Categories
Krop og fysik

Hurtigt vægttab – hvorfor jeg taber mig så hurtigt som jeg gør

For en uges tid siden afsluttede jeg et eksperiment, hvor jeg undersøgte om jeg kunne tabe mig selvom jeg spiste 5000 kalorier om dagen i 7 dage.

Eksperimentet gik som forventet. Jeg tabte mig 1,5 kg i løbet af de 7 dage – ganske fint, men slet ikke noget, der kan sammenlignes med min effektive slankekur, hvor jeg tabte mig 7,2 kg på 15 dage.

Efterfølgende har jeg undret mig en del over hvorfor jeg tabte mig væsentligt mere ved den effektive slankekur (næsten 0,5 kg om dagen) end ved kalorie eksperimentet (lidt over 0,2 kg om dagen), så det vil jeg kigge lidt nærmere på her.

Teorien bag mine vægttab

Min og paleo verdenes teori er, at det er kulhydrater der gør os fede. Hvis vi indtager for mange kulhydrater bliver vi federe og hvis vi indtager en mere begrænset mængde kulhydrater, så holder vi vægten eller taber os – alt afhængigt af præcis hvor mange kulhydrater der ryger ned og hvor fysisk aktive vi er.

Alt for mange mennesker i Danmark indtager for mange kulhydrater, hvilket er grunden til de fleste af os langsomt bliver federe i takt med vi bliver ældre.
Tilbage til eksperimentet og slankekuren

vægttab, æg og baconUnder eksperimentet indtog jeg helt sikkert færre kulhydrater end jeg gjorde under slankekuren. Under eksperimentet var der nemlig dømt æg, kød og proteinshakes og intet andet. Grøntsager, der indeholder en smule kulhydrater, var bandlyst under eksperimentet, mens jeg spiste en relativt stor daglig portion af grøntsager under slankekuren.

Forskellen i mængden af kulhydrater er hvad der får mig til at undre mig. Hvordan kan det værre, at jeg tabte mig mere under slankekuren end under eksperimentet, når jeg nu indtog færre kulhydrater under eksperimentet.

Det passer jo ikke sammen med teorien bag mine vægttab, men lad os se på hvad der kan være grunden til forskellen:

  • Jeg dyrkede ikke noget sport overhovedet under eksperimentet, mens jeg under slankekuren dyrkede masser af både løb og crossfit.
    Når man dyrker sport, så kan man spise væsentligt flere kulhydrater uden at tage på. Al den sport jeg dyrkede under slankekuren kan derfor meget vel have udlignet forskellen mellem mængden af kulhydrater under hhv. eksperimentet og slankekuren – eller måske ligefrem gjort, at jeg reelt blev påvirket af færre kulhydrater under slankekuren end under eksperimentet.
  • Under slankekuren havde jeg en cheat day, hvor jeg kunne spise præcis hvad jeg ville (så der røg både burgere, kager og temmeligt mange chokolader ned).
    Hvis man har en cheat day, så siger teorien, at man holder stofskiftet i gang og man derved kan fortsætte med at tabe sig med samme hastighed som man gjorde i starten af slankekuren (under normale slankekure, så tror kroppen efter nogle dage at den sulter og stofskiftet sættes derfor ned i fart, hvilket fører til et langsommere vægttab).
  • Der var forskel på mine æg. Under slankekuren holdt jeg mig nærmest kun til æggehvider, mens jeg under eksperimentet indtog 8 hele æg hver morgen (med bacon til selvfølgelig). Såvidt jeg kan se, så burde det dog ikke have gjort den store forskel, da der iflg. Fitday.com kun er 1-2 g forskel i indholdet af kulhydrater.
  • Da jeg startede eksperimentet vejede jeg mindre og havde mindre fedt på kroppen end da jeg startede slankekuren (76,5 kg ved eksperimentets start ifht. 81,1 kg ved slankekurens start). Jeg havde formodentlig også mindre væske i kroppen der blev oppebåret af kulhydrater – der er nemlig tabet af denne væske der er grunden til man taber sig relativt hurtigt i starten af en slankekur.
  • Endelig kan grunden være, at det rent faktisk betyder noget hvor mange kalorier man indtager. Under eksperimentet indtog jeg jo 5000 kalorier om dagen, mens jeg helt sikkert indtog væsentligt mindre under slankekuren.

Umiddelbart tror jeg selv, at de forskellige udgangspunkter (min vægt, fedtprocent og væskemængde da jeg startede) og mængden af sport er de væsentligste årsager til de forskellige resultater.

At det er mængden af kalorier der skulle være årsagen tvivler jeg på, da jeg jo tabte mig begge gange. Hvis mængden af kalorier virkelig betød noget, så burde jeg kun have tabt mig under slankuren – og taget på under eksperimentet.

Den allerbedste slankekur

vægttab, paleo madUanset de forskellige resultater, så tabte jeg mig som sagt begge gange – og det uden på nogen måde at gå og være sulten, hvilket ellers plejer at være standard for de fleste normale slankekure.

Problemet med både eksperimentet og slankekuren er blot, at de er utroligt kedlige. Begge gange har jeg spist det samme hver dag i hhv. 15 og 7 dage – og tror mig, det bliver meget hurtigt meget kedligt. Så kedligt, at jeg begge gange begyndte at fantasere om andre slags mad efter nogle dage.

Et spændende alternativ er derfor at spise paleo mad. Paleo mad (eller stenalderkost) betyder, at man kan spise lige hvad man har lyst til og ligeså meget man har lyst til, hvis man bare lige husker at snige sig helt uden om ris, pasta, brød og kartofler, samt åbenlyst sukker som fx. slik og sodavand.

På den måde indtager man væsentligt færre kulhydrater end man ville have gjort ved en ”normal” kost – og det betyder så, at det burde være pærelet at tabe sig eller ihvertfald holde vægten (igen afhængigt af hvor mange kulhydrater der præcis ryger ned). 

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

78 replies on “Hurtigt vægttab – hvorfor jeg taber mig så hurtigt som jeg gør”

Hej Mads,

Det er super fedt at du laver disse slags eksperimenter.

Jeg er i øjeblikket i gang med 2. dag på samme slankekur som da du tabte 7,2 kg. på 15 dage.

Mit mål er ligesom dit at få six packen frem. Jeg glæder mig til at se resultatet og opdatere hvordan det er gået her på siden.

Tak for god læsning 🙂

Mvh Robert

Hej, supergod site, som jeg alt for sent har fundet frem til. Jeg syntes du har en begavet og pragmatisk tilgang til en kur. Jeg er igang med fase 2 af et større vægttab, tabte for et par år siden 25 kg – blot ved at tælle kalorier – har fastholdt vægten, men kan ikke rigtigt komme af med de sidste 8 kg, jeg er 177cm, mand, vejer 87 kg, vil gerne ned på 79kg. Jeg er nu startet på en ketolyse hvor jeg har tabt 3 kg de første 3 uger, men er gået i stå de sidste uger. Jeg spiser følgende (inspireret af T4HB) morgen: røræg af 2 æg med spinat og light hytteost + kaffe, frokost råkost, 2 små stk marinerede sild, + kødpålæg/steg (uden fedt, hvad der er i kantinen), aften blandet salat + kidney bønner+ dressing af lidt oliven olie+1 tsk sennep+saft fra 2 lime. Hvis jeg blive meget sulten efter træning spiser jeg gulerødder eller et par stykker skinkepålæg (bart.) Rent kaloriemæssigt skulle dette ikke være mere end 300 kcal og der er stort set ingen kulhydrater i, hvorfor er mit vægttab på 2. uge gået i stå? (en lille teori herfra er at toiletbesøg nr. 2 kun er 1 gang per uge), Har du et godt råd?

Din mad ser fin ud. Det er kun de marinerede sild, som jeg kan pege på som en potentiel skurk – og der er mængden så lille, at det næppe er dem som vælter læsset.

Spørgmålet er derfor snarere om din krop måske er gået i sultemode, da jeg synes det potentielt godt kan lyde som om du spiser alt for lidt.

Hvis du ellers spiser korrekt (dvs. så få hurtige kulhydrater som muligt), så synes jeg det er en dårlig ide at begrænse sig til små, specifikke mængder mad. Det er nærmest umuligt at spise for meget, hvis du ellers spiser korrekt. Spis derfor til du er mæt og glad i stedet for at begrænse dig selv.

Hvordan og hvor meget træner du iøvrigt og har du nogen anelse om hvad din fedtprocent er?

Hej Mads

Godt set, jeg havde samme problem med ‘skjult’ sult i slutningen af min store kur for et par år siden. Men jeg syntes nu jeg spiser mere denne gang, men korrekt ikke de små måltider.

Jeg træner løb 3×20 min om ugen (grundet skade i achillesene pga 2 marathons sidste år), svømmer 1500m 1x per uge, 1×25 KM på MTB og en runde golf – tidligere har jeg løbet 40-60 KM per uge, men tilgengæld ikke lavet så meget andet.

Min fedt % mener jeg er 17%-19%, da jeg vejede 93,5kg (mod 87kg idag) var den 22,5%, så det er et estimat fra min side.

Energitætheden i grøntsager er meget lav ifht. fx. ris, pasta, etc., så der skal en del indenbords for at få energi nok. Ikke mindst når man laver så meget sport som du gør.

Hej drenge nu lyder i så kloge 🙂 jeg har det sidste år tabt mig 25 kg jeg er en pige på 159 cm og 57 kg ville gerne tabe mig 5-7 kg mere men sys godt nok det er svært at komme at med det sidste. Jeg dyrker crosstraining 1/2 time, går på løbebånd 1 time, HVER DAG onsdage går jeg til mave/balder/lår og fredag zumba gold jeg har prøvet at spise lidt men sundt og har prøvet at spise INGENTING men lige meget hjælper det. Hvad kan det være jeg ikke kan smide de sidste kg. Hilsen sabrina

Det er noget af en påstand/antagelse 🙂 Naturligvis har sport (træning) stor indflydelse.. du forbrænder cirka 450 gram “krop af” for hver 3500 kalorier du brænder af.

Kosten er vigtig ja, men din motion = ekstra vægttab.. det er ikke for sjov at folk i “Biggest Loser” kan smide 7-15 kg. om ugen ved at træne 4-8 timer om dagen.

Hej Sabrina, jeg tror nu du er den klogeste her og stiller gode spørgsmål. Jeg er nu på 2. uge uden vægttab og jeg har været rimelig seriøs – men er nu i panik :-). Jeg har følgende spørgsmål.

1. Jeg drikker ikke nok vand, er det et problem?
2. Jeg spiser ikke morgenmad længer, iflg Tim F skulle det ikke være noget problem, men……
3. Mads, det er nogen gode billeder men jeg har svært ved at se mængder på frokost og aftensmad, hvor meget indtager du ? hvad spiser du ellers som mellemmåltider. Jeg spiser muligvis mere kød og grønt end dig om aftenen, men frokost er svært at bedømme, derfor må du gerne oplyse mængder.

Hvad betyder rimeligt seriøs? 🙂 Hvor meget følger du kuren og hvor meget følger du den ikke?

1. Det er vigtigt, at du drikker vand nok. Prøv at drikke mere vand og se om det ikke hjælper.
2. Tror heller ikke det er noget problem ifht. selve vægttabet, men det kan være et problem hvis du bliver sulten før frokost og derfor lettere risikerer at falde i (dvs. spise noget med kulhydrater i).
3. Jeg spiste til jeg var mæt og glad. Det er nærmest umuligt at spise for meget af de afbillede retter, så spis du bare løs af dem.

Hej Mads
Rimelig seriøs – Jeg spiser feks 1 skefuld eller to hytteost light i min røræg om morgenen og kan spise 2-4 stykker skinke (sandwich skinke) inden aftensmad, med lidt Salsa.
Frokost ligner dig, hvis der er ca 100g kød?
Aftensmad spiser jeg en stor portion salat incl bønner og 150-200g kød.
Spiser du ‘kun’ 1 dåse tun og de få salatblade, det virker af meget lidt – men sikkert derfor du taber dig og jeg er gået i stå.
jeg spiser til gengæld ikke så mange bønner og grøntsager om morgenen, kun 2 æg, med lidt hytte ost og 1 tomat.

Ja, der røg kun 1 dåse tun ned + salat (en hel pose) om aftenen, men jeg var ikke sulten på noget tidspunkt. Hvis jeg havde været mere sulten, så havde jeg spist en dåse tun mere 🙂

Det er min erfaring, at du ikke skal bekymre dig om portionsstørrelserne. Du burde tabe dig selvom du spiser til du er mæt og glad. Faktisk kan du risikere at din krop kommer i sulte-mode, hvis du ikke spiser nok – og hvis det sker, så går dit vægttab meget langsommere.

Prøv at se om det ikke hjælper at drikke masser af vand. Og måske også lige kigge på hvad der præcis er i din skinke og salsa (tror fx. næppe, at skinken er helt rent svinekød).

Hej Mads…

Jeg har brugt en del tid på at læse de forskellige eksperimenter du har foretaget dig og synes helt klart effektiv kur 7,2 kg – lyder spændende og den skal helt klart også prøves 🙂

Men jeg har lige nogle spørgsmål inden jeg starter:

– I forhold ti grønsagerne der skal spises ved hvert måltid, skal det specifikt være nøjagtige de samme hver eneste formiddag? Middag? Aften?

– Må jeg bruge alle arter af grønsager? Eller er der nogle der er mere skadelige i forhold til kuren?

// Mette

Det behøver ikke være de samme grøntsager morgen, middag og aften. Men det er nemmere hvis man spiser det samme, da man så ikke behøver bekymre sig om hvorvidt de enkelte grøntsager er ok at spise eller ej.

Kartofler og tomater skal man holde sig fra, men ellers burde alle andre almindelige grøntsager være ok.

Hej Mads,

Interessant eksperiment. Jeg har selv Tim Ferris’ bog, men har ikke fået læst den endnu.
Måske du kan hjælpe mig med mit spørgsmål: jeg har været så dum at prøve at undgå at spise i et meget langt stykke tid, jeg har tabt mig lidt, men ikke noget der rigtig kan ses. Specielt fordi jeg slet ikke har tabt fedt. Jeg ved det er en helt forkert måde at tabe sig på, jeg er bare kommet ind i en ond cirkel, da jeg nemlig heller aldrig er specielt sulten. Og når jeg er, ja så sker det let, at jeg kommer til at spise de forkerte fødevarer – med masser af kulhydrater i.
Tror du, at jeg vil kunne opnå et vægttab ved at begynde at følge samme diæt som dig? Jeg mener, kan jeg undgå at tage på efter et langt stykke tid uden regelmæssige måltider?
Selvfølgelig ryger stofskiftet op, men jeg er alligevel nervøs ved det.

Jeg er normalvægtig, men vil gerne af med det ekstra fedt på sidebenene. Og den metode jeg “bruger” nu hjælper mig på ingen måde. Oven i købet er det jo så super duper usundt.

På forhånd tak.

Mvh. Sofie 🙂

Det er et godt spørgsmål. Nu skriver du, at du kun at tabt dig lidt og så vil jeg umiddelbart ikke tro, at du kommer til at tage på. Men jeg tør ikke love det hvis du er helt udsultet.

Men uanset hvad der umiddelbart sker, så vil jeg mene, at det er resultatet i sidste ende der betyder noget – og det kan jeg slet ikke forestille mig ikke skulle blive godt 🙂

Jeg er iøvrigt enig med dig i at det ikke er nogen god ide at prøve at sulte sig selv. Det er som du selv skriver super duper usundt.

– jeg glemte et spørgsmål. Hvordan med krydderier? Er det kulhydrater? Forestille mig bare at en sådan “kur” vil blive meget mere spændende hvis man kan spice de forskellige retter op med lidt forskellige krydderier 🙂

Mvh. Sofie

Hej igen. Tak for dit svar 🙂 jeg kaster mig ud i det og ser hvad der sker. Du har ret i at resultatet jo er det vigtigste.
Hvordan med light sodavand? Det er vel noget man ikke må røre?
Og oliven – er det noget man kan spise? Jeg læste bagpå et glas oliven, at der i netop de oliven, kun var 0-1 g kulhydrat pr 100 g. Men det er måske forkerte kulhydrater?
På forhånd tak.

Mvh Sofie 🙂

Hej Mads
Lige et par spørgsmål

Hvor mange gram af hvert skal man spise?
Feks. 200 g. Grønt osv.

Og hvis man slet ikke har mulighed for at motionere,
(dog cykler jeg frem og tilbage i skole og når jeg skal
hente min søn i dagplejen)
Har det så stadig samme virkning?

Hej Mads!

Først og fremmest; tak for din meget inspirerende blog. Jeg er selv lidt af en forsknings-entusiast, men mest af alt fordi, jeg i snart et årti ikke har kunnet forstå, hvorfor jeg “ikke har kunnet gå forbi bageren uden at tage på”. Det har krævet rigtig meget motion at holde vægten – faktisk på et stadig nær umuligt. Et eksperiment viste også, at jeg skulle ramme et dagligt kalorieindtag på omkring 700 kcal for at tabe mig – hvilket så også gik ud over min muskelmasse. Jeg har også været til lægen for at få undersøgt mit stofskifte – noget, de færreste læger tager seriøst og faktisk ikke aner ret meget om. Dommen var naturligvis også, at mit var helt normalt.

Jeg er efter forsøg med bl.a. Atkins og South Beach kommet til den konklusion, at jeg ikke tåler kulhydrater. Ikke kun de hurtige, sågar også de langsomme – som rugbrød, mv. Det har været SÅ svært at overholde, da jeg er vokset op med “at spise brød til”. Ofte er det endt i en ond cirkel, da indtagelse af kulhydrater har sendt mit blodsukker helt i kælderen – og fået mig til at gå efter “quick fixes”, hvilket faktisk i en årrække resulterede i en spiseforstyrrelse; bulimi.

Jeg er nu kommet til den konklusion, at jeg vil ændre mit forhold til mad – dog uden at føle, jeg går glip af ting, hvilket nok har været én af de ting, der har trigget bulimien.

Jeg har besluttet mig for at følge Paleo, og jeg håber, du kan give mig nogle svar.
Jeg er på nu 3. dagen, jeg har allerede mere energi, og mit blodsukker har formået at være nogenlunde stabilt. Dette skyldes nok også, at jeg er kommet på forkant med det – og har lavet Paleo-muffins (æg, moste bananer, vaniliestang, blåbær, kokosmel, mandelmel, lidt salt og en smule sødemiddel.), hvilket virkelig har virket godt for mig, når den søde trang har meldt sig. Mit spørgsmål er dog, om du vil vurdere, at man – på en Paleo diæt – skal undgå frugt, nødder, mv., når man gerne vil tabe de sidste 3-4 kg.? Efter at have levet af ganske normal kost i lang tid – havregryn, rugbrød, etc. – kan jeg efter 3 dage på Paleo allerede mærke en foreskel. Bedre fordøjelse, mindre oppustethed, mv.

Hvad er dine erfaringer mht. frugt- og nøddeindtaget, når man gerne vil tabe et par kg.

Pft 🙂

/Stine

Frugt indeholder masser af fructose (kulhydrater), så jeg ville holde mig helt væk fra frugt, hvis jeg skulle tabe mig et par kg.

Det anbefales også at holde sig fra nødder i større mængder.

Hej, jeg er igang med slankekuren, nu er der fjerde dag, jeg har skippet kaffen, men jeg kan mærke trangen, er det helt forbudt? Hvad med te?
Hilsen Pia

Hej Mads

Nu har jeg fulgt lidt med i mad/slanke debatten her….. – jeg ønsker selv at tabe mig 5 kg (er 177 cm og vejer 69 kg) – har altid vejet omkring de 60 kg, men efter start at noget medicin er der røget nogen kilo på. Mit problem er alt det man skal sætte sig ind i ifht. mad, mængde, indkøb, korrekt og ikke korrekte grøntsager, kulhydrater osv. osv.
Jeg lever et travlt liv som alenemor tl tvillinger og knækker på alt den planlægning jeg syntes det kræver….. – Mit spørgsmål er, kan jeg betale nogen for at lave en kostplan til mig (gerne efter paleo diæten) ?? ;0))

/Louise

Som udgangspunkt, så mener jeg ikke man har brug for nogen kostplan for at tabe sig.

Hvis man bare dropper de hurtige kulhydrater (ris, pasta, brød, etc.), så skal man nok tabe sig. Dvs. at hvis du holder dig til kød, grøntsager og æg, så er du godt kørende (og så slipper du også for at føle dig tvunget til at spise noget helt bestemt i helt bestemte mængder).

Hvis det skal gå rigtig stærkt, så kan du fx. gøre sådan her: https://www.genvejen.dk/effektiv-slankekur-saadan-tabte-jeg-72-kg-paa-15-dage/

Hej Mads. Jeg er ikke helt med, jeg kikkede på tabellen, så kunne jeg se at alt slags bønner har ret højt kulhydrater, dvs man kan ikke spise dem (linser, kidney bønner kikærter osv……), ja alle mulige slags køde har 0 kulhydrater, hvad så hvis man er vegetar eller man er ikke helt vild med kød? jeg er lidt overvægtig og har problemer med blodsukker, kolesterol, højt blodtryg, jeg er lilge startet med slanke kur, men spiser meget af linser, kikærter og bønner, mit ønske at tabe 10 kilo så har jeg det fint, Håber at du har et råd til mig

Det er vigtigt om kulhydraterne er hurtige eller langsomme kulhydrater. Hvis de er langsomme (som i bønner, de fleste grøntsager m.m.), så kan man sagtens spise dem.

Hej….;)

Fedt at have et sted hvor at jeg kan læse om paleo….;)

Har et par spørgsmål…. Er gået fra dukan kuren, og over på paleo, fulgt den i en uge, med en enkelt undtagelse….;( men syntes ikke at vægten rykker, og det er jo ikke fordi at min krop først skal afvænnes fra stivelse, for det har jeg ikke spist i 4 1/2 måned. Har tabt mig 20,4 kg, på dukan.
Har kigget i min dagbog, og ser at jeg nok spiser for lidt kød, men er ikke vildt sulten, men det her er hvad jeg har spist idag

En skive paleo brød, med brie, ved godt at det må jeg ikke …!!!
En skive ribbensteg.
En 1/2 avokado.
3 skiver mere ribbensteg
5 cherry tomat.

Til aften skal jeg så have rød steg med salat.

De andre dage har jeg også spist de 20 gram kulhydrat der er tilladt for at tabe sig….;)
Spiser slet ikke nogen mælke produkter, ud over den der brie….ej heller frugt.

Hvor længe skal der gå før at kroppen justere ind, og at der så kommer et vægt tab….ellers må jeg jo tilbage på dukan , og tabe de sidste 11 kg…..men savner bare noget andet på menu’en …
Håber på respons fra dig, er lidt i vildlede….

Hilsen Sanne

Nu kender jeg ikke noget videre til dukan kuren, men har du slet ikke tabt dig i den sidste uge? Eller har du bare tabt dig mindre end du regnede med?

Du har helt ret i at brien er forbudt. Det samme mener jeg tomaterne er, da tomater reelt set er en slags frugt.

Hvad er der i dit paleobrød?

Hej,

Jeg har et ønske om at tabe 20 kilo.. Hvor meget af det ville du tro jeg kunne tabe over 9 uger, hvis jeg fulgte din kostplan sammen med motion 3-5 gange om ugen?

Det er svært at spå om hvor meget du kan tabe dig på 9 uger. Men ifht. salget af min bog lover jeg et vægttab på mindst 5 kg pr. måned, så du burde kunne regne med at tabe dig mindst 10-12 kg hvis du følger kuren 100%.

Hej.
Hvad er det du spiste, som gav dig et tab på 7 kg. På 15 dage?
Kan du komme med hele pakken., hvor meget spiste du den ret om dagen 🙂

Efter dit vægttab på 7,2 kg. Spiser du normalt igen? Eller holder du dog fra noget specialt såsom ris, pasta og brød.har altid kommet til at følge en kur hvor jeg tog altsammen på igen.
Dyrker ikke motion pga. Skader

“Min og paleo verdenes teori er, at det er kulhydrater der gør os fede”

Det er ikke en teori, det er beviseligt noget vrøvl.
En positiv energibalance gør folk fede, og du roder rundt i vægttab, som er ligegyldigt, og fedttab, som er det eneste relevante.
ALLE kontrollerede forsøg med de utallige varianter af kuponhæftekure viser, at der kun er helt ligegyldige forskelle på fedttabet over tid.
Dine opgivelser af “tab” er enten urigtige eller du har tisset ualmindeligt meget.
Forholdet er det enkle, at 1 kg fedtVÆV indeholder ca. 8000Kcal, hvorfor man skal etablere et energiunderskud på 8000Kcal for at “tabe” 1 kg fedt!
Man kan derfor naturligvis IKKE tabe 0,5 kg fedt om dagen i 2 uger, det er en absurd påstand, fordi det ville betyde, at en voksen skulle spise ingenting i 14 dage om løbe en halv marathon samtidigt.
Paleo er en religon fyldt med myter, vås og vanvittige påstande, samt naturligvis rene banaliteter, almindeligheder og en god kulørt historie, sådan som det skal være med en rigtig kurleg. I næste uge taler de sædvanlige kursisters om den næste kur, listen har allerede været nærmest uendelig, og de samme mennesker “taber” de samme aldeles ligegyldige par kg, hvoraf det meste er vand, 4 x årligt! Virkeligheden har tydeligvis ingen interesse, projektet er kedsomhedsfordrivelse og endnu en gang kurlegeri i kurlegskarussellen

Hej Mads.
Jeg vil enormt gerne begynde på kuren i dag, men har nogle spørgsmål.
Må man spise rodfrugter? altså gulerødder og rødbeder?
Tror du vægttaber vil ændre sig meget hvis man tilføjer tomater? – jeg elsker dem
Må man spise hytteost 0,5% og avocado?:)

Lyder denne “kostplan” (i så fald, man må spise de ovennævnte ting) god, hvis jeg vil tabe mig 4 kg på omkring 2 uger:)
Morgen: 1-2 æg med grønt (blandet salat eller gulerodssalat)
Frokost: 1-2 æg eller kød/fisk (kylling, hakket oksekød, tun, laks) med grøntsager og evt. hytteost
Aften: kød med grønt/rodfrugter

Er det OK at skippe bønnerne eller skal de være en del af kosten?

Der sker ikke noget ved at spise en enkelt gulerod, men det er en god ide at undgå rodfrugter hvis vægttabet skal gå så hurtigt så muligt.

Hytteost og avocado er fint (jeg kender dog ikke det præcise indhold i hytteost 0,5%). Tilgengæld duer det ikke med tomater, da det reelt set er en frugt.

Det er ok at skippe bønnerne, men pas på at du får energi nok hvis du ikke spiser bønner.

Okay. Super – tak. Køber du så f.eks. bare røde kidneybønner på dåse og spiser dem sådan? – jeg synes det lyder lidt ulækkert;) hehe. har du ellers en ide til hvordan man kan peppe sine bønner lidt op?
I hytteost 1,5% (undskyld fejlen før), er der 3g kulhydrat pr. 100 g..

Hej igen Mads.
Jeg står lige og skal lave morgenmad og tænkte om man måtte spise Kippers i olie – der er ingen kulhydrat i, men de har jo ligget i olie? Men det smager bare super godt med scramble eggs til.:)
Torskerogn er vel ikke i orden, da der er 7 g kulhydrat?

Hej Mads,
tak for den info-rig blog…. Jeg er 80kg idag og vil ned til 65kg. Ud fra din kur, betyder det at jeg sagtens kn tabe det 15 kilo i 30 dage? Er der noget ting jeg skal være bekymret over?? jeg tager ellers vitamin, kalk og fiskeolie tiskud og træner 1.5 time @ 4 gange om ugen….
Jeg skal også lige sige at jeg faktisk har tabte INGENTING siden jeg begydnte at træne for 2 år siden..

Hej Mads,
Jeg startede på at spise efter din vejledning i lørdags, d. 27 og her til morges er jeg 1.7 kilo mindre. Sikkert hvor meget vand som kan ophobbes i kropen på grund af masser kyldhydrater…., jeg er også sikkert på at der ryger nogle fedt væk, da jeg prøvede at regnede det samlet kalorie indtag og fandt ud af det var ca. 950 kcal om dagen.

Jeg har kun fået gulerodder, broccoli, iceberg og roculla salat, kød, fisk, kylling siden lørdags…ordenligt med chilli, salt og broulion. Men jeg følte mig mæt og ikke behøvede mellemsmåltider.
Jeg er spændt på at se om det bliver ved, og om jeg ikke snart kommer på toilet. Det har nemlig kun sket en gang siden lørdags. Er det nu tegn på at jeg får lidt mad, eller at kroppen er bare langtsom om at fordøje de grønsager og kød/fisk/kylling?

Hej Mads!

Tak for alle de gode og inspirerende indlæg.

Jeg vil gerne nå at tabe 10 kg inden mit bryllup som er om 28 dage. De næste 11 dage faster jeg og må kun spise mellem solnedgang og solopgang. efter de 11 dage faste har jeg 17 dage hvor jeg ikke er fastende og kan spise på alle døgnets tider.

1. hvad skal jeg spise når jeg åbner fasten de 11 dage. kylling/tun med salat(agurk, iceberg, tomat, persille) er det fint, eller hvad anbefaler du?

2. Hvordan skal jeg spise efter de 11 dage når jeg ikke faster længere ?

3. Hvor meget skal jeg træne ?

Hvad med træning?

nu spiser jeg kun en gang om dagen pga fasten, så har tænkt mig at spise mindst 1 del grøntsager til 1 del kød som du nævner.

de næste 17 dage vil jeg spise 3 gange om dagen af det samme, og selvfølgelig være mere aktiv. Vil jeg tage på igen af den grund igen, hvis jeg taber mig i løbet af de 11 dage ?

jeg vil opdatere hvad jeg har opnået i om en månedstid, og fortælle hvordan fasten påvirker vægttabet 🙂

Hvis du holder dig til grøntsager, kød og bønner, så er det nærmest umuligt at spise for meget. Du kan derfor sagtens spise dig mæt og glad til alle måltider – og det uanset om du spiser 1 gang eller 3 gange om dagen. Det afgørende er at du undgår hurtige kulhydrater.

Hej igen. Jeg er mega glad over at være faldet over den her blok. Jeg tabte ca. 4 kg på de 15 dage.
Drak kaffe med laktosefri mælk. Jeg spiste faktisk
Også lidt chokolade fra min kalender.
Jeg dyrkede 1/2 – 1 time sport hver dag.
Jeg er vildt glad. Jeg har nu holdt jul i 7 dage med
Lidt for meget forkert mad, nu det slut.
Og jeg fortsætter med at leve sådan her.
Ælsker min æggekager med alle grøntsagerne.
Jeg er på instagram og følger den side. Transform/ born 2 transform. Så laver man lige mave øvelser om kl så er 23,
Det er så fedt når man kan se det virker.
Tak Mads :0)

Hej Mads 🙂
Jeg er desværre først faldet over din hjemmeside her til morgen…
så vidt jeg kan se er det over 2 år siden du lavede den, hvilket nok vil resultere i at du ikke kommer til at svare på mine spørgsmål, men man kan vel altid håbe. 🙂

Jeg er ca. 159 cm. høj, og vejer omkring 55 kg. Min BMI ligger på 21,76.

Jeg ved godt at tallene siger at jeg er normalvægtig men er ikke tilfreds.

Jeg har lavet et væddemål med en dreng om at få six-pack inden d. 1/6-2014 (Jeg er selv en pige, så den skal ikke være særlig markeret.) Jeg ved at man både skal træne og spise sundt for at opnå det, har du nogle gode råd om hvad der kunne hjælpe mig mht. mad?

Et af mine problemer er dog at jeg gerne vil tabe 8 kg. (især på lår og inderlår) ved samme dato (helst før) men jeg ved at muskler vejer mere end fedt, og hvis jeg skal vinde væddemålet får jeg jo en større muskelmasse.. Ved du hvordan jeg kan få opfyldt begge mine ‘ønsker’?

Jeg foreslår du glemmer alt om hvad du vejer og i stedet fokuserer på hvordan du ser ud i spejlet. For som du selv siger, så vejer muskler godt til og du kan derfor godt veje en del uden at være overvægtig.

Mht. at få en sixpack, så er det afgørende at du spiser korrekt. Dropper du de hurtige kulhydrater, så er der ret god chance for du får en sixpack næsten uanset hvor meget eller lidt du træner.

hej
fed blog.er det ok at bruge proteinpulver fx UDENATURERET valleproteinpulver eller ærteproteinpulver på super kuren?er vegetar og har ikke tid til at lave en masse mad men kan tage proteinshakes og en helt masse grøntsager og bønner med.er det fint nok?2 gram ren protein pr kilo eller er det for meget?tak for svar;) keep up the great work;)mvh Coco

Kære Lars

Jeg har hele dagen i dag læst om paleo kost og udarbejdet en kostplan indtil jeg faldt over din livsstilsomlægning med 3 forskellige retter hver dag i 15 dage. Kan se du tabte 7,5 kg på 15 dage. Det synes jeg er imponerende og hvad der er endnu mere imponerende er, at det er mad jeg alt sammen godt kan li’.

Jeg er en lav kvinde, og min læge fortalte mig for ikke så lang tid siden at min idealægt er 51 kg. Denne vægt klæder mig egentlig også, da jeg har haft den for et år siden, men der skete noget hvor jeg tog drastisk på.

Tror du, jeg ligesom dig, kan komme 7,5 kg ned på 15 dage og måske hele 15 kg på 30 dage? Jeg skal nemlig ud at rejse i august og det vil derfor være skønt for mig. Det skal lige siges at jeg i forvejen har tabt mig 6 kg indtil videre vha kalorietælling. Jeg har i hvert fald tænkt mig at starte i morgen og kombinere det med gåture og løbeture. Sidst jeg fik målt min fedtprocent var den på 22 % og jeg regner med at den i hvert fald kommer den på 15 % ved de første 15 dage. Hvad synes du?

Jeg vil vente spændt på et svar fra dig

Mvh

Folk er jo forskellige, så jeg kan ikke garantere at du taber dig ligeså hurtigt som mig. Men hvis du følger planen 100%, så vil det overraske mig hvis du ikke taber dig en del i løbet af 15-30 dage.

Hej Mads.

Hvad med honning? Er det noget man kan spise under kuren.
Er i gang med 15 dages kuren, glæder mig til at dele resultatet herinde.. Tak på forhånd

Hvis du undgår hurtige kulhydrater, så er det nærmest umuligt at spise for meget. Der er derfor ingen grund til at bekymre sig om hvor mange g/kalorier du spiser, hvis du bare undgår hurtige kulhydrater.

HEJ MADS,
Er på kur….tilstræber 1250 kalorier om dagen og dyrker hver dag min. 40 min. motion dvs. løb, spinning eller hurtig gang, hvor jeg forbrænder ca. 4-600 kalorier pr. dag.

Har nu i 1 1/2 uge – til frokost – spist tomat/grønsags suppe, som indeholder ca. 90 kalorier pr. 300 ml. (tilsat hvidløg, karry og basilikum)
Suppen indeholder naturligvis også kulhydrater – ca. 20 gram pr. 300 ml. – ER DET ET PROBLEM for mit forventede vægttab !?

Jeg synes, at jeg taber mig for langsomt og føler mig stadig oppustet ! Har tabt 2 kilo på en uge og vejer pt. 81 kilo/højde 1,79 mtr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *