Categories
Feature Krop og fysik Sport

Sixpack på 15 dage – hemmeligheden bag en sixpack og hvordan jeg fik en sixpack på 15 dage

Som jeg har plabret løs om tidligere, så startede en af mine venner og jeg for en måneds tid siden en konkurrere om hvem der først kunne få en sixpack.

Overraskende nok, så viste det sig at være lettere end jeg havde regnet med. Faktisk gik der kun 15 dage fra jeg startede på at gøre noget ved det og til jeg havde en rimelig sixpack (en sixpack der kan ses, men ikke en der får mig på forsiden af alle mulige bodybuilding magasiner).

Sixpack

Hemmeligheden bag en sixpack

Hemmeligheden bag en sixpack er, at den laves i køkkenet og ikke i træningscenteret. Det er nemlig sådan, at næsten alle går rundt med alle de muskler der skal til for at få en sixpack. Musklerne er bare skjult bag et mere eller mindre tykt lag fedt.

For at få en sixpack skulle jeg derfor ikke træne mere. I stedet skulle jeg på slankekur – og helst en rigtig effektiv en af slagsen, så jeg kunne vinde vores konkurrence om hvem der først kunne få en sixpack.

Min løsning blev en slankekur, hvor der var dømt nul kulhydrater. Jeg levede derfor af de samme tre retter i 15 dage, hvilket førte til at jeg tabte 7,2 kg (næsten et halvt kilo om dagen).

Fedtprocenten faldet fra 17% til 10%

I takt med at kiloene raslede af, faldt min fedtprocent også voldsomt. Da jeg startede målte jeg den til 17% og efter 15 dagen var den faldet til 10%.

Det er fedtprocenten, der afgører om en sixpack kan ses eller ej. Den almene holdning er, at fedtprocenten skal ned på ca. 10% før man kan se noget – og ganske rigtigt, efterhånden som min fedtprocent faldt kunne jeg se musklerne på maven tydligere og tydligere.

Ved en fedtprocent på 12% kunne jeg begynde at se musklerne og ved 10% havde jeg en rimelig sixpack.

Tab af muskelmasse

Problemet ved mange slankekure er, at de ikke kun brænder fedt af. Musklerne er også i risikozonen – og hvad hjælper det at tabe en masse kilo, hvis musklerne ryger samtidigt.

For at sikre mig, at jeg bevarede musklerne på maven trænede jeg derfor denne del af kroppen lidt ekstra.

Hver gang jeg havde dyrket crossfit (en slags fitness, 3 gange om ugen) tog jeg derfor 250 maveøvelser uden for mange pauser.

Udover crossfit løb jeg 2 gange om ugen (5 km i maks. tempo) – løberiet blev dog hurtigt udskiftet med træning derhjemme på gulvet, da det lykkeds mig at få en løbeskade på dag 6.

Har jeg tabt 0,9 kg muskler?

Om jeg har tabt noget muskelmasse i forbindelse med min slankekur ved jeg ikke med sikkerhed, men jeg frygter der er røget en smule. Da jeg startede havde jeg regnet ud, at jeg skulle tabe 6,3 kg fedt for at nå en fedtprocent på 10% – men jeg endte med at måtte tabe 7,2 kg før fedtprocenten kom så langt ned.

Jeg kan med andre ord frygte, at jeg har tabt lidt under et kg muskler (7,2 kg – 6,3 kg = 0,9 kg). Forskellen kan dog også nemt skyldes, at den fedttang jeg bruger ikke er det mest præcise instrument i verden.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

145 replies on “Sixpack på 15 dage – hemmeligheden bag en sixpack og hvordan jeg fik en sixpack på 15 dage”

Hej Mads,

Det er nemlig “dælme i orden”.. Det giver jo helt lyst til selv at prøve et lignende eksperiment.

Tænk, at du på så relativ kort tid kunne få resultater, der gør, at du bliver gladere for din træningsresultater.

Mvh. Andreas Lolk

Hey,

Hatten af for det resultat! Det må jeg nok sige..

Hvad er det for nogle 3 retter du har levet af de 15 dage?

Sikke en gang vrøvl! Hvis du vil have en sixpack, så kan du sagtens spise fedt, men du skal holde dig fra kulhydraterne (og derved bl.a. slik).

Maveøvelser behøver du vist heller ikke bekymre dig om. Vi allesammen har en sixpack gemt under et mere eller mindre tykt lag fedt, så hvis fedtet bliver skrællet væk (ved fx. at spise paleo mad), så kommer sixpack’en frem.

Der er kulhydrater i rigtig mange ting, men det du skal undgå er de hurtige kulhydrater, som der fx. er i ris, pasta og brød (ikke kun hvidt brød, også groft brød). Du skal også passe på med det meste frugt, da det også indeholder en hel del kulhydrater (bær er nogenlunde sikkert, mens bananer ligger i den farlige ende).

Umiddelbart kan du gå ud fra, at madvarer med hurtige kulhydrater har et højt glycedemic load, se her: http://www.mendosa.com/gilists.htm (og en introduktion til glycedemic load: http://en.wikipedia.org/wiki/Glycemic_load)

Super godt klaret at du kunne leve efter den stramme madplan – Prøvede selv, og måtte simpelthen opgive da jeg synes det var for kedeligt at spise i længden 🙂 – Dog er jeg nu hoppet i sø med Paleo kosten, og det er nu meget nemmere 🙂

Der er to forskellige måder at få en sixpack.. Denne kur går ud på at tabe så meget fedt som muligt, og man kommer hurtigt til at se lidt mager ud.. Den anden er jo at gå i træningscenter og træne sin mave.. Jeg synes at nr 2 mulighed ser lidt mere sundt ud, da man stadig kan have en en solid krop med six pack.. Hvis man bliver ved med at bruge denne her kur over flere omgange vil man midste lidt muskelmasse hver gang, og til sidst være en tynd pind.. Men ja, en tynd pind med six pack.. En blanding af de 2 kure vil være det jeg anbefaler, da kroppen har brug for nogle af de ting man undlader i sådan her en kur..

Hvis din fedtprocent er for høj, så kommer du ikke ret langt, hvis du kun går i træningscenter for at træne din mave. Kosten betyder efter min mening langt mere end træning ifht. at få en sixpack.

Der er en grund til, at bodybuildere snakker om at bulke (tage muskler på) og cutte (få fedtprocenten ned).

Men jeg er enig i, at man kan tabe for meget fedt og muskelmasse, så man til sidst ender med at blive en tynd pind med sixpack. Hvis vi snakker et længere forløb, så vil jeg derfor klart anbefale at man spiser paleo mad (stenalderkost) fremfor blindt at følge min effektive slankekur.

hej
det virker som en rigtig effektiv kur, og tror at den er så effektiv pga. af at musklernes største og vigtigste energikilde er kulhydrater, og da du cutter det fra din kost vil kroppen bruge af sine fedtdepoter istedet

ville også lige give et råd angående “tabet af muskelmasse”, man nedbryder og opbygger nemlig muskler konstant, specielt under hård træning, det er derfor vigtigt med mange proteiner, som denne kur også indeholder, men vil bare lige anbefale at tage leucin, isoleucin og valin kosttilskud, de er meget vigtige aminosyrer som er med i processen som omdanner protein til muskelmasse, og kroppen nedbryder nemlig automatisk muskelmasse for at danne disse aminosyrer, hvis den ikke allerede har fået dem gennem kost, og kan se at der ikke er mange af retterne i din kur som har mange af disse, bortset fra ægget.
det er også en af grundene til at der er aminosyrer i protein-tilskud

Man kan få alle disse tre aminosyrer i et kosttilskud kaldet BCAA (Branched-chain amino acid), er dog ikke helt sikker på hvor man kan få det, men prøv at spørge steder som matas, apoteket intersport eller dit træningscenter, men ved ihvertfald at bodylab(dot)dk har det

håber det kan hjælpe og opklarer ting lidt 🙂

aminosyrer er jo egentlig byggestene til proteiner og hvis du ikke har de essentielle kan det have stor betydning for din opbygning af muskelmasse, men der er en hage, fordi at kroppen netop bedst får proteiner og aminosyrer fordelt ved hjælp af insulin som bliver frigjort i kroppen når den får kulhydrater.
det du så kan gøre er at tage protein-tilskud de indeholder typisk de vigtigste aminosyrer samt en lille mængde kulhydrater(omkring 7 gram i en 40 grams dosis). Protein-tilskud giver også et hurtigere stofskifte samt bedre opbygning af muskelmasse
750-800 gram protein-tilskud fås i pulverform som opløses i vand i flere smagsvarianter til omkring 150-200 kr. og er nok til cirka 4-5 uger hvis man træner 4-5 gange i ugen
kan fås på bodylab og fitness world, KØB IKKE I INTERSPORT OG SPORTSMASTER DE TAGER MEGET HØJERE PRISER
🙂

det er heller ikke helt irrellevant om du har trænet dine mavemusker, jo større de er jo nemmere får du ved at få en sixpack, du får bedste resultater med høj belastning og lavt antal reps, specielt mens man vokser så har musklerne svært ved at følge med som gør det endnu sværere

Hej Mads.

Jeg er en pige på 18 år, som vejer 93 kg og er 1.84 høj. Ville høre om du ikke kunne være interesseret i at hjælpe mig lidt på vej i den kur du har taget? Jeg synes den lyder spændende også pga. mavemusklerne. Håber jeg høre fra dig, da det kunne være rart med et spak i røven.

Med venlig hilsen

Nicole hansen

Skal man spise bønner og grønsager der til morgenmaden? Er der nogen bestemte tidspunkter maden skal spises på? Hvad er bedst at spise masser af under kureren? Tror du man ville tabe sig mere, hvis man tog 30 dage, i stedet for 15 dage?

Med venlig hilsen

Nicole hansen

Det står dig frit for at bytte rundt på måltiderne. Der er ikke nogen bestemte tidspunkter der skal spises på, men det er en god ide at sprede måltiderne ud over dagen og i det hele taget sørge for at spise sig mæt. I modsætning til de fleste andre slankekure, så behøver du ikke nøjes med små portioner her (hvis du bare holder dig til de angivne måltider).

Det er klart, at man vil tabe sig mere jo længere tid man følger slankekuren.

Og hvad betyder “med en anelse helt æg for smagens skyld” i røræg til morgenmaden?
Den der “fridag” bestemmer man selv dagen, eller er det en bestet dag på ugen?

Siden jeg skrev slankekur posten har jeg ændret mening omkring æg. I dag ville jeg spise hele æg og ikke bekymre mig om æggehvider ifht. æggeblommer (se forklaring i nogen af de tidl. kommentarer til slankekur posten).

Du bestemmer selv på hvilken ugedag du vil holde fridag (jeg vil umiddelbart anbefale en dag i weekenden). Eneste krav er at der går mindst 6 dage fra du starter slankekuren til du holder fridag + der går mindst 5-6 dage mellem hver fridag (pga. ens sociale liv kan det sometider være en god ide at flytte fridagen fra fx. lørdag til fredag).

Det vil jeg mene. Godtnok er der lidt flere kulhydrater i æggeblommer end æggehvider, men det burde ikke være det som vælter læsset (medmindre du går fuldstændig amok i æg).

Kalkunbacon burde være fint nok.

Jeg ved ikke om cocktailpølser er ok, det afhænger af indholdet og mængden af kulhydrater (det meste kød indeholder 0 kulhydrater, men det kan jo godt være cocktailpølser o.lign. er fyldt med alt muligt skidt, der gør at de indeholder en vis mængde kulhydrater).

Hej.
Hvordan er det så gået efter de 15 dage? Jeg mener, at det også er vigtigt med kulhydrater. Jeg er sikker på at det mest er vand i kroppen du drænes for, uden kulhydrater. Men jeg vil prøve din “kur” men med et par æbler eller andet frugt sideløbende. Og så for at det ikke bliver med æg tre gange om dagen, så koger jeg grønsagssuppe på kylling og spiser hver middag.
Jeg er spændt på at hører hvordan det er gået dig efterfølgende???
Venligst Kenneth Liljegren.

Ok. Jeg har sixpack, men vil prøve din kur alligevel. Den læner sig meget op af min kost alligevel….Jeg har selv altid gået op i kost og motion. – Og du har helt sikkert ret med de mange proteiner. Dog adskiller kroppen selv de proteiner der ikke bruges, så træning er altid vigtig. Altså hvis man også vil forme kroppens muskler (Kroppens holdning). En godt råd er, at man koger suppe og tilsætter så mange grøntsager som muligt, og med kylling. Det er også her en god mulighed for at få en masser urter.
Så hvis man vil ændre livsstil generelt og samtidig få en sundere krop. (ny energi, og stærkere krop) – Så ville jeg sætte din kur sammen med suppen og frugten. Bare et forslag.
Super flot med dit eget resultat. Det kræver jo også vilje, og den har du helt sikkert 😉
V.h. Kenneth Liljegren.

Hej Mads!

Tillykke med dit flotte resultat. Det kræver disciplin, men dette har du klaret kan man se 🙂

Du skriver, at du levede af de samme 3 retter i 15 dage, hvad består disse retter af?
Jeg søger ikke efter “gode råd” om hvad man kan spise, eller tips, men præcist hvilke retter spiste du, morgen, middag og til aften??

På forhånd tak 🙂

Hey mads ! dybeste respekt !
men tænker det gode resultat du har fået, kræver det meget for vedligeholdesen?
og så tænker jeg på, hvor høj og hvor meget vejer du 🙂

Det kommer an på hvor meget du skal tabe dig og hvor hurtigt du taber dig, så jeg kan ikke love dig, at det kun vil tage dig 15 dage at få en sixpack.

Hej igen. Jeg har snakket med min mor om at følge din kur, men det må jeg ikke fordi hun siger at det er skadeligt for leveren, hjertet og hjernen hvis børn taber sig mere end 1 kg om ugen.. 🙁 kender du nogle andre kure man kunne bruge, hvor man ikke taber sig så meget på så kort tid, men ihvertfald inden sommeren? 🙂

Hej Mads, er det almindelige røde kidney bønner du brugte under kuren ? For som jeg lige kan se på ernæringsindholdet i ovenstående, er der da masser af kulhydrater i sådan nogle ?

Læste hvad Lotte skrev, vil det være beder og spise mandler, kylling og ærter
altså proteiner i forsklling madvarer og undgå fuldstændigt kulhydrater???

Er lidt forvirret over hvad der er mest effektiv og sundest..
Vil gerne tabe ca 8 kg på 14 dage..

på forhånd tak..

8 kg på 14 dage er meget ambitiøst, så jeg tror du bliver nødt til at sætte målet lidt lavere eller give det lidt længere tid.

Det er ikke sundt kun at spise kød og det er også svært rent smagsmæssigt, så jeg ville nok bare holde mig til de retter jeg har beskrevet på min slankekur side.

Hvis vægttabet skal gå rigtigt stærkt, så skal du holde dig fra mandler og nødder.

Satme godt klaret, imponeret over de resultater du har fået med det, den skal bestemt selv overvejes at prøve… Har dog også mit øje på paleo, da det lyder spændende, og man kan spise lidt mere “frit”, hvad vil du selv anbefale? Begge er vel på en eller anden “low carb” diæter?

Såvidt jeg kan læse mig frem til, så går vægttabet en anelse hurtigere hvis man følger slankekuren. Men som du selv har fundet ud af, så er slankekuren ikke ligefrem den mest spændende måde at leve på rent madmæssigt.

Hej Mads.

Jeg synes din kur er rigtig god har læst det hele. Jeg har ikke lyst til at spise alt det der, men vil spørge om du kender andre måder at tabe sig på, med sport fe.k.s at løbe eller cykle. Jeg vil rigtig gerne tabe mig har lidt af det fedt der på maven som jeg gerne vil have væk. Hvis jeg løber lidt hverdag eller hverandendag? spiser sundt. Vil jeg så kunne få en six pack??

Har lige et spørgsmål til dig Mads: Mens du var på den kur, lavede du sådan nogen former for øvelser??

Laver selv øvelser som i håb om at den ville komme frem og blive mere tydelig. Kan lige se/mærke den når jeg spænder.

Svar venligst:D Christoffer

Jeg mener ikke, at man taber sig ved at dyrke sport: https://www.genvejen.dk/intet-vaegttab-motion-og-traening-er-spild-af-tid-hvis-du-er-overvaegtig/

I stedet, så gælder det om at spise rigtigt og undgå for mange kulhydrater. Gør man det, så skal man nok få en sixpack.

Jeg lavede masser af sport, da jeg var på slankekur (se min slankekur post for præcis hvad jeg lavede), men det var ikke det afgørende ifht. mit vægttab og sixpack’en.

Lige nu laver jeg fx. ikke ret meget sport og jeg har stadig sixpack (løber intervalløb en gang om ugen og går i fitness centeret ca. 15 minutter en gang om ugen for at holde formen fra mit muskeleksperiment)

Hvad mener du? Hvis du mener at du har en vis mave, så tror jeg godt du kan opgive at få en sixpack uden først at tabe dig (dvs. få din fedtprocent ned)

Ikke alverden. En sixpack skabes først og fremmest i køkkenet. Dvs. ved at du undgår for mange kulhydrater, så du får tabt fedtet der skjuler mavemusklerne.

Det er i alle tilfælde vigtigt med træningen. Så kost eller træning kan du fokusere på, hvis du har svært ved den ene del. Men bedst er det at fokusere på bege dele. Jeg træner hårdt, og kører hold i boksning og hård cirkeltræning. Her taber folk sig, får sixpack og de får den også uden at ændre kost. Det handler om at forbrænde mere end man indtager af kalorier. Ret simpelt….Men desværre hård med den mentale omlægning. Det handler om vaner….Vilje SKAL der til…..Skriv til min mail, hvis I har spørgsmål til træning eller kost…Jeg giver gerne råd……Vh. Kenneth. [email protected]

Det er jeg ikke enig i. Jeg vil efterhånden holde på, at man sagtens kan få en sixpack uden at træne (men dermed ikke sagt, at man ikke også kan få det via en mere traditionel tilgang som du beskriver).

Hvis man undgår kulhydrater, så skal ens sixpack nok dukke frem før eller siden – og det uanset hvor mange kalorier der så ryger ned (fx. jvf. mit eksperiment, hvor jeg spiste rigtig mange kalorier hver dag og alligevel tabte mig: https://www.genvejen.dk/glem-alt-om-at-taelle-kalorier-sadan-spiser-jeg-5000-kalorier-om-dagen-og-taber-mig-samtidigt/)

Hej mads jeg har noget fedt jeg vil af med hvad anbefaler du med maven øvelser og en ting til hvor lang tid tog det for dig at bliver tynd

Mvh mathias 🙂

Så hvis jeg nu er 188 og vejer 80kg, laver 100mavebøjninger, 50armstrækkere og 50rygbøjninger hver dag og løber lidt ved siden af og følger den kostplan der, så burde det kunne gøre det? 🙂

Martin

Hejsa!
Jeg har besluttet at følge din kostplan i 15 dage og satse på nogle lignende resultater som dig. Men jeg synes ikke jeg har kunne finde nogen stedet hvor meget du spiser af de forskellige fødevarer!? Er det muligt at få det oplyst?

Hej Mads.

Har været på din kur før, og fik et fornuftigt resultat efter bare 9 dage. Så jeg besluttede at tage det hele på igen, og starte fra bunden af med at blive vejet og målt.
Det har resulteret i at jeg er i gang med at dokumenterer det via den gruppe jeg har oprettet på facebook (fra start til slut, 15 dage tilbage)
Følger nøje din kur (har dog skåret bønnerne fra om morgen) og synes det er en nem kur at følge, men tænker om det er specifikt andre madvarer man kan erstatte bønnerne med om morgen ? Og er det okay at spise vindruer dyppet i skyr ?
Tak for en fantastisk kur og super flot resultat du har fået dig.

Man kan fx. udskifte bønnerne med grøntsager, men hvis man gør det, så skal man lige huske på energitætheden i grøntsager er ret lav (så man bliver sandsynligvis nødt til at spise en hel del af dem for at få mad nok)

Vinduer med skyr ville jeg holde mig fra, da vindruer er en frugt (indeholdende frugtsukker) og skyr et mælkeprodukt (indeholdende lactose, dvs. mælkesukker).

Jeg er gået i gang med din kostplan og det går hurtigt fremad. Men har et par spørgsmål.
Hvad skete der med din fedtprocent efter de 15 dage? Tænker der nok er en stor risiko for man tager det meste hurtigt på igen når man begynder at spise “normalt”. Gør du noget for at vedligeholde vægttabet og har du i så fald nogle gode råd?

Hej, jeg er en pige der super gerne vil have en six-pack!
Jeg er ca 174, vejer 52 og er tynd, dog kan man godt se mine muskler. Jeg går til gymnastik tre gange om ugen, som springer.
Jeg har altid været tynd, og derfor spiser jeg bare som det passer mig. Da jeg har et højt stofskifte, gør det også at hvis jeg så tager på, forsvinder det lynhurtigt.
Men min mave sker der ikke rigtig noget med :-/ Man kan godt se at jeg har muskler, men ikke en six-pack.
Hvordan kan jeg få den, uden at gå på kur? (hvis det kan lade sig gøre)

Det lyder som om du allerede er alt for tynd, så jeg vil umiddelbart tro at det er en rigtig dårlig ide at gå på kur. Men det kan være nødvendigt, da det er din fedtprocent der afgører om du har en sixpack eller ej.

Jeg forstår ikke hvad du mener med den kommentar, råder du mig at lade hver eller ikke?
Jeg er 14, og er normalt tynd. Og hvordan regner man sin fedtprocent ud?

Jeg mener, at du skal tænke dig om ifht. om det er en god ide at gå på kur eller ej. Det kan jeg ikke afgøre, da jeg ikke kender dig, etc.

Den nemmeste måde at afgøre sin fedtprocent er vha. en fedttang.

Hej Mads. Kæmpe respekt for alle dine resultater! Jeg er ung mand som i løbet af det sidste år har haft det som man må kalde for elevator vægt. Jeg startede ud i sidste sommer med at gå på kur. Vejede på det tidspunkt 104 kg, og ca. 8 måneder senere vejede jeg 72 kg. Siden da har jeg vejet imellem 72 og 82 kg, og har meget svært ved at holde vægten over længere perioder fordi jeg konstant bliver fristet og spiser en lille smule usundt. Og når først jeg har gjort det en gang, så triller snebolden ellers ned af bakke. Men efter at have læst blandt andet din blog og andre steder her på nettet, må jeg sige at jeg er meget tiltrukket af hele palæo-konceptet. Og ved fra egen krop hvilken energi det også giver i hverdagen at spise på den måde. Jeg har tænkt mig at følge din 15 dages kur, som en kickstarter til projektet og vil løbende poste resultaterne her på siden. Jeg starter på mandag, og er meget spændt på at se om resultaterne kommer til at være noget lignede det du oplevede. Tak for inspirationen :).

VH
Christian

Et vægttab på 32 kg på 8 måneder skal man ikke skamme sig over. Hvad gjorde du for at tabe dig sidste sommer?

Paleo virker fantastisk, så jeg er sikker på du nok skal tabe dig hvis du dropper de hurtige kulhydrater, etc.

Jo tak skal du have :). Jamen det jeg gjorde var at starte ud med sådan en suppe kur, som rykkede 5 kg på en uge. Og derefter spise jeg bare minimalt af mad generelt og spiste ingen slik, chokolade, chips osv i næsten et år. Og dyrkede motion samtidig, mest løb. Men jeg endte med at få spiseforskrækkelse/forstyrrelse fordi jeg ikke kendte til hvordan man kan holde vægten på en sund måde, og led af dårlige madvaner. Hvilket jeg stadig gør! Er dog heldigvis blevet klogere :). Det lyder rigtig lovende palæo, man kan næsten ikke finde andet end positive udmeldinger :).

Jeg er også starten på kuren idag! Kan dog se at det kommer til at blive dyrt i æg :).

Er der nogle gode bud til hvad man evt. kan spise istedet for æg om morgenen når jeg har gennemført kuren?

Ok med kaffen, prøver dog at holde den uden lidt endnu da jeg egentlig også er træt af følelsen af at skulle have kaffe for at have energi.

En anden ting jeg tænker på er at jeg føler mig rimelig sulten sådan omkring kl 15, og ville høre om det var smartest at bare spise nogle gulerødder (som jeg gør nu) eller simpelthen ligge et lille måltid ind der bestående af en af de 3 retter? Jeg spiser morgenmaden ved 8 tiden, og frokost kl. 12. og aftensmaden omkring kl 18.

Hvis du ikke har så meget energi, så kan det meget vel være fordi du spiser for lidt. Der er mindre energi i grøntsager end i fx. ris og pasta, så der skal en del indenbords for at få energi nok.

At du bliver sulten om eftermiddagen kan også lyde som om du ikke spiser nok. Det er frit valg hvad du spiser som snack om eftermiddagen, men jeg tror du vil tabe dig en annelse hurtigere ved at vælge en af retterne fremfor nogle gulerødder.

Ja okay, det kunne godt lyde som en det var det. Fordi jeg må indrømme jeg føler mig noget mere træt end normalt! 🙂

Men tak for rådene jeg prøver mig frem 🙂

Hej Mads.
Jeg er en pige på 13 (snart 14) år. Jeg er meget interesseret i at få en sixpack men det har virket uoverskueligt for ikke at sige umuligt da jeg er en rigtig “slikmund” og elsker også især mad (desto mere brun sovs desto bedere). Jeg tager på og på (og ikke bare fordi jeg vokser da jeg aldrig vejer mig men kan se at jeg har for meget fedt på maven) og det irriterer mig rigtigt meget. Har du et par gode råd til hvordan jeg kan komme igang med at tabe mig og forhåbentligt ende ud med en sixpack?
Fra Astrid.

Hej Mads.

Nu har jeg kigget længe på dette som jo er helt fantastisk! (det har du nok hørt men alligevel ! )

Hvordan tror du at det vil gå mig hvis jeg går på denne kur? Jeg er en dreng på 17år som vejer ca. 85kg og er omkring 180cm høj.

Jeg synes selv at jeg har “ok” muskler i forvejen, men dog for meget fedt på maven mm. og jeg er derfor bange for at miste for meget muskelmasse ved denne kur.

Hvordan mener du at jeg skal forholde mig til dette? Og hvordan er det med energidrik og mælk imens man er på denne kur? Helt udelukket, og hvad skal man så drikke? Bare vand?

Og hvor meget under ens vedligeholdelses indtag skal ens mad om dagen ca. ligge på, hvis man vil prøve med div. andre ting, da jeg må indrømme bønder ikke lige er min stærke side 🙂 ?

Og hvis man kommer under, ens vedligeholdelses indtag, hvor det man skal gå under er trækket fra, kan dette så få svære/stærke konsekvenser?

Beklager alle de spørgsmål, jeg ser frem til at høre fra dig! 🙂

Hvis du mister muskelmasse, så er det sandsynligvis fordi du ikke spiser nok. Det er meget let at komme til at spise for lidt når man følger kuren, så husk på at der skal en del mad til for at opveje den energi du mister ved ikke at spise ris, pasta, etc.

(hvis du holder dig til de angivne retter, så er det nærmest umuligt at spise for meget. Du kan med andre ord trygt spise dig mæt og glad til hvert måltid).

Energidrik og mælk er udelukket, da begge dele indeholder hurtige kulhydrater. Du skal holde dig til vand og kaffe/te uden noget i.

Hvis du ikke spiser bønner, så gælder det om at spise ekstra meget kød, æg og grøntsager (jvf. det er meget let at komme til at spise for lidt når man følger kuren).

Hey Mads.
Super super resultat. Blev meget inspireret.

Nu er det jo sådan jeg går meget op i min træning, og har trænet lang tid. Både styrke og kondition. Men jeg er ved at være så træt af der aldrig viser sig resultater.. Kan det være noget at gøre med min kost?
– Og hvad siger du til massere af kød i en diæt, (fisk, bøf, kylling) U name it.

Kan man mixe sin kost, massere af salater blandet med kød måske? (Der er jo lavet den kødkur hvor man taber sig meget?)

// Nichlas P

Hej Mads.

Jeg kan jo se i din kostplan der ikke indgår ret meget kød. Og jeg SKAL SKAL SKAL bare have kød til min aftensmad!
– Jeg ved bare ikke om jeg spise alt for meget når jeg spiser eller hvad jeg gør.

– Lyder spænende med det link.. Tjekker det lige.

//Nichlas

For meget mad, mht. at indtage for mange kalorier og eller hurtige kulhydrater, uden at få det forbrændt?:)

//Nichlas

Nu tror jeg jo ikke på kalorieteorien, dvs. jeg mener ikke at det er mængden af kalorier der styrer vores vægt. I stedet så mener jeg at først og fremmest det er mængden af hurtige kulhydrater der er skurken.

Med det udgangspunkt, så er det nærmest umuligt at spise for meget, hvis du ellers spiser det rigtige (dvs. retter uden for mange hurtige kulhydrater).

Hej Mads.
Lige så vel som dig, har jeg en konkurrence igang med mine venner, hvor der både er en lille penge præmie og æren på spild. Konkurrencen går ligesom din ud på at få six-pack hurtigst muligt.

Jeg dyrker selv en masse styrketræning, og holder mig i en god form.
Min egen fedt % ligge på omkring 14%.
Jeg har ikke så meget inde i det med kulhydraterne, som det lyder til du er.
Men har set hvad du fik de 15 dage, problemet er bare morgenmaden ikke lige er min kop te. Så ville høre om du havde andre forslag til en morgen, hvis man skulle følge din slankekur? Jeg er meget opsat på at mit ”projekt” skal lykkes, så hvis du gjorde dig nogle erfaringer gennem din kur, ville det også være rart at vide 🙂

venlig hilsen Kasper

Du kan fx. udskifte morgenmaden med noget andet kød/grøntsager. En proteinshake kan også være en mulighed, hvis du synes en sådan shake mætter nok (en del af slankekuren er at du ikke må gå rundt og være sulten. Det gælder om at spise sig mæt til alle måltiderne, så kroppen ikke går i sultemode).

Jrg har noget protein der hedder “100% whey protein” har ikke dem store forstand på det, men ved der findes forskellige former at protein. Ved ikke om min kan bruges eller om det skak være de der færdig lavet shakers man kan købe rundt omkring?

Jeg lavede ingen hjemmeøvelser undervejs. I stedet løb jeg og trænede crossfit, men jeg mener ikke det var den afgørende faktor for mit hurtige vægttab. Inden jeg tabte mig trænede jeg ligeså meget uden at tabe mig. Det var først da jeg lagde min kost om til paleo/stenalderkost, at jeg tabte mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *