Categories
Krop og fysik

Glem alt om at tælle kalorier – sådan spiser jeg 5000 kalorier om dagen og taber mig samtidigt

Update: Da jeg planlagde dette eksperiment lykkeds det mig at bytte om på kj (kilojoule) og kalorier for en del af menuen (de 3 daglige proteinshakes).

Jeg har derfor ikke indtaget 5074 kalorier om dagen, men “kun” 3752 kalorier om dagen. 3752 kalorier om dagen svarer dog stadig til et dagligt kalorieoverskud på 1682 kalorier, hvilket på en uge bliver til et samlet kalorieoverskud på 11774 kalorier. Iflg. den gængse teori, så burde jeg altså have taget lidt over 1,5 kg på (hvilket jeg ikke gjorde, jeg tabte mig derimod).

Tælle kalorier, baconI løbet af den sidste uge har jeg tabt mig 1,5 kg. Ikke særligt imponerende, hvis det ikke lige var fordi jeg:

  • Har indtaget over 5000 kalorier om dagen i alle 7 dage.
  • Har spist usandsynlige mængder af bl.a. æg og bacon.
  • Ikke har lavet noget som helst sport pga. en god, lille skade.

Iflg. den gængse teori om kalorier, så burde jeg faktisk have taget på af at indtage 5000 kalorier om dagen. 5000 kalorier om dagen svarer nemlig til over det dobbelt af hvad jeg har brug for (2070 kalorier/dagligt*), hvorved jeg har haft et dagligt kalorieoverskud på 2930 kalorier.

Iflg. den gængse teori, så svarer 3500 kalorier til en vægtforøgelse på 0,5 kg, så jeg alt i alt burde jeg efter ugen var omme have taget næsten 3 kg på.
Men jeg har ikke taget 3 kg på. Jeg har tværtimod tabt mig 1,5 kg!

Hvordan kan det lade sig gøre?

Grunden til jeg har tabt mig ligger i forlængelse af min oprindelige slankekur og teorien bag paleo mad. Kort fortalt, så siger teorien, at det er vores overdrevne indtagelse af kulhydrater der gør vi tager på. Indtagelse af fedt og protein betyder tilgengæld ingenting ifht. hvor meget vi vejer.

Vi kan med andre ord indtage masser af fedt og proteiner uden at bekymre os om at tage på, hvis bare husker samtidigt ikke at indtage for mange kulhydrater.
Det er jo nogle helt andet end den gængse teori om kalorier, så for mig var der ikke andet at gøre end at lave et lille eksperiment.

I den sidste uge har min daglige menu derfor set sådan her ud:

Iflg. Fitday.com, så svarer alt dette til en daglig indtagelse af 239,6 g fedt, 27,7 g kulhydrater og 346,9 g protein. I alt 5074 kalorier om dagen.
Tælle kalorier, Fitday diagram

  • 8 æg
  • 200 g bacon
  • 700 g kylling
  • 3 proteinshakes (fra Bodylab)
  • 2 spsk. soyasauce (til at marinere kyllingen i)
  • 2 spsk. olivenolie (til stegning af æg og kylling)
  • 1 glas rødvin (for hyggens skyld)

Rygterne vil vide, at hvis man indtager under 100 g kulhydrater dagligt så taber man sig – og jo mindre man indtager, des hurtigere taber man sig. Hvis man fx. kommer under 50 g kulhydrater dagligt, så begynder det at gå rigtigt stærkt.

Jeg har kun indtaget 27,7 g kulhydrater om dagen i den sidste uge, hvilket jeg mener er forklaringen på jeg har tabt mig i stedet for at tage på.

Hvis jeg havde spist 5000 kalorier frugt, havregryn eller andre kulhydratfyldte madvarer, så er jeg rimeligt sikker på jeg havde taget på i stedet for at tabe mig.

Et præcist vægttab

Tælle kalorier, bacon og ægAt jeg har indtaget den samme mængde mad hver dag og ikke lavet noget som helst sport betyder, at jeg har tabt det helt jævnt henover ugen.

Hver dag er der simpelthen røget 200 g fedt af – og det ville der sikkert være blevet ved med i noget tid endnu, hvis det ikke var fordi jeg havde stoppet kuren (jeg stoppede fordi jeg ikke har behov for at tabe mig og iøvrigt er røvtræt af æg og kylling – bacon bliver man derimod aldrig træt af :))

Hvis jeg havde lavet sport i løbet af ugen, så tror jeg, at jeg havde set et større, men også mere svingende vægttab.

Det store problem

Det er jo altsammen meget godt, hvis det ikke lige var fordi resultaterne af mit eksperiment går stik i mod al gængs teori om kalorier og vægttab.

De fleste man spørge vil til enhver tid sige, at hvis man skal tabe sig, så skal man indtage færre kalorier. Men det passer jo ikke. Jeg har indtaget mange flere kalorier end jeg plejer og alligevel har jeg tabt mig.

Betyder det så, at den gængse teori om kalorier og vægttab er helt ude i skoven? Det kunne godt virke sådan.

Måske er den gængse teori opstået fordi, at hvis man indtager færre kaloerier, så er der også stor sandsynlighed for man indtager færre kulhydrater, hvilket så fører til man taber sig.

Hvem ved? Det er ihvertfald noget jeg planlægger at undersøge nærmere.

###

Tælle kalorier, kylling*) Et væsentligt lavere behov end normalt, da jeg i ugens løb mest har siddet ved computeren o.lign. og ikke har lavet noget som helst sport. Normalt vil mit energibehov snarere være 2673 kalorier om dagen, hvilket stadig kun er lige over halvdelen af de 5000 kalorier jeg har indtaget dagligt.

PS: Som du kan se, så har jeg ikke spist nogen som helst grøntsager og frugter i løbet af ugen. Der kunne jeg godt frygte ville føre til vitaminmangel o.lign. på sigt, så jeg tør ikke spå om de sundshedsmæssige konsekvenser af i længere tid at spise på samme måde som jeg netop har gjort.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

65 replies on “Glem alt om at tælle kalorier – sådan spiser jeg 5000 kalorier om dagen og taber mig samtidigt”

Super spændende eksperiment. Tak fordi du deler resultatet her!

Hvis du vil læse en masse om hvordan det virker med kulhydrater og fedme, så start fx med Why We Get Fat af Taubes.

Det er muligt i øvrigt at du ikke har taget på og heller ikke tabt dig – fedtmæssigt. En af de ting der sker når man går på ketosis-kur er at man taber en masse væskevægt som kulhydraterne normalt oppebærer. Det er måske også grunden til at så mange oplever et fald i blodtryk, når de skifter det usunde brød ud med sundt salt bacon.

Jeg har skam læst Why We Get Fat 🙂 – en lidt tør omgang, men enig, den giver et godt overblik over hvordan det hele hænger sammen mht. kulhydrater og fedme.

Da jeg startede på dette eksperiment var jeg allerede paleo, så jeg tror på jeg har tabt fedt og ikke væske (da der ikke var noget væske at tabe).

Tilgengæld tror jeg væske tabet er en af årsagerne til at jeg tabte mig så hurtigt, da jeg gennemførte min effektive slankekur (7,2 kg på 15 dage).

Hvis man gerne vil “læse” Why we get fat uden at terpe sig igennem bogen så kan jeg anbefale flg. fordrag af selvsamme forfatter: http://mikjaer.dk/2011/07/lidt-video-hygge-til-weekenden/

On a second note … ifht. vitaminer tager jeg et kosttilskud, jeg bruger specifikt dem til mennesker over 50 og når jeg føler mig sløj tager jeg dobbelt dosis (dvs 2 piller to gange om dagen), jeg startede fordi min hud var blevet meget porøs og meget uren, og en dag da jeg ville klemme en bums ud skrællede jeg simpelthen 1-2 cm hud af uden det gjorde ondt, men det blødte ad helvede til og folk spurgte om jeg havde været oppe at slås :-/

Efter 2 dage med 2 piller om dagen var såret for det første helet, bumserne var væk og min hud føltes rask og sund igen. Nu ved jeg ikke om det er nok til at fikse din kur, for jeg spiser også en smule grønsager, jeg får noget der ligner 3-400g blandet stegt løg, blomkål, brokolig, agurk, gulerødder, champingon og rød peber hver aften.

Hvilke kosttilskud er det præcis du tager?

Jeg kører selv på standard vitaminpiller, fiskeolie, d-vitaminer og kreatin. Ville også gerne køre ALA (jvf. 4HB bogen), men jeg begynder at få bumser efter blot to dage med ALA 🙁

Mht. at spise grøntsager, så tror jeg det er vigtigt, hvis man skal køre en slowcarb kur i længere tid.

Jeg blev ihvertfald desperat efter grøntsager under ovenstående eksperiment – og det er sikkert heller ikke spor sundt at undvære grøntsager i længere tid.

Jeg craver faktisk også tit grønsager efter at jeg har lagt kulhydrater på hylden … jeg savner pasta og rugbrød rigtigt meget, men det bliver mindre og mindre med tiden.

De vitaminer jeg tager er “Livol Multi Total” 50+, købt i føtex mener glasset kostede omkring 100kr

Hvor længe siden er det du lagde kulhydraterne på hylden?

Vi spiser rigtig meget thailandsk mad herhjemme. I starten savnede jeg ris, men nu synes jeg faktisk de fleste thailandske retter smager bedre uden ris end med.

Savner stadig godt brød engang imellem, men det er vist også det eneste. Kedligt hvidt brød savner jeg ikke og rugbrød har aldrig rigtig været min stærke side.

Jeg kan også sagtens klare mig med en skrive rugbrød med brie på sammen med æg og bacon til cheatday, og så en skude pasta om aftenen til cheatday så det er bestemt ikke fordi jeg går og ærger mig 24×7 🙂

Jeg har været igang i cirka 2mdr og har snydt (udover cheatday) 5 gange, jeg har tabt alt i alt ca. 15kg, hvis man regner fedt->muskler med er jeg nærmere omkring de 25.

Nu har jeg kun fulgt den plan i én uge, og der tabte jeg 4 kg som jeg tog på igen i de efterfølgende to uger hvor jeg havde stress pga arbejdet og blandt andet spiste kulhydrater, nu er jeg tilbage på den plan OG har styr på min jobsituation og er bestemt ikke stresset 🙂

Mht de 10kg fedt til muskler så kan det direkte linkes sammen med salget af min bil … jeg var så passiv at hvis jeg skulle noget mere end 2 min fra en parkeringsplads så gjorde jeg det ikke, alt transport foregik i bil og jeg sad foran computere, tv’et eller sov stort set 24×7.

Så svaret ligger i at jeg gik fra ikke at bevæge mig overhovedet, til at bevæge mig moderat 🙂

Hejsa, nu er jeg lidt nysgerrig, siden du ikke trænede eller lign. i din 5k kalorie-uge, hvordan ved du så at det er fedt du har tabt og ikke muskelmasse?

På forhånd tak

Jeg er ret sikker på at det var fedt jeg tabte, da min sixpack blev væsentligt tydligere i løbet af den uge jeg spiste 5000+ kalorier om dagen. Hvis det var muskelmasse jeg havde tabt, så ville den næppe være blevet tydligere – snarere tværtimod.

Kunne ikke dy mig for lige at smide en kommentar 🙂

1. Når du steger bacon, hælder du fedtet fra bagefter? det er RIGTIG mange af kalorierne.
2. samme med fx olivenolie til stegning osv.

Hvis du rent faktisk spiste, 5000kcal om dagen, ville du absolut ikke tabe dig, men tage på, det er min påstand.

Jeg har selv spist i omegnen af 3500kcal, udelukkende fedt, protein og grøntsager som dig, og taget ganske fint på stille og roligt som var målet.

Jeg vil lidt gå på slap line her, og sige det er noget sludder det med at du mener det ikke hænger sammen med kalorier 🙂

som en nævner, opbygger kulhydrater glucose og væskebindinger. Og det har du sikkert tabt.

Og samtidig tror jeg, at du reelt kun har fået maks 3000kcal.

En af grundene til den gængste paleo teori om at man kan spise alt hvad man vil og tabe sig, bygger jo på, at RIGTIG stor del af ens kost er grøntsager uden alverdens kalorier.

God dag, ville være spændende, hvis du stadig var uenig 🙂 Ville gerne se nogle kilder herpå.

Smid endelig løs med kommentarer. Formålet med denne blog er først og fremmest at vi allesammen lærer noget 🙂

Ja, jeg hælder fedtet fra min bacon. Hvis jeg husker rigtig var der ikke noget olie at hælde fra kyllingen, det blev altsammen suget op under stegningen.

Jeg regnede ud at jeg spiste 3752 kalorier om dagen vha. Fitday.com, men det kan godt være, at der er gået nogen kalorier tabt ifbm. jeg hældte fedtet fra min bacon. Men selv hvis halvdelen af bacon kalorierne røg på den måde (hvilket jeg tvivler på), så ville det kun betyde et tab på 310 kalorier (200 g bacon = 620 kalorier iflg. Fitday.com). Dvs. at jeg så ville have spist 3442 kalorier om dagen, hvilket ville give mig et kalorieoverskud på 1372 kalorier/dag.

3000 kalorier ville også have givet mig et kalorieoverskud, så uanset hvordan vi vender og drejer den, så har jeg været i overskud af kalorier. Ifht. den gængse kalorieteori, så kan det derfor undre, at jeg tabte mig og ikke tog på (ikke mindst fordi man også kan få glucose fra fedt og protein, http://www.livestrong.com/article/273899-do-fat-protein-turn-into-glucose/).

Men jeg er enig i, at hvis man glemmer masser af kød, så er det let at komme til at spise for få kalorier på paleo. Du har nemlig helt ret i, at der er masser af grøntsager der indeholder overraskende få kalorier.

En god kilde til teorien om at kulhydrater er problemet er Why We Get Fat af Gary Taubes, http://www.amazon.co.uk/Why-We-Get-Fat-about/dp/0307272702

Hvad spiser du for at nå de 3500 kalorier/dag? Og hvor meget har du taget på?

Du kan nok have tabt dig pga du bliver lidt mere tyndfed, altså at du får fedt rundt om dine muskler, og at dine muskler begynder at blive omdannet til fedt,

Udfra tankegangen at muskler vejer mere end fedt 🙂

Spændende tænkt, men jeg har svært ved at tro at mine muskler kan forfalde så hurtigt. Godtnok trænede jeg i den uge eksperimentet kørte, men jeg fik ihvertfald kalorier nok indenbords.

Men det eneste du har tabt, er bare bundet vand 🙂 ikke fedt.

http://www.phlaunt.com/lowcarb/19058097.php

fx, nu googlede jeg bare lige kort efter kilder.
Det er ikke unormalt at tabe 5-10 pund på en uge, når man cutter carbs væk.

Men havde du spist 3000-3500 over en lang periode, uanset hvilke kalorier det er, ville du stadig tage på.
Calories vs. calories out, der er ingen vej udenom, det handler udelukkende om kalorier 🙂

Jeg spiste/spiser, også en del æg og bacon, jeg skærer dog bacon i stykker, steger det, og flækker ægene ned i safterne, NAM! 🙂
Men jeg spiste heller ingen carbs stort set.. Og heller ingen mælkeprodukter.
kød, grøntsager og æg

Lige nu, er jeg dog i gang med at smide vægt, men dieten er nogenlunde ens.

God dag Mads, og tak for svaret! Hyggeligt at få en dialog i gang 🙂

Spændende link, men jeg havde jo allerede cuttet carbs inden jeg kørte min uge med de mange kalorier (jvf. jeg i forvejen hovedsageligt levede af paleo mad).

Har du trænet som et svin mens du spiste de mange kalorier? Fx. vægttræning, cardio eller noget andet træning.

(og enig, det er alletiders med noget dialog :))

Glemte at svare på en del af dit spørgsmål.

Tog en 10kg på, i løbet af sidste år. Og har i løbet af foråret smidt en 5-6kg fedt.
Stille og roligt 🙂

Jeg har luret på din blog et stykke tid, vi interesserer os for rigtig mange af de samme ting.
Har ligesom dig, leget en hel del med Polyphasic sleep 🙂 Og er stor fan af Paleo mad samt et par andre af dine tiltag.

Keep it up 🙂

Har sovet polyphasic af flere omgange 🙂 Første gang for ja, et par år siden.

Er selvstændig ligesom dig, tror mennesker som dig og mig der har hang til at udfordre sig selv, har lidt selvdiciplin og elsker at eksperimentere, nok ofte ender ned af den vej 🙂
Så hvis jeg har haft meget at lave en periode, har jeg fx gjort det.

Hvis jeg alligevel bruger alle de ekstra vågne timer på at.. ja.. spille playstation, så kan det lidt være ligemeget.

Har sovet Everyman 3 i en måneds tid et par gange (har dog aldrig været 100% tilvænnet, så der har været enkelte enkelte missere i ny og næ, heldigvis er den plan ret tilgivende) ca. 4 timers søvn om dagen

Og så har jeg prøvet SPAMAYL, altså sov så tit og så meget du vil, men aldrig mere end 20min naps ad gangen, gjorde jeg i nogle uger.
Ret spændende, forskel på dag og nat, og den ene dag fra den anden, forsvinder nærmest! 🙂
Lidt ligesom du snakker om med Uberman, den plan er dog alt for stram til mig, så det med at jeg kunne tage fx. 4-5 naps i løbet af natten, og kun 2-3 om dagen med SPAMAYL, var dejligt! Men det kræver samme tricks, for ikke at oversleepe som uberman, er ikke let.
ca. 2-3 timers søvn om dagen.
Igen, blev dog aldrig 100% tilvænnet.

Men ellers prøver jeg alligevel at optimere min søvn, og altid ramme at stå op efter en cycklus. Fx 7,5 time eller 9 timer, og aldrig lige midt imellem. Det gør virkelig en stor forskel i friskhed.

Ang. træning og kost.
Ja jeg interesserer mig rigtig meget for kost og sundhed generelt, deriblandt bla. paleo, men også en masse andet, mest i forhold til træning.

Og så har jeg noget atopisk eksem, som ELSKER mig, når jeg går op i hvad jeg spiser, og virkelig går ned i detaljer hist og her.

Og ja, jeg styrketræner 6 gange om ugen for tiden, og har gjort det et stykke tid, og så har jeg selvfølgelig mine perioder hvor det ikke lige er DET jeg brænder for 🙂

Det blev langt lige pludselig!

Min egen blog, som jeg aldrig rigtig er kommet i gang med, har du givet mig motivation for endelig at komme i gang med, så tak for det 😉 Mon ikke, at vi rammer nogle af de samme emner.

Glæder mig til fremtidig dialog.

Alt godt!

/Sebastian

Hej Mads.

Jeg læser jævnligt din blog som jeg synes er meget interresant.
Jeg kunne dog godt tænke mig at spørge dig om du har fået testet hvor meget kolesterol du har i blodet? Jeg har også kørt en paleo lignenede diæt med meget kød og æg og på seks måneder blev mit kolesterol fordoblet, og røg ind i et område hvor det gjorde mere skade end gavn.

Hej Mads!
Utroligt øjenåbende indlæg!
Jeg overvejer lidt at kaste mig ud i det! Jeg er kun en teenage-tøj som elsker at dyrke sport, læse om det, træne og spise sund mad. Men her i weekenden, fik den dog lidt for meget kage, brød, slik, chokolade og hvad man ellers kunne ønske sig.

Jeg vil rigtig gerne have en lavere fedtprocent, så jeg tænkte på om jeg også kunne spise en masse af de ting du har spist og så udelukkende kun tabe fedt og dermed få en lavere fedtprocent? 🙂

Okay 🙂 Men kan jeg i princippet gøre som du i bare en uge og så tabe fedt? Altså jeg ligger i overskud men stadig taber mig? 🙂

Jeg tror ikke på kalorieteorien. Mit udgangspunkt er at hvis du undgår hurtige kulhydrater så taber du dig (afhængigt af hvad der er at tabe og hvordan/hvor meget du undgår hurtige kulhydrater).

Okay 🙂
Jeg begyndte at spise efter palæo princippet i går 🙂
Men så jeg kan ikke spise så meget jeg vil som dig?

Det ser også lækkert ud!
Sker der noget hvis nu man lever efter paleo men så skal til fødselsdag og får de sædvanlige boller, lagkage, slik osv.? 🙂

Jeg lever selv ca. 95% af paleo mad. Når jeg er ude, så spiser jeg hvad der bliver sat på bordet, da jeg ikke synes der er nogen grund til at være en pestillens.

Men det er klar at hvis man skal tabe sig, så gælder det om at prøve at spise så meget paleo mad som muligt. Gør man ikke det, så kan det hele være ligegyldigt.

Når man har været på paleo længe nok, så er det iøvrigt ofte sådan at søde sager, etc. ikke længere smager spor godt. Sådan har jeg også selv oplevet det. Tidligere kunne jeg godt tyre en pose vingummi, men i dag synes jeg ikke de smager særligt godt.

Tusind tak! Det hjælper mig meget at få det på plads! 🙂
Men kan jeg spise lige så meget mad (kcal om dagen) som jeg vil hvis jeg spiser 95 % efter paleo?

Du kan spise lige så meget mad du vil af paleo mad. Af andre ting kan du selvfølgelig ikke spise lige så meget du vil. Andre ting skal tværtimod begrænses så meget som muligt (ikke mindst hvis du gerne vil tabe dig).

Okay, så jeg kan godt spise rigtig meget paleo mad og så samme dag spise et stykke kage hos mine bedsteforældre?

Okay, tusind tak!

Jeg vil lige høre om en sidste ting 🙂
Kan jeg godt fx. spise normalt og så samme dag spise slik og kage fordi man er på besøg hos nogle? altså uden at det gør at jeg tager på i fedt osv?

Jeg har nu været syg i 2 dage og har altså fået noget slik, light iste (0 kcal) osv.. Og noget skyr.. Ødelægger det den mindre fedtprocent som jeg havde fået med stenalderkost?

Det er klart at jo flere kulhydrater du spiser des større er risikoen for at tage på igen.

Det er en af grundene til at jeg har spist paleo mad/stenalderkost i de sidste 2 år.

Jeg har kigget.. OG kan ikke finde det.. Kan du ikke lige svare på det jeg spurgte om?
Og kan man godt drikke light sodavand osv? 🙂

Der gælder det samme. Jo flere kulhydrater du spiser des større er risikoen for at tage på igen.

Jeg ville selv holde mig langt væk fra light sodavand.

Hey,

Har beregnet dit kcal indtag

8 æg – ca 600 kcal.. 75 kcal for ét stort æg
200g bacon – ca 500 kcal
700g Kylling – 700-800kcal
2spsk oliven olie – ca 250 kcal
1 glas rødvin – ca 100-120 kcal
3 shakes – ca 350 kcal

http://Www.kalorietabel.dk

Det blir altså kun 2500-2600 kcal.

Dette er højest sandsynligtstadig mere end dit dit ligevægtsindtag, specielt hvis du pr er inaktiv..
Så teoretisk set burde du have taget på stadig.
Men nu er det jo sådan at for hvert gram kulhydrat vi indtager bindes der ca 4 gram vand..
Det betyder altså at du efter en uge uden kulhydrater næsten intet vand har i kroppen i forhold til den kulhydratspisende del af befolkningen.
Du vil derfor også opdage at du lynhurtigt vil kunne.tage dine “tabte” kilo på igen, hvis du introducerer pasta og ris et par dage.. Ikke som følge af fedtophobning, men væske..

Please lad være med at give mennesker det indtryk at de kan indtage dobbelt så meget energi dagligt som de har behov for uden at blive fede. Meget muligt de vil tabe sig den første uge som følge af.mindre væske i kroppen. Men det vil altså ikk vare ved.

Jeg er til gengæld enig i at kulhydrater bør indtages i moderation. Og helst kun efter træning, hvor kroppen rent faktisk har behov for hurtigt tilført energi.

Håber ikk dette forstås som et surt opstød, synes bare Indlægget er mangelfuldt og nogen steder ganske fejlagtigt.

Måske er der forskel på kalorietabel.dk og fitday.com’s tal. Da jeg regnede tingene sammen i fitday.com, så fik jeg de angivne kalorietal.

I dag mener jeg at hvis folk undgår hurtige kulhydrater, så er de ret sikre på at tabe sig nemt og uden at sulte – og blive ved med at holde vægten bagefter (selv har jeg stadig sixpack selvom der er ca. 3 år siden jeg tabte mig).

Forstil dig, at hele verden skulle spise og frådse i kød og animalske produkter som du gør? Sikke et forfærdenligt sted det ville være at leve!

Hej Mads
Har brugt den sidste time eller mere på at læse løs på din side, følge nye links osv. Spændende læsning 😉
Jeg synes jeg er velorienteret om slankediller af forskellig lødighed og sundhed i almindelighed. Jeg har tabt mig flere gange, ved at skrue ned for kulhydraterne og været en fryd for øjet i en tid, men, som for så mange andre, er kiloene ligeså stille kommet på igen.
Og nu til mine spørgsmål:
Jeg vil tabe mig ca. 8 kg og det skal helst gå stærkt. Men hvilken fremgangsmåde er bedst – din lynkur? Virker den stadig selvom man har prøvet minus kulhydrat før.
Og så til en undren, dåsebønner? Er bønner ikke smækfyldt med kulhydrat? Selvom de er rige på protein troede jeg at de var no go?
Håber du.vil tage dig tid til at svare.
God weekend.
Marianne

Hej Mads

jeg vil starte på denne kur imorgen.
og ser virkelig frem til at smide de ekstra kilo.

Har bare lige et spørgsmål, laver min egne juicer (grønsags juicer ) kan jeg stadigvæk drikke det? Samtidig med måltiderne

Må man spise stenalder rugbrød. Altså det man bager med en masse nødder og kerner og æg mm. Selvfølgelig kun en Skive eller 2 om dagen. Og har fundet mig de sliksposer fra Toms der hedder nellie dellie. Der er kun 6 gram kulhydrat i pr 100 gram?? Må man godt spise lidt af dem i ny og næ når man er virkelig slik sulten?

Det kommer jo helt an på hvad der præcis er i. Men vi spiser selv en del stenalderbrød.

Tilgengæld ville jeg holde mig langt væk fra slikposerne, uanset hvad de hedder og hvor meget/hvor lidt kulhydrater der er i. Det gælder ikke kun ifht. hvor hurtigt du taber dig, men også ifht. generelt at vænne sig til at spise mindre sødt, så det bliver lettere at holde vægten efter slankekuren.

Hej…..

Jeg taber mig ikke ved kun at spise fedt og proteiner prøver endda lige nu kun få 700 kcal protein kcal ,,

Ikke for at dræbe det for dig, men hvis du laver andet end at ligge på sofaen med denne diæt, bliver du sindssyg da din hjerne ikke får energi. Så prøv at spis den præcis samme diæt, en uge med bare 5-10 minutters cardio hver dag. Du kommer til at føle det er meget svære for ikke at sige næsten umuligt. Hvis du ikke er til cardio, så lav en hurtig vægt session, løft tung løft let, har ikke så meget at sige, bare du presser musklerne på den ene eller anden måde. Du vil føle dig helt flad og føle dig decideret syg.

Hej Mads. Ja du taber dig med paleokost og du kommer til at se fit/godt ud, men indvendig vil dine arterier med sikkerhed blive ødelagte af kolesterolbelægninger (dette klares med en bypass operation eller ballonudvidelse senere hen – ikke skrevet for at provokere?), Stenaldermanden spiste i en lang periode paleokost, men gør man længere tilbage end 300.000 f.Kr. inden ilden blev taget i brug, levede datidens urmenneske udelukkende af planter og rødder, og det er herfra vi har vores genetiske materiale.
Det gode ved paleo er dog at sukkerindtaget er minimalt, selvom det ikke opvejer kødindtaget, som vil ødelægger kroppen indefra.
Da jeg næsten er klar over at du nok er godt inde i stoffet omkring paleo, synes jeg du skulle udfordrer dig selv, og se filmene “Forks over knives” og What the Health”, og høre hvad du synes. Det vil ændre dit syn på kost for altid, og vise dig en anden og lidt skræmmende sandhed.
Vh. Hebrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *