder som om du er for tynd, når jeg sammeligner dig med min kone (hun er asiat med en perfekt figur, 1,59 og vejer ca. det samme som du gør).

Jeg vil mene dit problem måske kunne være at du skal til at træne maven mere… Svømning giver godt til kondition, ben-, arm- og brystmuskler.
Du kan evt. søge på nettet efter et træningsprogram 😉
– Jeg har næsten selv sixpack, min fedtprocent er dog heller ikke mere end omkring 5%, det hjælper lidt på det… har dog problemer med at få de to nederste med :S

Hej 🙂
Jeg er en pige på 15, er 1.77 høj og vejer ca 57 kg.
Jeg er begyndt at træne for har taget nogle kilo på, her på det sidste s-:
– Jeg spiller fodbold 3 gange om ugen. (+kampe). Så har massere benmuskler.
Så kunne godt tænke mig, at have en 6pack, som man nogenlunde kan se.
For det sidder jo på maven alt ”fedtet” nu.
Jeg har ikke så meget forstand på det, så ved heller ikke hvor meget man kan træne om dagen, også om hvor længe det vil tag.

Så tænke på om du evt. kunne hjælpe? – lyder som om du har meget godt styr på det, når nu du regner med en 6pack inden Jul. 🙂

Hilsen Mie

En sixpack er ikke et spørgsmål om træning, men et spørgsmål om kost. Da jeg ændrede min kost, så dukkede min sixpack frem i løbet af 15 dage.

Så prøv at kigge lidt på hvad du spiser. Den store synder er kulhydraterne. Selv om du træner, så er der grænser for hvor mange kulhydrater du kan spise hvis du vil have en sixpack.

Jeg er en dreng på 18 snart 19 år. Jeg er cirka 188-189 høj og vejer 78kg.

Har prøvet i mange år at få sixpack og forgæves hvergang… Lige pt Løber jeg 3km om morgenen og så derefter 5,8km om aftenen (Med tilføjende styrketræning) de dage jeg ikke går til boksning. Udover løb og hjemmetræning træner jeg boksning cirka 2 gange om ugen i halvanden time. Jeg spiser forholdvist sundt. Lige pt har vi eksamens periode og det har så gjort jeg er steget fra 74-75kg til 77-78kg, hvilket er UTROLIGT demotiverende, ergo har jeg også mistet en del markering af det… Jeg ønsker, som alle andre, en flot markeret mave muskulatur.
Jeg ved ikke hvor jeg skal søge hjælp og har prøvet en masse. Men hva synes i jeg skal gøre herfra? Er på bar bund så enhver hjælp er godt modtaget.

Jeg vejer 67 er 182 og løbetræner 2-3 dage ugen og 3 dage hvor jeg træner mave i Gym, har IKKE sixpack, jeg er ikke den der spiser sovs og flæskesteg dagligt.

Ang. Mads svar til Marie. Beregning af BMI 48 Kg og 168 cm = BMI på 17… Så der skal ikke tabes mere for den sixpack ihvertfald 🙂

Meen jeg har på fornemmelsen at mænds fedt meget gerne vil ned på maven og sidde. Men er helt enig i at det er kosten der har en afgørende betydning. 🙂

Hejsa!
Jeg er en dreng på 15 år.. Vejer 85 kilo og er 183cm.. Jeg ville gerne vide hvor meget jeg skal træne ud over at begynde at spise færre kalorier.. 50 mavebøjninger om dagen, er det nok?

Træning er ikke det vigtige ifht. at få en sixpack. Det handler om at få fedtprocenten ned og det gør du nemmest ved at spise rigtigt.

Hvis du lever af paleo mad og undgår for mange kulhydrater, så skal du nok få en sixpack uanset om du laver en masse mavebøjninger hver dag eller ej (selvom det selvfølgelig ikke skader at træne maven).

Hej.
Jeg er en pige på 24 som gerne vil tabe sig.

Jeg har altid været 45 kilo, er 160 høj. Men lige pludselig har jeg taget 18 kilo på :(, så nu vejer jeg 63 kilo. Jeg vil gerne ligge på 52-53 kilo. Håber du kan hjælpe.

Man kan få et rigtigt godt resultat hvis man træner mavemusklerne efter denne her video:
http://www.youtube.com/watch?v=3fU_8kJeXeE
Jeg prøvede første gang og det gav resultat efter første gang. Det gjorde også ondt første gang med det var smerten værd! Efter at jeg trænede som der blev vist i videon, et par gange om ugen blev der dannet bedre og tydeligere six-pack.
Lige nu går jeg på efterskole og tog ca. 8 kilo på og det er jeg ikke spor ked af. Jeg blev glad fordi at jeg følte mig ikke frisk og stærk da jeg vejede 54,6 nu vejer jeg omkring 62,2 og jeg vil op på ca. 65-70 samtidig med at jeg træner. Problemet er bare at på efterskolen får jeg ikke indtaget så mange proteiner som jeg normalt gjorde der hjemme men det vil jeg hurtigt lave om på. Jeg ville spørge om man kan spise noget som indeholder en del proteiner, istedet for at jeg køber en masse proteinbars og shakes?? Jeg er 16 år. Fylder 17 til maj

Hej!
Jeg er en pige på 16. Jeg 150 og vejer 40. BMI: 18 helt normalt.
jeg er også asiat, så det forklarer nok min højde!
jeg vil rigtig gerne have en six pack, og har kigget rundt på nettet!
men det hele handlede om kost! Jeg kan ikke rigtig tåle frugt og grønt, men spiser ristet rugbrød HVERDAG! jeg går til fitness (løber og løfte vægte) ..
Jeg har ret meget mavefedt og vil gerne have det væk i en fart!
goderåd hvad jeg ellers skal spise for at tabe mig hurtigere?

Det gælder om at undgå kulhydrater, dvs. at du skal undgå fx. ris, pasta og brød (inkl. ristet rugbrød). Frugt bør du generelt også undgå, mens de fleste grøntsager er helt i orden.

Hvis det skal gå rigtigt stærkt, så kan du fx. følge min slankekur. Hvis du har lidt mere tid, så kan du prøve blot at leve af kød og grøntsager – det er mere behageligt end min slankekur, hvor du skal spise det samme det meste af tiden.

Tusind tak for svaret!
jeg har kigget på sin “min slankekur”
er der noget andet jeg kan spise, til morgemad, frokost og aftensmad???
Men er ristet rugbrød dårligt hvis jeg skal tabe mig på maven?

Du skal gå efter at spise kød og grøntsager – uanset om det er morgenmad, frokost eller aftensmad vi taler om. Æg er også godt.

Ristet rugbrød er brød. Brød er fyldt med kulhydrater, så ud med det.

Såvidt jeg ved, så er der ingen slankekure, der får dig til at tabe dig et bestemt sted på kroppen. Hvis din fedtprocent falder, så vil du tabe dig de steder, hvor der er fedt at skrælle af.

Hej. Jeg er en pige på 13 år, 1.59 cm og vejer ca 37 kilo.
Jeg vil rigtig gerne have Six-pack og træner hver dag uden at opnå resultat. Jeg spiser masser af frugt og rugbrød. Jeg går til springgymnastik én gang om ugen og Zumba én gang om ugen. Har ike så meget forstand på hvor meget man skal træne og hvad man skal spise, håber du kan hjælpe mig 🙂
Hilsen Sofie.

Hej. jeg hedder Jacob og er 12 år. jeg vejer ca. 36 kilo og er 156 cm høj.
jeg er sund og træner tit streetmovement. når jeg spænder kan man se lidt men ikke meget. Mit spørgsmål er hvordan man for dem tydeligere
MVH Jacob:-)

Hej, mit navn er Mathias jeg er 14 år. jeg har et problem med af få min sixpack frem, jeg har en flad mave og jeg kan mærke at de er der for min mave er hård. Jeg spiller meget fodbold og løbe træner, men jeg har et problem med at spise en del mad og pizza. Jeg vil gerne have den mave så jeg vækker opmærksom hed når jeg ikke har trøje på, og for jeg synes selv at der ser ret sejt ud.
Ved du hvordan jeg kan få den helt frem?
Hilsen Mathias 🙂

Hej Mads. Tak for alt den gode information. Jeg er en pige på 16, der træner 6 gange om ugen, og ønsker en lavere fedtprocent. Problemet er, at jeg har MEGET svært ved at holde mig fra både ris, pasta, brød og søde sager. Jeg kan ikke holde mig fra det mere end 3 dage, selv om jeg virkelig prøver at presse mig selv.
Så mit spørgsmål er, om du har nogle gode tips til, hvordan man undgår denne trang til især søde sager?
Med venlig hilsen Catherina

At holde sig fra ris, pasta, etc. er meget et spørgsmål om vane. I starten savnede jeg også disse ting (især godt brød), men det gør jeg ikke længere (efter 1+ år med paleo mad).

Tænk på fordelene ved at undgå ris, pasta, etc. Hvis du virkelig vil have en lavere fedtprocent, så burde du nok kunne motivere dig selv til at undgå ris, pasta, etc.

Tak for svaret. Noget andet jeg kom til at tænke på var, om man ikke tager kiloerne på igen efter slankekuren? Altså hvis jeg prøver 0-kulhydrater-kuren af i en uge, og så derefter begynder at spise kulhydrater igen (dog i mindre grad, omkring 60-100g pr dag), tager man så på igen?
Mvh Catherina

hej alle sammen jeg prøver at få sixpac på en måned og er 12 år og er begyndt at spise frugt om aftnen så som:pære æbler banan og det har julpet lidt på maven

Jeg synes det er alt for tidligt at bekymre sig om sixpack eller ej når man er 12 år. Ikke mindst fordi tidl. kommentarer bærer præg af børn/unge, der er for tynde og som trænger mere til at tage på end at prøve at få en sixpack.

Frugt er dog uanset hvad en dårlig ide ifht. at få en sixpack, da det indeholder masser af fructose (kulhydrater).

Hejsa, jeg hedder Lasse er 14 snart 15 år vejer 56 kilo er 169-170cm høj. Jeg kunne godt tænke mig at vide, om det er muligt for mig at få six-pack inden sommer. Men jeg ved ikke om du syntes jeg er for ung til det endnu, eller om jeg bare skal hoppe ud i det og følge din vejledning. Hvis jeg kan det ville det glæde mig med lidt tips fra dig, hilsen Lasse. 🙂

Hej.

Jeg er 15 år gammel, vejer 79.6 kg og måler 1.80. Da jeg er ekstremt interesseret i at få en sixpack, er jeg begyndt på en slankekur. Den adskiller sig dog en smule fra din, da jeg min alder taget i betragtning ikke har midlerne til indkøb af mad, tid osv.

Har været på min slankekur i fire dag. Startede med at veje 83 og nu er jeg nede på 79.6 kg. Kunne endda have været længere nede, hvis jeg en af dagene ikke havde kastet mig over chips og sodavand.

Kulhydrater er i dine øjne noget, man skal holde sig fra. Men det spiser jeg massere af, men jeg taber mig dog stadig. Hvorfor er kulhydrater så vanskellige, og bør jeg stadig holde mig fra dem, selv hvis jeg taber mig?

I øvrigt har nu tabt mig godt og vel fire kg, men kan ikke se nogen forskel på min fedtprocent, har stadig næsten det samme lag fedt på min mave(og andre steder). Hvorfor det og hvor mange kg, skulle du tabe dig, før du kunne se forskel?

Du kan godt tabe dig selvom du spiser kulhydrater. Fx. hvis du spiser meget lidt.

Men hvad mener du præcis med at du spiser masser af kulhydrater. Hvordan er din slankekur sat sammen, hvis man ser bort fra at du har kastet dig over chips og sodavand den ene dag? 🙂

Mht. du ikke kan se forskel, så skal du ret langt ned før du kan begynde at se din sixpack, formodentlig 12% eller lavere. Hvad er din fedtprocent nu og hvad var den, da du startede?

Se fx. dette billede fra lidt under en uge siden, hvor min fedtprocent er 14%. Der kan man ikke se min sixpack længere: https://www.genvejen.dk/storre-muskler-i-en-fart-status-for-mit-muskel-eksperiment-occams-protocol/

Husk iøvrigt også, at du skal foretage alle målinger på samme tidspunkt på døgnet (jeg gør det selv om morgenen, efter toilettet, men før jeg indtager noget som helst).

I og med jeg kun er 15 år, er det en smule vanskeligt at have en decideret plan over, hvad jeg skal indtage, og hvordan det skal laves. Med andre ord har jeg ikke nogen slankekur(altså plan over, hvad jeg skal spise), men jeg har blot omlagt mine spisevaner. Spiser ikke længere al den cola og chips, men sundt. Vejer og beslutter altså ikke, hvad jeg skal spise på forhånd.

Mht. kulhydrater har du skrevet, at man skal holde sig fra dem og mere vægte proteiner. Hvorfor det? Jeg taber mig ved at spise kulhydrater. Har proteiner andre fordele end, at man måske taber sig hurtigere. Spiser massere af rugbrød.

Ja, man skal ned på 10%, måske mere i mit tilfælde, da jeg er relativt utrænet. Da jeg startede var den 16%, ved ikke, hvad den er nu. Men med fire kgs vægt tab, burde der så ikke ske en forskel. Ikke med hensyn til sixpack, men tyndere?

Jeg vejer mig på samme tidspunkt. 😉

Jeg mener, at kulhydrater er grunden til at der er så mange folk der kæmper med vægten. Jeg har bl.a. skrevet om det her: https://www.genvejen.dk/hvorfor-kulhydrater-foerer-til-fedme-og-diabetes-og-hvad-du-kan-goere-ved-det/ og her: https://www.genvejen.dk/hurtige-og-langsomme-kulhydrater-samt-glycedemic-index-gi-og-glycedemic-load-gl/

De første kg du taber er først og fremmest vand, så det kan måske være grunden til du ikke kan se forskel.

Jeg udregnede i starten, at jeg skulle tabe mig 7,1 kg for at få en fedtprocent på 10 kg. Nu har jeg som sagt tabt mig fire, altså tre mere, og så skulle den være der. Men det er der intet, som indikerer, og hvornår kan jeg forvente, at det er fedt og ikke vand, som jeg taber?

Fedtet på maven er det sidste der ryger, så det kan være derfor at du ikke oplever nogen forskel. Har du evt. taget nogle billeder da du startede? Hvis du har, så kan det være du kan se en forskel når du sammenligner dem med situationen nu.

Hey people
Jeg er 15 år, 1.80. høj og vejer kun 55 kg, jeg ved at jeg er tynd,men ville gerne have en såkaldt ”8-pack+nogen gode arm-muskler og ben-muskler. Men ved ikke helt hvordan jeg skal starte fordi jeg vil gerne tage på men så ryger min fedt procent op, og det er jo ikke godt hvis man vil have en six pack, nogen gode råd og er der en hurtig måde til at gøre. Evt. nogen spise råd hvad man må spise osv.
mvh. Niklas ;D

Jov man kan godt men ved ikke hvordan jeg ligesom skal gøre fordi jeg vil også gerne have arm muskler osv. Og det lyder fedt det der med at man kunne få hurtige muskler på 1 månede men hvad skal jeg spise, hvornår skal jeg træne, hvordan skal jeg træne osv. Jeg synes at det er rart at du kan hjælpe 🙂

Niklas

Du er jo voksen, jeg ved ikke lige om jeg skal spise lige så meget som dig, men en god 8 Pack er det ikke bare træne ca. Hver 2-3 dag og så spise stort morgenmad, og 2 store måltider inden aftensmad og så meget til aftensmad og så lige noget man inden man går i seng? 😉

Jeg tror der er mere til det end blot at træne hver 2-3 dag og spise som en hest. Fx. er det vigtigt hvad du spiser, så du ikke ender med et bildæk i stedet (jeg anbefaler paleo mad/stenalderkost).

Mit udgangspunkt er, at en sixpack, etc. først og fremmest skabes i køkkenet og ikke i træningscenteret. Alle har jo en sixpack, den er bare skjult bag en masse fedt hos de fleste.

Enig, det er ikke nok bare at gå på diæt. Formlen er 1) Vægttræning, 2) Aerobic 3) En diæt hvor næringsforhold og kalorieindtaget varieres eller zigzagges 😉 Se her et dansk programmet jeg har været med til at teste sidste vinter: http://tinyurl.com/bohlf7z

Hvis du spørger mig, så synes jeg det program ser unødigt kompliceret ud ifht. man også kan få en sixpack ved blot at droppe de hurtige kulhydrater fra menuen.

Jeg har altid spist grøntsager, magert kød og kun komplekse kulhydrater, men kunne ikke komme af med det sidste lag fedt. Også selvom jeg cyklede, trænede med vægte og drak masser af vand. Når jeg kørte på reduceret kalorier blev jeg bare tyndere og tyndere på armene til min store skræk fik jeg målt at jeg også tabte masser af muskelmasse.

PS. Faktisk var testprogrammet uhyre simpelt.
Hygge 🙂

Hej,
jeg er en dreng på 18 år, vejer ca. 60 kg og er 175 cm høj. Jeg kan kun meget svagt ane de fire øverste mavemuskler. Jeg ved ikke hvad min fedtprocent er, men min BMI, er så vidst jeg kan udregne: 19,6. Hvis jeg gerne vil have en sixpack, hvad skal jeg så gøre? Skal jeg fokusere mest på vægttab eller træne mine mavemuskler? Når jeg mærker mig selv på maven, synes jeg at den virker meget hård, når jeg spænder mavemusklerne. Og selv synes jeg ikke ligefrem at jeg kan mærke så meget fedt på kroppen. Hvis der dog skulle være meget fedt nogen steder, er det mest på sidden af maven og lidt under “navle-området” (eller hvad man nu kalder det). Det skal lige siges at jeg lige er begyndt på at løbe nogle 5-kilometers ture 2-3 gange om ugen. Så jeg ved ikke om jeg bare skal holde mig til at løbe (for at tabe mig) eller om det også er nødvendigt at træne mavemusklerne. (Jeg ved godt det ikke skader at træne dem, men vil bare vide om det er nødvendigt).

Mit udgangspunkt er, at det er de færreste der behøver træne deres mavemuskler for at få en sixpack. I stedet, så gælder det om at få fedtprocenten ned.

Din BMI siger dog ikke spor om din fedtprocent, da du fx. godt kan være bodybuilder og have en høj BMI og lav fedtprocent.

Du skal derfor starte med at få bestemt din fedtprocent. Den skal formodentlig være ca. 10% før man kan se dine mavemuskler.

For at få din fedtprocent ned i en fart, så skal du fjerne din hurtige kulhydrater fra din kost. Dvs. du først og fremmest skal udskifte brød, ris, pasta, kartofler og frugt med kød, æg, grøntsager og bønner.

Hej, jeg er 19, 179, 66kg og er begyndt at styrketræne, min six pack er ved at komme frem, især i spejlet på badeværelset 😉 Har lavet en six pack -rutine ca de sidste 2-3 måneder hver anden dag.
Jeg har lavet mit eget træningsprogram jeg laver derhjemme, har ekstreme forandringer de sidste 2-3 måneder, især mit bryst er blevet fuldstændig lean med 15 milli armbøjning med 20kg på ryggen. Dog er det som om sixpacken ikke vil frem, ville bare lige høre
hvad der ville være den ideale vægt for six pack med en højde på 179cm som mand.

Personligt er jeg i tvivl om jeg har lyst til at tabe mig mere, da under 66kg er pænt lavt?
Jeg kan spise ekstremt meget da jeg cykler ca 70km hver dag/ hver anden dag.
Jeg ville nemt kunne tabe mig, men vil det være fornuftigt ifølge dig? Eller bør jeg blot tage på i vægt?

Det er svært at sige hvad der ville være den ideale vægt, da det jo afhænger af mange ting. Fx. hvor mange muskler du har.

Men hvis du ikke kan se nogen sixpack, så skyldes det formodentligt at din fedtprocent er for høj (uanset det lyder mærkeligt hvis du kun vejer 66 kg).

Hej
Jeg er en dreng på 15 år, vejer 92 kg og er 185 cm høj. Jeg vil godt tabe mig så hurtigt så muligt for at kunne se mine 6 sixpack ( er langt fra ) også fordi jeg synes det er pinligt at gå i t-shirt når man har de der man boobs :/ men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det. Jeg har trænet i fitness i 1 måned nu hvor jeg har styrketrænet for det meste,spiste sundt med meget kød men jeg kan ikke se den store forandring og har stadig de man boobs.. tror det er på grund af mit fedtprocent og vil derfor godt tabe mig men ved ikke helt hvordan det skal gøres. =(

Så håber du kan hjælpe mig med at tabe mig og komme med nogle gode tips =)
Tak på forhånd !!

Hej Mads 😀
Jeg er en dreng på 15 år som er igang med at tabe mig( vejer 88-89 kg og er ca 185 høj) 😀
Jeg vil godt tabe mig 8 kg på 1 måned hvis det nu kan la sig gøre, men jeg har bare et spørgsmål som er ”Er det nok med at cykle på de der cykelmaskiner i fitness, cykler 15-20 km hver eneste dag ” ikke søndag, holder pause en gang i ugen”
Holder min kost godt, spiser meget grønt med en masser af kød og ikke usundt,drikker 2 liter vand om dagen.
Håber på at du kan komme med et svar om jeg skal gøre mere for at tabe mig =)
OG HEY TAK FORHÅND :D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej Mads
Jeg har lige læst den link hvor du taber dig 7,2Kg på 15 dage som er vildt godt gået!
Men jeg har lige et spørgsmål om paleo/stenalderkost.
Hvad er det helt rigtigt jeg har prøvet og læse det igennem og igennem men jeg forstår det bare ikke helt så godt( har læst den anden link om paleo/stenalderkost) så håber lige du kan forklare det lidt tydeligere.
Jeg har det samme problem som ham anonymen der som er vildt irreterne………

Men jeg håber at du kan forklare hvad paleo/stenalderkost er helt rigtigt og hvad man skal spiser.
Tak på forhånd!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hilsen Jens.

Hvis du gerne vil vide mere om paleo, så findes der masser af god information på nettet. Men først og fremmest, så handler det om at ens kost skal bestå af kød, grøntsager og bl.a. æg. Brød, pasta, ris, etc. skal man droppe helt.

Ok TAK.
Men jeg har lige et spørgsmål mere, er 2 -3 timers gym nok til at tabe sig 7,5 kg på 1 måned og imens mens man er igang på slankekur ?

På de 2-3 timer løber jeg og cykler og prøver på at svede så meget som jeg kan.

hej Mads.
Jeg er en dreng på 15 år der gerne vil have sixpack.
Jeg vejer 53kg og er 175 høj, jeg løber 5 gange om ugen og spiller fodbold 2 gange om ugen.
Mit problem er jeg ved ikke hvor meget jeg skal tabe mig, jeg ved heller ikke hvordan jeg finder ud af hvor mange kalorie jeg skal bruge om dagen.
Hilsen Shenon. 🙂

kender du eventuel en god kostplan.

Nu har jeg ingen anelse om hvad 15 årige bør veje, men jeg synes ikke 53 kg lyder af ret meget ifht. du er 175 cm høj.

Er du sikker på du ikke er for tynd?

Min holdning til vægttab/at få en sixpack er, at det ikke kommer an på motion og kalorier. I stedet, så gælder det om at undgå hurtige kulhydrater. Gør du det, så kan du spise så meget du har lyst til og alligevel have en god chance for at få en sixpack.

Hej Mads 😀
Jeg vil lige spørger om det er godt at spise efter træning eller før træning ??????

og jeg spiser grønt med masser af kød

hej mads. vil lige spøger dig om nolge ting jeg er i gand med sixpac har væert det i to uger men når jeg stramer min mave så kommer sixpack frem men når jeg ikke stramer den så viser den ikke nåde .er det stadig det fedt prosen der tæler for jeg vejer 60 og er 173 cm det er lidt underligt.syns jeg også om morgen når jeg står op kan jeg strame min mave så kan man se det men når den er noraml mave igen så kan man ikke hjælp……hilsen kristijan

men det forstår jeg ikke sån rigtig alså folk siger. man skal spise grøn sager for at tabe sig og ikke spise fedt . jeg ved ikke hva man skal spise når man træner det sixpack alså tunfisk i vand og steget kyllng har jeg fået vide men stadig jeg ved ikke hva der best at gøre men kan godt være lidt forvirt en gang i mellem . når der mange der siger forskelgie ting ehhe

Der er mange forskellige tilgange til hvordan man taber sig. Jeg anbefaler selvfølgelig min tilgang, da det er den som jeg har haft succes med (og som jeg også synes giver god mening).

oka tak for hjælpen men skal jeg tage nolge mave ambøjinger føst eller skal jeg starte med at tabe mit fedtprocen ned føre jeg begynder på nåde…..>)

Det skader aldrig at lave noget sport, men det er kosten der er det afgørende ifht. at få en sixpack.

Kan iøvrigt anbefale at du læse de mange andre kommentarer på bloggen. Gør du det, så vil du ganske sikkert få svar på alle dine spørgsmål.

Det kan du sagtens, men du skal holde dig til den angivne kost og derved undgå hurtige kulhydrater (tilgengæld må du spise ligeså meget du har lyst til, hvis du bare undgår hurtige kulhydrater).

Jeg trænede selv crossfit m.m. da jeg tabte mig de 7,2 kg på 15 dage.

Jeg er bare en som glemmer at skrive det hele ned =P
Men det jeg glemte at spørger om var at, hvornår er det man skal veje sig ??

Hej Mads.Jeg er en pige på 14 år og vejer 69.2 kg, jeg er 1.65 cm jeg vi rigtig gerne have en sixpack, jeg går ikke til nogen form før sport, og løber aldrig. Hvor meget skal man ca tabe sig for at en pige som mig kan få sixpack, hvad skal jeg spise, og hvor meget skal jeg træne og hvad skal jeg træne? Jeg håber virkelig at du kan hjælpe mig. Har du evt et træningsprogram eller en god slankekur? 🙂
Tak på forhånd.
Helena 😉

Men jeg har ikke rigtig nogle muskler så jeg tror ikke det er det der vejer.
Tusinde tak for linket, men lige et spørgsmål, hvordan skal man træne og hvor meget skal man træne hvis man gerne vil have en tydelig sixpack?

Hej, jeg er en pige/kvinde på 21 år, jeg vejer ca 49-50 kg og er 168 cm høj, jeg laver masser mavebjøninger nok 200 om dagen, det har jeg gjort i snart 6 uger nu, min mave er sten hård, men man kan ikke se nogen muskler, 🙁 mit fedt/hud er meget tykt når man tager fat i det. Og jeg vil helst ikke tabe mig yderligre. Vil vildt gerne have en six pack ! Har du nogle gode råd til hvad jeg skal spise og ikke spise ? Og hvor lang tid ca går der så til man kan se bare lidt muskler ? På forhånd tak 🙂

Umiddelbart lyder det mærkeligt at du vejer så lidt og stadig ikke har nogen sixpack, så det er lidt svært for mig at give dig nogen gode råd uden at have set dig.

Men generelt gælder det om at undgå hurtige kulhydrater, hvis man vil have en sixpack i en fart. Tilgengæld betyder det ikke alverden om man laver en masse mavebøjninger eller ej. En sixpack skabes først og fremmest via kosten, ikke via træning.

Hej. Jeg er en pige på 17 år og vejer 54.6 og er 1.69 høj. Jeg forsøger at få en six pack eller bare tydligere muskler. Og er begyndt og se en masse hjemme videoer og træne.. Da jeg ikke har yderligere tid i hverdage til og gå i fitness. Men jeg syntes ikke og kunne finde den rette video på youtube som virkelig kan hjælpe mig.. Kender du nogle videoer som kan hjælpe?
hilsen josefine..

Hej Mads. Super fed blog og fedt du giver folk så udførlige svar. Jeg suger til mig af diverse input og råd, dog tror jeg ikke at kuren desideret er noget for mig så prøver lidt på min egen måde. Har tilgengæld et spørgsmål jeg håber du kan hjælpe med. Er begyndt at spise blødkogte æg til morgenmad 2 stk. Og har egentlig tænkt at det ikke var optimalt at spise blommen, men ud fra hvad jeg læser her er det okay? Er det et faktum? Endvidere er jeg meget glad for salt, bl.a til æg ellers er der knapt så meget ved det. Bør jeg virkelig holde op med det hvis jeg vil smide de sidste par kilo eller hvad har du af input til det?

Håber på at høre fra dig.

Mvh Michael

Ps. Hvad med en seriøs druktur hvor meget sætter det mig tilbage. Er det overhoved muligt at tabe sig stabilt og samtidig køre et aktivt byliv med alkohol?

Det kommer jo an på hvor hurtigt du vil tabe dig, da en bytur helt sikkert sætter dig tilbage. Hvis det endelig skal være, så vil jeg anbefale at du tager byturen ifbm. din cheatday – og så passer på at du ikke falder i dagen efter og spiser pizza, burger, cola, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *