Categories
Feature Krop og fysik Sport

Effektiv slankekur: Sådan tabte jeg 7,2 kg på 15 dage

Contents

For et par uger siden blev det klart, at jeg måtte gå på den første slankekur i mit liv. En af mine venner og jeg kæmper nemlig om hvem der først får en sixpack (tydelige muskler på maven) – og for at få det, måtte jeg tabe nogle kg i en fart.

Heldigvis viste det sig, at den slankekur jeg fulgte var super effektiv. På bare 15 dage tabte jeg 7,2 kg (næsten et halvt kg om dagen) – og jeg tror sagtens, at jeg kunne have tabt endnu flere kg, hvis jeg havde fortsat med slankekuren.

Effektiv slankekur

Slankekuren kort fortalt

Jeg baserede min slankekur på Tim Ferriss anbefalinger. Kort fortalt, så anbefaler han, at man fuldstændig undgår kulhydrater og at man spiser den samme mad igen og igen. Tilgengæld må man så spise så meget man kan og har lyst til – og gerne flere end 3 gange dagligt.

Han anbefaler også, at man holder en fridag om ugen, så stofskiftet holdes i gang. Det er nemlig sådan, at hvis stofskiftet ikke har noget at arbejde med, så kører det langsommere. Og hvis stofskiftet kører langsommere, så forbrændes ens fedt langsommere og det tager længere tid at tabe sig.

En ugentlig fridag er også godt for moralen, så man ikke så let risikerer at falde for fristelsen og kaste sig over en håndfuld chokolader eller hvad man nu er forfalden til.

Morgenmad, frokost og aftensmad

For at sikre mig at jeg spiste det samme igen og igen, så besluttede jeg at spise det samme til hhv. morgenmad, frokost og aftensmad mens slankekuren stod på:

  • Morgenmad: Røræg af æggehvider (med en anelse helt æg for smagens skyld), dåsebønner og frosne grøntsager.

Slankekur morgenmad

  • Frokost: Stegt kylling vendt i tex mex krydderi, stegte peberfrugter og stegte løg og frosne bønner.

Slankekur frokost

  • Aftensmad: Salat (samme slags hver dag, baby leaves fra netto), dåsetun (i vand) og en lille smule chilipulver og peber for smagens skyld.

Slankekur aftensmad

Både morgenmad og frokost kunne jeg lave i store portioner til flere dage, så jeg ikke behøvede bruge tid på at lave mad hver gang jeg skulle spise.

At jeg lavede mad til flere dage ad gangen gjorde det også let at tilføje helt æg til min røræg af æggehvider. Jeg tillod mig smipelthen at smide et helt æg på panden sammen med æggehviderne, når nu portionen var så stor.

Når jeg stegte kylling og grøntsager til frokosten, så brugte jeg en anelse olivenolie. Mindre end en halv teskefuld til hhv. kylling og grøntsager (store portioner, hvor der var nok til ca. 3 dage).

Spisetider, vand og vitaminer

Som sagt, så gjaldt det om at spise flere gange om dagen. Ofte spredte jeg derfor frokosten ud over to omgange:

  • Plan 1: Morgenmad kl. 7, frokost første gang kl. 10, frokost anden gang kl. 14, aftensmad kl. 17:30
  • Plan 2 (hvis det passede dårligt at spise to gange frokost): Morgenmad kl. 7, frokost kl. 11:30, aftensmad kl. 17:30

Det er en rigtig dårlig ide at spise når det nærmer sig sengetid, så jeg undlod at spise noget som helst efter aftensmaden. Men på andre tidspunkter, så spiste jeg et par gulerødder hvis jeg var lidt sulten eller hvis jeg trængte til at sætte tænderne i noget for hyggens skyld (fx. mens min kone sad og spiste lækre og indbydende chokolader…).

Udover den faste føde, så gjaldt det om at drikke helt usandsynlige mængder vand. Jeg vil tro, at jeg har drukket mindst 3-4 liter dagligt i de dage jeg har været på slankekur. Udover vand drak jeg 1-2 glas rødvin hver aften, men ellers intet andet. Altså ingen kaffe, te, juice, sodavand, etc.

Hver aften spiste jeg også en almindelig vitaminpille, en d-vitaminpille, en b-vitaminpille og en pille med omega-3 fiskeolie. B-vitaminpillen mest fordi jeg havde små mangelsymptomer inden jeg begyndte på slankekuren.

Den ugentlige fridag

På den ugentlige fridag må man spise hvad man har lyst til, men man skal godtnok passe på ikke at gå for amok i mad og godter. Det gjorde jeg på min fridag (dag 9), hvilket betød jeg ikke tabte mig i 4 dage. Dagen efter fridagen var min vægt faktisk gået op med 1 kg og derefter var den 3 dage om at komme ned på samme niveau som før fridagen 🙁

Helt konkret, så gik jeg amok i flere kager, chokolader, en del frugt, McDonalds burgere og to omgange aftensmad. Alt, alt for meget mad – faktisk så meget, at jeg følte mig lidt syg i løbet af dagen.

Masser af unødvendig træning

Mens jeg har været på slankekur har jeg trænet 5 gange om ugen. 3 x crossfit (en slags fitness) i en time og 2 x løb (5 km i max tempo). I starten af den første uge (dag 6) fik jeg dog en mindre skade, så jeg måtte udskifte løbeturene med hård træning på gulvet derhjemme.

Nogen vil nok mene, at det er trænings skyld at jeg tabte mig 7,2 kg på 15 dage. Men det mener jeg ikke. Jeg trænede allerede 4-5 gange om ugen før jeg begyndte på slankekuren og der ændrede min vægt sig overhovedet ikke. Jeg er derfor overbevist om, at jeg ene og alene har tabt mig så meget pga. den mad jeg har spist (hvilket også ses af, at jeg har tabt mig på dage, hvor jeg ikke har trænet).

Bliv ved og tab endnu flere kg

Hvis man ser bort fra dagene omkring min fridag, så tabte jeg mig nogenlunde jævnt gennem hele slankekuren. Jeg tror derfor sagtens man kan fortsætte slankekuren længere end de 15 dage jeg har fulgt den.

Spørgsmålet er dog hvor sund den er i det lange løb. Jeg har fx. ikke nogen anelse om man kommer til at mangle nogle vigtige stoffer, hvis man bliver ved i længere tid.

Desuden skal det nok også lige med, at det ikke altid har været lige sjovt at være på slankekur. Jeg har været trættere end normalt og til tider ret irritabel. Og jeg har bestemt også savnet almindelig mad som fx. brød, ris og pasta.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

1,202 replies on “Effektiv slankekur: Sådan tabte jeg 7,2 kg på 15 dage”

Well, din slankekur er ret velkendt for at vaere utroligt effektiv ja, MEN ogsaa meget usund, da kroppen netop har brug for kulhydrater, hvorfor man ikke boer foelge den i laengere tid.
Istedet for at undgaa kulhydrater helt, handler det om at undgaa de HURTIGE kulhydrater, saasom kartofler, ris og pasta, med hoeje glykemiske indekser og derudover holde kulhydratindtaget nede. Check eventuelt “Nyd Livet” af Niels Ehler og Susanne Kjaer.
Kunne vaere jeg skulle proeve din metode i et par uger, men mere tror jeg ikke jeg kan klare 🙂
Og ingen kaffe? Fuckin hell! Hvad med oeller? Det er den eneste type sixpack jeg faar for tiden . . .

Jeg har tabt mig 13 kg på 4 en halv måned. Jeg har ikke på noget tidspunkt sultet mig og nydt tit og ofte et par glas rødvin til aftensmaden.
Jeg har spist groft rugbrød med smøreost, eller kylling og æg til morgenmad, også skinke og så videre.
Til frokost en stor portion magert kød med grønsager eller salat og til aftensmad også salat og kød med 6 % dressinger samt frugt til mellemmåltid. Når jeg har haft gæster eller været i byen har jeg tilladt mig enten et lækkert stykke kage eller et stort stykke is og nydt det.
Jeg taber mig stadigvæk stille og roligt, jeg er 166,5 cm. høj, er 47 år og vejer i dag 55,8 kg.
Jeg har det skønt og mangler intet i min hverdag. Er hverdag glad og tilfreds og læser gerne inspiration til nye dejlige opskrifter, drop alt hvad der hedder slankepiller du kan sagtes tabe dig uden, det går lidt langsommere, hvis du også vil have lidt livskvalitet med et par glas vin til maden men du taber dig alligevel. Jeg vil veje mellem 53 til 55 kg og jeg har det flotteste hår man kan tænke sig fordi jeg får så mange vitaminer og proteiner og groft brød. Det er absolut intet problem at tabe sig hvis man spiser rigtigt. Husk ingen slankepiller, vægttabet skal jo helst vare ved og man skal ikke spise slankepiller hele livet
Hilsen Sus

Hej Susanne.
Har lige set dit indlæg, det ser rigtig godt ud .
Har du en kostplan, jeg må se eller en henvisning ?
Det vil jeg sætte meget stor pris på. L
Venlig hilsen
? Lis

Well, din slankekur er ret velkendt for at vaere utroligt effektiv ja, MEN ogsaa meget usund, da kroppen netop har brug for kulhydrater, hvorfor man ikke boer foelge den i laengere tid.
Istedet for at undgaa kulhydrater helt, handler det om at undgaa de HURTIGE kulhydrater, saasom kartofler, ris og pasta, med hoeje glykemiske indekser og derudover holde kulhydratindtaget nede. Check eventuelt “Nyd Livet” af Niels Ehler og Susanne Kjaer.
Kunne vaere jeg skulle proeve din metode i et par uger, men mere tror jeg ikke jeg kan klare
Og ingen kaffe? Fuckin hell! Hvad med oeller? Det er den eneste type sixpack jeg faar for tiden . .

Jimmi, ser du. Grønsager = kulhydrater. Så han fik rigelig med kulhydrater. Ingen tvivl om at kuren var usund, men jeg havde fjernede aftensmaden og erstattet den med 100% kylling. Proteiner slår kulhydrater hver gang. Du forbrænder mere, når du spiser proteiner, proteiner kan ikke forbrændes på samme måde, men det kan kulhydrater samt fedt, så undgår du kulhydrater og fedt, ja, så er det altså der du taber dig.

Et genialt måltid havde set sådan her ud:

1.havregryn med vand. Ja, vand. Du skal tabe dig, så kom i gang.
2. Evt en æggekage lavet hjemmefra med kylling og bønner i. Æggekagen bestående af æggehvider, og en blomme.
3. Kylling, ris, majs og ærter. Tag de grøntsager du ønsker, men ikke for mange.
4. kylling
5. kylling
6. Alt muligt kød. Magert hvis ikke kylling og kalkun. Lav grov pita boller derhjemme med fiber og masser af kerner, sata og kylling. Det hele handler om at holde forbrændingen i gang, og derfor skal man spise 6 gange om dagen. Folk tror det er 5 gange og så slutter man med aftensmad, men nej, spis inden du sover, så du sætter forbrændingen i gang inden du skal sove, og så er den i gang hele døgnet.

Hvorfor mener du kuren er usund? Efter at have levet af paleo mad i over 2 år, så mener jeg bestemt ikke den er usund. I stedet, så opfatter jeg efterhånden meget konventionel kost som usundt (ikke mindst for meget pasta, brød, etc.)

Mht. dit kostforslag, så er jeg ikke enig. Havregryn og grove boller er fyldt med hurtige kulhydrater, så dem ville jeg holde mig langt væk fra hvis jeg skulle tabe mig. Og jeg tror heller ikke et så stort fokus på kød fremfor grøntsager er nogen god ide (både ifht. sundheden og ifht. hvor lækker mad man kan lave).

Hej Mads. Hvis man er på kuren i de 3 uger.. Hvad så bagefter? Hvis man begynder at spise mad med kylhydrater igen, begynder man så at tage meget på i vægt eller hvordan?

Ingen Kulhydrater på Tim Fenriss kur ?? Hans kur/metode hedder the 4 Hour Body og indeholder mange bønner, der fyldt med kulhydrater, det er blot langsomme af slagsen.

Diæten hedder slow carb diet, så beskrivelsen i blog teksten er forkert, men enig i at den er hyper effektiv – har tabt 10 kg på 3 uger på den

Er startet på Dukan proteinkur i går da jeg gerne vil tabe mig 7 kg. Jeg har altid motioneret meget men vægten vil bare ikke ned på det jeg synes er ideal vægten. Jeg cykler ca. 300 km om ugen, og længste etaper kan komme op på ca. 100 km. Nu er mit spørgsmål: Må jeg overhovedet ikke indtage kulhydrater på disse cykelture? Er helt vildt bange for at gå total sukkerkold, men omvendt er proteinkuren jo netop at undgå kulhydrater…
Kunne det være en mulighed at beregne hvor mange kulhydrater jeg forbrænder på hver cykeltur og indtage noget kulhydrat blot det er mindre end det jeg forbrænder?

Nu kender jeg ikke noget til Dukan kuren, men hvis du vil tabe dig så hurtigt som muligt, så gælder det jo om at undgå hurtige kulhydrater.

Men på den anden side kan jeg godt se behovet for hurtig energi ifbm. de lange cykelture.

Hvad plejer du at indtage når du cykler langt?

Hej
Jeg plejer at indtage en energigel eller energibar pr. 1/2 time, dvs. op til 4-5 stykker på en cykeltur á 80-100 km. I går cyklede jeg 74 km, og indtog én energibar midtvejs på turen. Det gik sådan set ok, men efter 55 km gik jeg kold og måtte trille hjem 🙁

Hvis det var mig, så ville jeg nok følge slankekuren og så ikke bekymre mig alverden om energigels og energibarer ifbm. hård træning.

Jeg synes ihvertfald det er forsøget værd. Og hvis du så ikke taber dig i løbet af de første par uger, så kan du jo altid droppe eller skære ned på mængden af energigels og energibarer.

Der er jo en del diskussion om hvorvidt det er sundt i længere tid at undgå kulhydrater. Nogen siger det er meget usundt, mens andre siger det er helt ok (fx. paleo folkene).

Den bog du omtaler ser tilgengæld spændende ud, så den har jeg skrevet på min liste over bøger jeg skal få bladret i (link til bogen).

Hej mads..
Jeg vil prøve din kur, men de portioner hvor store må de ca være? Ang gram? Min mor har også været så nogenlunde samme kur, mem hun vejede alt hun spiste og følgede det nøje med gram af mad, gjorde du det? Hvis ikke hvor store var dine potiner så?:-)

Der er ingen grund til at bekymre sig om portionsstørrelserne. Bare spis til du er mæt og glad. Hvis du holder dig til de angivne retter, så er det nærmest umuligt at spise for meget.

Hej Mads.
Kan man eventuelt få din mail, eller andre muligheder for at kontakte dig?
Har nogle spørgsmål som jeg er meget sikker på du kender svaret på 🙂

Den omtalte bog findes umiddelbart billigst på E-lounge til en pris af 128,46 kr. inkl. levering/afhentning.

Man sparer 30+ kr ved at købe den på E-lounge frem for G.dk som mads foreslår. Efter at have skimtet beskrivelser igennem m.v. har jeg besluttet mig for at købe bogen.. Den er jo billig 🙂

Vil i øvrigt sige tak til Mr. Sixpack… 🙂 Jeg forsøger mig med din kur og ser, hvor meget jeg kan tabe mig på den… 😀

Jeg har været på en noget lignende kur – jeg skal være i ketose, hvilket betyder, at jeg har så få kulhydrater i kroppen, at den omdanner fedt for at fungere (jeg spiser maksimalt 10 gr. om dagen). Det er ikke sundt i længden, men kan gøres i op til ½ år.
Til gengæld må jeg indtage fedt næsten som jeg lyster (ost, smør olie etc)

Et par kommentarer:
Først og fremmest – tillykke med det!

Der er pænt mange kulhydrater i røde bønner (godt nok af den gode slags men alligevel). Jeg forstår ikke hvordan det indgår i kuren. Desuden er jeg heller ikke med på, hvorfor æggeblommerne ikke må spises. Morgenmad uden kulhydrater er desuden ret svært – jeg spiser enten en omelet af en slags eller “Helseklibrød” (rug knækbrød med masser af kostfibre til at opveje de kulhydrater, der er i – kan fx købes i Matas) med smør og ost.

Bare for god ordens skyld vil jeg nævne, at der er kulhydrater i løg (3,7 gr. rp. 100 gr.) – godt nok ikke voldsomt, men jeg undgår det næsten helt for ikke at komme over de 10 gr.
Peber: Grøn og gul peber (hhv 1,3 og 1,4 gr.) er klart bedst hvad angår indhold af kulhydrater i forhold til de røde (2,7).

Vandet er helt essentielt for at opnå vægttabet – og uden kulhydrater skal man bestemt sørge for at spise ekstra vitaminer – desuden er magnesium et stof man i den grad kommer til at mangle.

Det er klart, at man med en fridag på 14 stopper sit vægttab. Og som med alle kure – er dette netop en kur – og hvis der ikke sker en kostændring efterfølgende, kan man godt regne med at tage det hele på igen (som fx ved at overkompensere med dårlig mad efterfølgende)

Vil i øvrigt også lige anbefale “Nyd livet”, som både indeholder en masse gode opskrifter samt en liste over madvareres indhold. En lignende bog kan findes i Bjarne Stigsbys “Spis dig gravid” (som godt nok henvender sig til kvinder med PCO, men kosten og mantraet er at skære kulhydrater fra)

Det blev vist en længere smøre – held og lykke med vægttabet – og som en lille sidebemærkning: Jeg har i snart ½ år fulgt min ketose-kur – det er ikke fordi jeg har tabt mig synderligt (9 kg – ca 10%), men siden juni sidste år, hvor jeg havde gennemført marathon i maj, har jeg tabt mig 15 cm i livmål. Dog er der også en masse træning i det – men ligesom forfatteren her, trænede jeg også meget inden da. Det virker – men husk at det er som kur – den svære kamp kommer efterfølgende! :o)

Spændende. Hvorfor må du kun leve på den måde i op til et halvt år?

Varedeklarationen bag på de røde bønner meddelte en meget lav mængde kulhydrater, så derfor kom de med ombord. Men der er forskel på røde bønner. Dem fra SuperBest har fx. flere kulhydrater end dem fra den lokale grønthandler.

Har du nogen ide om hvorfor du ikke har tabt dig mere?

Så du køber røde bønner hos din grønthandler? Kan godt være at jeg lige skal kigge efter deklarationer ;o)
Glemte også lige at sige, at der intet er galt med grønne bønner ;o)

Hvorfor det hedder ½ år, er kun noget, jeg har fået fortalt/læst mig til. Men det giver god mening, at det ikke er sundt at lade være med at give kroppen de primære brændstoffer (ud over at der også er en masse gode ting i fx frugt – vitaminer etc).

Med hensyn til min vægt, så ligger jeg stadig ret lavt – i forhold til, hvad jeg “plejer”. Men jeg har faktisk ikke nogen synderligt god grund til at vægttabet ikke er større – andet end at jeg har “bygget meget om” i stedet for. Og som sagt tabt en masse i mål.

Jeg kender personligt de to konsulenter, der netop har “indført” ketolyse-kuren fra Norge, hvor den stammer fra.
En smule yderligere information kan findes på denne side – de har kun officielt eksisteret i et par måneder, så det er helt nyt.
http://www.livrem.net – findes desuden som en gruppe på FB med samme navn.
Mathias som bliver vist på siden, er min gode ven – og grunden til at jeg gav kuren en chanche.

Det har jeg efterfølgende også tænkt over, men uden at jeg er kommet frem til nogen god forklaring. Så i dag vil jeg sige, at det er helt ok at lave morgenmaden med hele æg.

Og lige en kommentar mere: de tal jeg angiver for indhold af kulhydrater er rent faktisk efter at jeg har trukket indholdet af kostfibre fra (det skal jeg iflg denne kur). Løg indeholde fx 5,7 gr. men også 2 gr. kostfibre – stadig pr 100 gr.

hej jeg har læst din ide og den lyder god. jeg starter her om en uges tid. men skal man spise kylling eller kan man godt fx. spise kun gulerødder til frokost med frugt til? m.v.h simon

Hvorfor vil du nøjes med gulerødder til frokost? Det drejer sig om at spise det samme igen og igen og undgå kulhydrater, så om du spiser kylling eller ej betyder såvidt jeg kan bedømme ingenting (da der ikke er nogen kulhydrater i kylling).

Tilgengæld er det en dårlig ide at spise frugt, da der er en masse kulhydrater i (fructose).

jeg har ret i at det er en anden bog den der (nyd livet) men hvad med den anden hvor kan man købe den og ved den der (nyd livet) taber man sig ligeså meget ved den kur?

hej har en six pack men er ikke stor nok til af kunne se den er er lidt tyk men lever kun af havre gryn uden sukker morgen middag aften og træner meget fodbold så er det dumt men der er mange der siger af næsten alle har en six pack hvis de dyrker meget sport

Nu ved jeg godt det er en del tid siden du postede beskeden.
Men ville lige sige, at det er en utrolig dårlig ide kun at leve af havregryn konstant.
Kender en der er blevet indlagt for det samme, noget med at kroppen får NUL FEDT at arbejde med, betyder utrolig ubalace i kroppen.

@Jesper, Havegryn, indeholder 6,5% fedt vægtmæssigt, energifordelingen, er 15% på fedt, hvor anbefalingen er 20-30%. 5/6 af det er flerumættet. Så det er slet ikke så ringe. Mange tror havregryn er helt fedtfri. I det hele taget er det ret næringskoncentreret, men det gir jo lidt sig selv hvis tænker kornet det er jo plantens “æg/nødder” der skal spire op uden sol. Om fedtstoffet så har værdi eller blevet harsk af at have ligget kværnet frem i luften, modsat hele korn, ku man jo godt frygte.

Denne slankekur vil vel ikke være særlig effektiv hvis man ønsker at tabe vægt men samtidig øge eller bare beholde muskel masse? Jeg har studset lidt på at tage den her bare to uger nemlig.
Problemet er bare at det jo er fedt jeg ønsker at tabe og ikke muskelmasse. Nogen der kan belyse det her for mig? Masser af proteiner ja, men udover de røde bønner her så er der vel ikke meget kulhydrat til øgelse eller bare bibeholdning af muskelmasse. Eller er det nok?

Jeg ved ikke om jeg tabte muskelmasse som følge af denne slankekur eller om jeg kun tabte fedt, men jeg kan være bange for der røg en smule muskelmasse.

Men jeg tror ikke, at den evt. tabte muskelmasse skyldes mangel på kulhydrater. Opbygning/bevarelse af muskler kræver kalorier, men der er såvidt jeg ved intet krav om disse kalorier skal komme fra kulhydrater – de kan ligeså godt komme fra fedt og protein.

Hvis jeg har tabt muskelmasse som følge af denne slankekur, så tror jeg snarere det skyldes, at jeg ikke fik nok kalorier indenbords (uanset jeg ikke følte mig sulten på noget tidspunkt – det er blot svært at få kalorier nok af ovenstående kostplan).

Jeg kører paleo (stenalderkost) nu, hvilket betyder jeg til dagligt indtager meget få kulhydrater, men masser af kalorier i form af kød, grøntsager, nødder, etc. – og det ser ikke ud til det betyder, at jeg mister muskelmasse.

Men om jeg vil kunne opbygge muskler hurtigere ved at indtage kulhydrater er et åbent spørgsmål (jeg planlægger at teste dette på et tidspunkt, men det kunne godt lyde som en god ide).

Du skriver du får minimalt kulhydrater men masser af nødder.
Man skal lige huske nødder indeholder alt, koncentreret.
Nødder indeholder 15-30%kulhydrater, – vægtmæssigt
Kartofler 18%
Kogt Pasta 25-30%

Bare lige et input herfra.

Hej Mads

Jeg synes det er spændende artikel eller blog du har skrevet. Men jeg undrer mig en lille smule over hvordan du formår at løbe selvom du ikke indtager kulhydrater.

Går det ikke kraftigt ud over din ydeevne?

Jeg mindes ikke, at jeg løb langsommere end normalt mens jeg fulgte min slankekur, men jeg må indrømme at jeg ikke testede dette. Jeg kunne også følge min crossfit træning som normalt, så jeg tror ikke kuren gik ud over min ydeevne.

Nu køre jeg paleo (stenalderkost) mere eller mindre permanent, hvilket betyder jeg til dagligt indtager meget få kulhydrater – og det har bestemt ikke betydet, at jeg løber langsommere/dårligere.

Jeg løber faktisk en lille smule hurtigere end før, hvilket jeg tror skyldes, at jeg har færre overflødige kilo at slæbe rundt på.

Jeg har dog overvejet, om jeg vil kunne restituere hurtigere, hvis jeg indtog kulhydrater efter træning – fx. ved at køre en portion musli med frugt ned el.lign.

Hej..Har læst linket til den amerikanske hjemmeside der forklarer kuren, jeg er begyndt for 1½ døgn siden, og spændt på hvor meget jeg får tabt mig (målet er 3 kg på 1-2 uger). Min veninde og jeg diskuterede kuren, og der er noget jeg ikke forstår.. linser (og sorte bønner) indeholder rimelig meget kulhydrat.. kunne man ikke skifte dem ud med noget groft brød uden at det ændrede kuren? Synes nemlig ikke linser er til at få ned… og da slet ikke sorte bønner (Yikes)..
Vh -Joan

Uanset om det er groft eller ej, så er brød er en kulhydratbombe. Jeg tror derfor ikke det er nogen god ide at skifte bønnerne ud på den måde.

Hvis du ikke kan lide bønner, så er der ikke nogen der tvinger dig til at spise dem. Du kan sagtens holde dig til fx. kød og grøntsager alene.

Der er iøvrigt en del forskel på bønner hvis man kigger på kulhydratindholdet. Dem jeg spiste var røde dåsebønner fra den lokale grønthandler, da de indeholder færre kulhydrater end hvad jeg kunne finde i div. supermarkeder.

Hey, synes det lyder som en super kur,
og efter at ha set dine billeder, SKAL j prøve det..
Er selv lige begyndt at træne, og meget interesseret i at tabe mig om livet.
Men samtige beholde musklerne og trænene dem større..

Kan det lad sig gøre, hvis jeg følger din kur??
Og tror du godt jeg kan unværre æg´ne til morgenmad??

Om det kan lade sig gøre kommer jo an på dig selv og din motivation. Du er derfor nok bedst til selv at svare på om det kan lade sig gøre eller ej.

Du kan sagtens spise noget andet end æg til morgenmad, fx. noget med kød, grøntsager og/eller bønner. Traditionel dansk morgenmad som havregryn, cornflakes og brød duer tilgengæld slet ikke, hvis du vil tabe dig på denne måde.

Hvor mange kulhydrate er der i sådan en dåse bønner??
Altså dem du brugte.
Købte nogen i netto med 10.7 kulhydrate, er per 100g er det ik meget??

Stegte du grønsagerne, til morgenmaden?
Har lad fortælle at man skal undgå olie..

Jeg fandt nogle bønner hos en lokal grønthandler, hvor der var færre kulhydrater i.

Grøntsagerne til morgenmaden var frostgrøntsager som jeg varmede i mikroovnen. Æggene blev jeg nødt til at stege, hvilket jeg gjorde i meget, meget lidt olie.

Hej Mads

Super resultat 🙂

Antallet af kulhydrater i bønnerne er ikke så afgørende, det afgørende er at det der de langsomme kulhydrater som dermed ikke laves insulinpeaks og dermed ikke stimulerer overproduktion af fedt.

Jeg bruger ofte baked beans … det er ikke de bedste, men jeg går efter moralen at lidt er bedre end ingenting, så hvis jeg kan få baked beans ned er det bedre end at opgive kuren fordi jeg ikke kan få røde bønner ned.

Mht. æg så kan de altså også laves i mikroonvnen, TF viser hvordan på sin blog 🙂

Der er rigtig mange myter om kulhydrater, også hos folk som burde vide bedre. Det skræmmer mig lidt, men problemstillingen er at vi i vesten bliver opdraget med at vi skal spise brød til, vi skal spise op og vi skal spise vores kartofler før vi må få mere kød …

Børn craver ikke stivelse og sukker, det er en vane de får tillært og jeg husker helt tydeligt at jeg som lille cravede salt og kød … jeg gad da ikke ha de voksnes trælse pasta og kartofler … så lærte jeg at mose kartoflerne og blande dem med sovs … hvorefter de smager som kød …

Jo jo … Naturen er ikke dum, hvor mange overvægtige antiloper tror i man ser? Nej vel … de spiser det deres instinkter siger de skal 🙂

Enig i at det gælder om at undgå insulinpeaks. Spørgsmålet er bare hvor grænsen går, hvor langsomme skal kulhydraterne præcis være før man er på den sikre side.

Pga. denne usikkerhed og fordi det er nemmere end at huske en glycemic index/load tabel, så foretrækker jeg at undgå kulhydrater så godt jeg kan.

Kanon flot resultat, Mads. Men jeg savner lidt at høre, om der er andre, der har prøvet kuren med succes, hvor meget de har tabt og hvor længe det har taget dem?

Jeg er selv gået i gang i dag og vil meget gerne smide 10 kg.

Hej

Jeg prøvede kuren lige inden sommerferien. Super resultat, og jeg ramte også omkring de 7 kg på 14 dage. Jeg kunne næsten svæve…
Til gengæld blev min kondition sparket helt tilbage til stenalderen, ØV:-(
Jeg levede stort set som beskrevet ovenfor, og kørte godt nok til sidst træt i det samme mad. I virkeligheden bør man dog kunne lave nogle små-ændringer i maden, og ja, vægttabet til reduceres, men vel stadigvæk forblive et vægttab eller hva…???

Prøvede også linket til den engelske hjemmeside – er der nogle der har forsøgt man hans form for styrketræning? Det ser jo usansynligt effektivt ud!

Tillykke med det flotte resultat.

Nogen ide om hvorfor din kondition blev meget dårligere? Mens jeg kørte kuren kunne jeg godt mærke jeg ikke var helt på samme niveau som normalt, men jeg synes ikke min kondition ligefrem blev meget dårligere. Siden kuren har jeg været næsten fuldstændig paleo og det har bestemt ikke gjort min kondition dårligere – snarere tværtimod (siden jeg blev paleo har jeg bl.a. sat ny personlig rekord på min løberute)

At spise paleo mad giver iøvrigt masser af frihed til at lave ændringer i menuen – og hvis du bare undgår kulhydrater, så ser det ud til du kan spise uhyggelige mængder mad uden at tage på.

Jeg har leget lidt med Tim Ferriss’ principper for styrketræning. Det ser ud til at det virker, men jeg har ikke lavet noget ordentligt eksperiment endnu (men når jeg gør det, så skal jeg nok skrive om det her på min blog)

Hej

Super flot.. Har læst alle postene igennem og svarene og kan da være jeg har overset det – men er det muligt helt at undgå bønnerne om morgen? I stedet spise revne gulerødder m. hvidkål fx? Eller er det fordi der er så mange proteiner i bønnerne? Og overvejer i stedet for bladsalat at lave en tomat salat med lidt hvidløg/purløg, chili og agurk.

Konceptet minder meget om det vægt konsulenterne laver.. undgå kulhydrater så vidt muligt. Har selv for 7 -8 år siden tabt mig 80 kg ved at følge deres koncept i et års tid. Og har holdt vægten nogenlunde siden. Men kunne godt tabe en 10 kg igen nu – så ville jo være oplagt med sådan en speedkur.

Du kan godt spise grøntsager i stedet for bønner, men så skal du spise virkeligt mange af dem. Såvidt jeg husker er der mere energi og protein i bønner end i grøntsager, så det er let at komme til at spise for lidt hvis du nøjes med grøntsager.

Hvis jeg ikke brød mig om bønner, så ville jeg selv udskifte dem med noget kød for at være sikker på at få nok energi og protein indenbords.

Hej.

Nu har jeg været på kuren i 3 uger og har fulgt den slavisk med 1 dag om ugen, hvor jeg har spist normalt, ikke voldsomme mængder men jeg har fået brød og mælk, hvilket er det jeg savner mest på kuren. Men jeg må indrømme, at kurens morgenmad er svær at komme igennem, bønnerne er ok, men jeg bryder mig ikke om varme grøntsager om morgenen, så efterhånden bliver det bare til en lille bitte portion og så ryger resten ud, for jeg kan ikke synke det 🙁 Vil jeg kunne erstatte grøntsagerne med en blandet salat eller revet gulerod eller…?
Kan man følge denne kur, ligeså længe man vil eller kommer man til at mangle nogle vitaminer/mineraler undervejs?

Tror sagtens du kan udskifte de varme grøntsager med fx. en blandet salat eller revet gulerod. Tilgengæld skal du passe på med at udskifte grøntsagerne med fx. frugt, da frugt indeholder masser af fructose (kulhydrater).

Jeg tør ikke sige om man kan følge kuren sålænge man vil uden at komme til at lide af vitamin- og mineralmangel. Men der findes folk rundt omkring på nettet der har fulgt kuren i flere måneder, så det burde ikke være umuligt at gøre det.

Selv har jeg været paleo i flere måneder, hvilket minder om en mere alsidig version af kuren.

Dagligt tager jeg en alm. vitaminpille, d-vitaminer, fiskeolie, calcium og magnesium.

Det kan du godt, men du skal være opmærksom på at der er en vis mængde kulhydrater i laks (8,6 g kulhydrater pr. 100 g iflg. FitDay – kylling har 0,0 g kulhydrater pr. 100 g).

En sidebemærkning: Hvorfor er du pescotar (vegetar der også spiser fisk)?

Hej
Super lækker blog som jeg lige måtte kommentere.
Min kæreste og jeg har nu kørt efter TF’s 4hour body i 5 uger. Hun har lige rundet 12kg og jeg har rundet 10. ( i dag mandag). Jeg må sige det er første kur som jeg ikke ser som kur :). Mht snakken omkring bønner, så er de til for at opnå de 30g protein man minimum skal ha ved hvert måltid. Om morgenen kan man kun opnå ca 20g hvis man ikke hælder lidt bønner ind. Det vigtigste er at finde sin egen stil og det man ka li. Sørg for at variere bønnerne lidt. Pinto er min favorit og så laves de Texas style, dog uden spæk. Ellers er vores variation i kødet. Vi spiser dog meget kyllingebryst, men også meget andet kød. Bønnerne er også med til at give fibre og mineraler.
Pt synes jeg ikke jeg mangler vitaminers eller andet. Og jeg synes faktisk ikke den er hård. De første 5 uger var helt uden motion. De næste 4 bliver med 3 dage om ugen + kettlebell træning. Så må vi se.

Hej!

Jeg vil også starte med at sige, at det er en rigtig god blog!
Jeg starter på kuren på søndag, og glæder mig som et lille barn!
Jeg vejer 10kg for meget, og har ikke kunne komme af med dem pga mit travle liv, der gør at jeg ikke har tid til at tilbrede sundt mad;(
Men nu skal der ske noget!
Jeg har lige et par spørgsmål..
Kan jeg erstatte ægget med noget andet? Jeg er slet ikke til æggehvider:((
Derudover skriver du at man må spise så meget man vil?? Vil det sige at j kan spise ubegrænset mængder af de ovenstående ting? Nu overdriver jeg lige, men fx 10 æg om morgen og 1kg kylling til frokost og 5 dåser tun til aftensmad?
Eller er der en bestemt mængde jeg må spise?
Derudover har jeg læst om andre der har været på denne kur. Men de fleste har tabt sig 3-5kg på 15dage? Er du en undtagelse mht de 7kg, måske fordi du trænede meget ved siden af? Fik store muskler som øgede forbrændingen? Eller?

Du kan godt erstatte æggene med noget andet. Det vigtigste er at der er så lidt kulhydrater i som muligt + masser af proteiner (især om morgenen). Kylling kunne derfor være et godt bud på et alternativ til æggene.

Hvis du blander et enkelt helt æg i en større portion æggehvider, så er det dog ikke så slemt – faktisk så smager det næsten ligesom alm. røræg hvis du laver dine æg på den måde.

Da jeg fulgte kuren spiste jeg ligeså meget jeg havde lyst til. Hele humlen er at undgå så mange kulhydrater som muligt. Grøntsager o.lign. indeholder kulhydrater, så det er klart, at du kan spise for meget, indtage for mange kulhydrater og derved ikke tabe dig – der skal bare uendeligt meget mad til – se fx. her hvordan jeg har kunne tabe mig selvom jeg spiste 5000 kalorier om dagen i en uge.

Jeg har nogle bud på hvorfor jeg taber mig så hurtigt her.

Hej igen,

Jeg er på dag fire, og har nu tabt mig 1,4kg.. Ifølge morgenvægten.. Synes min vægt svinger meget i løbet af dagen.. Ja, j ved godt jeg ikke skal blive ved med at veje mig, men kan ikk lade være..

Jeg har bare et problem! Idag vågner jeg op med feber, og føler mig helt rastløs og mega træt!:(
Jeg har også fået kvalme nu.. Og er allerede begyndt at blive træt af den samme mad:( jeg blev nød til at tage et par bider af en pære imorges:(

Er der nogle der har oplevet det så tidligt på kuren? Og hva kan jeg gøre for at få det bedre? Jeg er medicinstuderende og har enorm lektiebyrde og derfor svært ved at koncentrere mig:(

Desuden har jeg også ændret på nogle ting i kuren, og alligevel virker det for mig..

Gad vide hvorfor du har fået feber? Kan det have en anden årsag end slankekuren?

Jeg har hørt om folk der har hovedpine i starten, men jeg har aldrig før hørt om folk der har fået feber og kvalme.

At spise den samme mad hele tiden bliver man hurtig træt af, men heldigvis varer det ikke evigt 🙂

Hvad har du ændret på kuren?

Hej Mads

Jeg synes synes det lyder som en kur jeg kan overskue, som du skriver – det er jo ikke for evigt…. min eneste måske lidt dårlige last er min nescafe med skummemælk, er det helt forbudt, jeg drikker normalt en kop om morgen og en aften

Slankekuren vælter ikke fordi du indtager en anelse skummetmælk. Men generelt anbefaler jeg, at man holder sig fra alle mælkeprodukter (da tingene ellers let skrider, så der pludselig er flere ting man indtager selvom man ikke må).

Hej missdoktor.
Jeg er os på min 4 dag, og det er sselvfølgelig ikke sjovt sjovt at spise det sammen hver dag. Jeg kan fx ikke lige morgenmaden og ias byttet den ud med et stykke frugt da jeg er virkelig dårlig til det med morgenmad. Husk at drikke masser af vand, da det gør at du føler dig mæt. Jeg har tabt mig 2kg nu, og glæder mig meget til min fridag på lørdag. kfi tror det vigtigste er at man holder sig fra de “slemme” kulhydrater som brød. Ris, pasta osv. Jeg har os trænet så ved ikke om det er der min energi kommer fra 🙂 held og lykke med det hele :)’

Du skal passe på med at spise frugt, da de fleste slags frugt indeholder en del fructose (kulhydrater).

Det er en møggod ide at drikke masser af vand, men det burde ikke være nødvendigt ifht. at føle sig mæt.

Hvis du ikke føler dig mæt, så spise noget mere. Sålænge dit kulhydratindtag er begrænset, så burde du tabe dig – uanset du spiser dig en pukkel til (se bare mit forsøg med at spise over 5000 kalorier om dagen).

Det læste jeg mig godt frem til, men jeg bliver simpelthen nødt til at have noget at bide i efter en omgang hård træning. Så tænkte at de to stykker frugt jeg får i stedet for hele morgenmaden, godt kunne flettes ind. Jeg taber mig stadig, så det kan ikke gøre den store forskel.

Jeg føler mig mæt, men til missdoktor tænkte jeg det måske var mangel på væske. Men det er os en god mæthedsfølelse 🙂

Hey igen

Tror vi er på uge 7 nu og jeg har indtil videre tabt 12,5 kg. Uden motion fordi jeg ikke har haft meget tid de sidste 2 uger. Men næste uge ændres der på det.
Vi har ikke haft nogle ” bi-virkninger” overhovedet. Dog et plateau i sidste uge med minimal vægttab, hvorfor ved jeg ikke. Men denne uge 2 kg.
Til Malene, så er det vigtigt at spise morgenmad senest 1 time efter du står op og min 30g protein og ingen kulhydrat. Tving det i dig, for man skal lige gi det en chance på min. 21 dage hvor man følger den 100 %. Ellers ender den som andre kure. Men efter træning er det ok med frugt for at fylde op. Ellers siger Jim Ferries at man ikke skal træne. 🙂
Og frugt er = fructose, som man helst skal undgå. Men tank helt op på fridagen 😉

Bare mine 5 cents

\m

Jeg spiser 2 kogte æg om morgen og en salat, bestående af babyleaves, peberfrugt pg agurk. Jeg har droppet bønnerne om morgen.

Frokost spiser jeg den samme salat med wnte. Tun eller kylling, og til aften spiser jeg kylling med frosne grøbtsagsblanding som jeg tøer op i mikroovn.

Derudover drikker jeg cola zero, red bull light og kaffe i løbet af dagen. Kommer lidt mælk i kaffen. Drikker også vand selvfølgelig.

Ved ikk hvorfor jeg havde det dårligt imorges, men det gik heldigvis over!
Tak til Malene med ideen om at spise frugt, men cim helst holde mig fra det, da jeg ikke dyrker motio. Eller lignende.. Mit mål er at tabe mig 7kg yderligere. Håber det lykkes på 2 uger..

Den slankekur jeg blev inspireret af anbefaler, at man spiser den samme mad igen og igen.

Jeg kan forestille mig at der er fordi, at det er nemmere at holde kuren på den måde. Hvis man spiser det samme igen og igen, så kommer man ikke hele tiden i tvivl om man nu må spise det ene og det andet.

Jeg tror ikke, at det er den samme mad der gør man taber sig. Det er snarere, at man undgår kulhydrater.

Det ses også af hvordan jeg har kunne tabe mig selvom jeg spiste over 5000 kalorier om dagen og hvordan jeg har kunne holde formen ved at spise paleo mad (stenalderkost).

Til Morten:

Tak for rådet 🙂
Nu er det sidste dag, inden der skal tankes op i morgen 🙂
Men, denne uge har har jeg smidt 2,3 kg så forsætter med kuren. Men, du kunne ikke komme med et alternativ til den morgenmad? for jeg bliver faktisk helt dårlig af det.
Så jeg kunne få nogle andre proteiner? 🙂

Syntes det er en hård omgang i og med at jeg normalt har ret svært ved at spise morgenmad, normalt ville jeg tage en lille skål yoghurt 🙂

Hej
Min morgenmad er 1 æg 3 æggehvider pisket sammen og på lille pande med oliven olie og salt og peber. (scrambeld egg) 90g tilberedte pintobønner, lidt grønne bønner eller anden grøntsag. Tager ca 7 min at lave. Og har lige 30 g protein.
Frokost er pinto bønner 90 g, lille skål blandet salat, og kød.
Aften 90g pintobønner, salat.
Kød kan være 150 g hakket okse 5% som bøf, kyllingfilet 200g, roastbeef, 1/2 kylling, laks, mørbrad, osv. Alt vores køb bliver lavet på vores gas gril med krydderi så det er lækkert.
Sådan har vi kørt i 7 uger. Min kæreste har droppet bønner, og spiser lidt kød om morgnen.
Men ellers synes jeg man skulle købe 4hour body

/m

Det ser godt ud, men jeg tror ikke det er en god ide at spise så præcist afmålte mængder. I stedet bør du spise så meget, at du er mæt, glad og tilfreds (sålænge du spiser de rigtige ting med få/ingen kulhydrater, så behøver du ikke bekymrer dig om mængden/antal kalorier).

4 Hour Body er en fantastisk bog, så den anbefaler jeg bestemt også.

davs Mads,
Jeg er lige begyndt i forgår på denne kur og målet er omkring de 5 kilo.
Jeg har før kuren spist godt og sund i rigelige mængder, og har altid haft god energi
Da jeg begyndte på denne kur får jeg nærmest et boost – idag kører jeg stadig på morgen maden ud af være sulten!
SUPER!
Der bliver skrevet tidligere at man også kan indtage kød om morgenen, er der grænser for fedt indholdet? er bacon fx banlyst?

vh en imponeret Jeppe!

Om du bør spise bacon om morgenen afhænger helt af hvor hurtigt du vil tabe dig.

Ifht. fx. æg og kylling, så er der flere kulhydrater i bacon, så personligt ville jeg holde mig fra det hvis jeg skulle tabe mig i en fart. Men dermed ikke sagt det er umuligt at tabe sig selvom du spiser bacon – det har jeg selv gjort for et par måneder siden.

(det er dit indtag af kulhydrater der afgører hvor hurtigt du taber dig, ikke dit indtag af fedt)

Kulhydrat niveauet I bacon er under 1% – altså mindre end i bønnerne. Protein niveauet i bacon er omkring 15-16% hvor niveauet i dåsebønner (dine ligner kidney/røde) er under 10 .. Så det eneste umiddelbare argument for at vælge dåsebønnerne frem for bacon skulle være den betydeligt mindre mængde fedt bønnerne indeholder.. Dog – er det så argumentet kombineret med højt indtag af protein (og naturligvis nul kul) så bør man spise kød til morgen for at optimere kuren…

Hej

Ahh nu er mine portioner ikke afmålte, de er ca… jeg målte egentlig kun en dag hvor jeg synes det kunne være sjovt at se hvad jeg spiste. og holde øje med kcal.

Men jeg spiser som regel det jeg kan. Jeg spiser ikke begrænset. Jeg kan godt en aften spise 3-400 g. kød :)… Men spiser til jeg er mæt

Bacon har jeg nu spist, men kun kalkun bacon og i meget begrænset mængder

/M

Hej igen,

Jeg er på dag 10 og har i alt tabt mig 2,8kg.
Jeg er nogenlunde tilfreds. Skriver nogenlunde, da jeg de sidste par dage kun taber mig 200gr om dagen?:(
Er der noget j kan gøre for at øge vægttabet??

Mit vægttab var ikke jævnt fordelt, nogen dage tabte jeg mig over 500 gram, andre dage næste intet.

Et par ting, der måske kan forklare hvorfor du ikke taber dig helt så hurtigt nu som du gjorde i starten af kuren:
1) Har du haft en fridag, hvor du har spist alt muligt med godt med kulhydrater i?
2) Dyrker du sport og har du gjort det indefor de sidste par dage?
3) Husker du at drikke rigeligt med vand?
4) Holder du dig til de foreskrevne måltider med få/ingen kulhydrater og undgår du fx. frugt?
5) Spiser du nok? (pas på med at komme til at spise for lidt fordi du synes du ikke taber dig hurtigt nok)

Det er iøvrigt meget almindeligt at tabe sig ekstra hurtigt i starten, når der tabes en masse vægt i vand (et evt. overskud af glucose gemmes som glykogen i kroppen og glykogen binder en masse vand. Når du skruer ned på din indtagelse af kulhydrater mindskes/fjernes overskudet af glucose, hvorved glykogen og det dertil bundne vand forsvinder – dvs. der sker et vægttab i vand)

Hmm, ok..
Ja jeg har holdt min fridag. Spiste bare normalt. Ikk sådan så jeg gik amok?
J cykler ca 30 min om dagen, det er al hvad jeg får af motion.
Nej j spiser ingen frugt, så næsten ingen kulhydrater, og spiser mig også mæt..
Drikker ikke 3/4 liter vand:( kan det være derfor?

Miss D.
Jeg synes det er flot og samtidig ok “kun” at tabe sig 2,8 kg på 10 dage. Jeg ligger på ca 1,8 kg om ugen så lidt mindre. Du skal tænke på Mads var ekstrem ;)…

Ja du har nok ret Morten:)
Mads gav den gas:) og trænede meget. J har jo slet ikk så store muskler som ham:)
Kan bare ikke lade være med at sammenligne med de 7,2kg han tabte sig på 14 dage!
Forresten vil jeg gerne køre kuren i en måned, tror i det bliver for farligt?

Rundt om på nettet er der flere folk, der har kørt den samme kur i flere måneder (her er fx. en der har kørt slankekuren i 13 uger).

Men jeg er ikke læge el.lign. Jeg fortæller blot om hvad jeg har gjort, hvordan jeg oplevede det og hvilke resultater jeg opnåede. Alt hvad du gør sker på eget ansvar og for egen risiko.

Hej Miss D.
Om det er farligt at køre den i en md. tror jeg ikke. Nu har vi været på kuren siden den 22. august altså ca. 2 mdr. Jeg har ikke været fysisk aktiv og tabt 14 kg. Min kæreste har tabt sig lidt mindre i samme periode, men siden 2. august 15 kg. Vi er begge enige om at vi ikke synes at have nogle bivirkninger. Min kæreste løber 3 gange om ugen og zimba 1 gang. Dette er uden ekstra indtag af kulhydrater. Ingen af os ser det egentlig som kur, for vi synes ikke at kører surt, hun mener dog bønnerne er ved at hænge hende ud af halsen. Men ellers er vi ikke trætte, eller andre ting. Men skal dog siges at vi tanker godt op om lørdagen med juice og andet.

/M

Hej mads. Jeg vil super gerne prøve kuren, men jeg vil meget gerne vide hvordan din vægt har set ud efter.. Har du stadig kunne holde vægten, eller har du taget på efter du er begyndt at spise normal varierert kort?

Jeg har spist paleo mad lige siden (væsentligt mere varieret end slankekuren her, men stadig med et lavt indtag af kulhydrater). Det har derfor ikke været noget problem at holde vægten.

Hvis jeg gik i gang med at spise en normalt, varieret kost (altså ikke paleo), så tror jeg der er en risiko for at vægten ligeså stille ville snige sig opad igen (pga. det for store indtag af kulhydrater).

Hej Mads
Rigtig flot resultat! Tillykke med det.
Har lige nogle spørgsmål:
1) I bønner er der flere kulhydrater end protien?
2) Hvorfor må man ikke drikke mælk?

Der er forskel på kulhydrater. Hurtige kulhydrater (brød, ris, etc.) øger indholdet af glucose i blodet i en fart og da der er grænser for hvor meget glucose kroppen kan optage i muskler og organer, så gemmes et evt. overskud af glucose som fedtceller. Langsomme kulhydrater (bønner, grøntsager, etc.) frigiver glucose langsomt, hvorved risikoen for et overskud af glucose i kroppen er meget mindre (nærmest ikke eksisterende, hvilket er grunden til det er nærmest umuligt at tage på uanset hvor mange bønner og grøntsager du så spiser).

Du kan umiddelbart vurdere typen af kulhydrater ved at kigge på glycemic index og glycemic load. Begge dele skal være så lave så muligt.

Nogle eksempler:
Hvidt brød, glycemic index: 75
Ris, gycemic index: 73
Gulerødder, glycemic index: 39
Bønner, gycemic index: 24
(iflg. Medonsa glycemic index tabellen)

Jeg har skrevet lidt mere om kulhydrater, etc. her: https://www.genvejen.dk/hvorfor-kulhydrater-foerer-til-fedme-og-diabetes-og-hvad-du-kan-goere-ved-det/

Mælk synes umiddelbart sikkert pga. et lavt glycemic index, men der er undersøgelser der peger på at man alligevel skal undgå mælk o.lign. hvis man vil tabe sig: http://www.ajcn.org/content/74/1/96.full

hej.. der står ikke noget inde på den engelske hjemmeside om at man må spise fisk, og du har spist tun. hvad kan det være?
og SKAL man tage 1 ting fra hver kategori til hvert måltid? jeg må ikke nøjes med æggehvider og ærter (f.eks) til morgenmad?

Det har du faktisk ret i, men et eller andet sted læste jeg at tun var ok.

Det burde det også være, da tun iflg. Fitday.com indeholder nul kulhydrater (hvilket er det afgørende ifht. at tabe sig). Pr. 100 g indeholder dåsetun 0,8 g fedt, 0,0 g kulhydrater og hele 25,5 g proteiner.

Ørred burde også være ok, da indholdet af kulhydrater pr. 100 g ørred svinger mellem 0,0 g og 0,5 g afhængig af tilbredningsmetoden (igen iflg. Fitday.com).

Hej tillykke til alle som har tabt sig.

jeg synes at det er en super blog forresten. men har bare lige et spørgsmål, jeg er ik begyndt på kuren endnu men tænker på at gøre det på mandag:D
– men hvis vi nu siger jeg er kommet ned til det mål jeg vil, og begynder at spise sådan næsten normalt igen, ville jeg så tage mere på eller det hele på igen i en fart?

Det kommer helt an på hvad det vil sige for dig at spise normalt. Hvis du spiser for mange kulhydrater ifht. dit aktivitetsniveau (først og fremmest sport), så vil du tage på igen.

Selv spiser jeg paleo og har ikke haft nogen som helst problemer med at holde vægten (det er ca. 10 måneder siden jeg afsluttede slankekuren og jeg har stadig en pæn figur :))

tak for svar 🙂
behøver man tage 1 ting fra hver kategori og sammensætte? eller er det OK at man indlader noget?
f.eks kun ÆG og ærter til morgenmad og kun kylling og grønt til aftensmad uden sorte bønner f.eks?

Tim Ferriss anbefaler, at man tager en ting fra hver kategori når man sammensætter hvert måltid.

Men jeg tror ikke det er nødvendigt. Det hele handler om at undgå kulhydrater og man kan derfor sagtens nøjes med med fx. æg og ærter til morgenmad.

En risiko ved at gøre sådan er dog, at man risikerer ikke at få energi og protein nok. Der er ikke ret meget energi og protein i grøntsager, så man skal spise ufattelige mængder af dem hvis man kun lever af grøntsager og intet andet.

Pr. 100 g indeholder bønner fx. 2-3 gange så meget energi som gulerødder og over 5 gange så meget protein.

Hej Helene.

Vi har eksperimenteret lidt med det. For min kone er ikke meget for bønner. Hvis hun ikke spiser bønner eller linse er hun typisk sulten kl 10. Dvs ca 3 timer efter. Med ca 100 g bønner så er hun først sulten kl 1130.

Jeg har det på samme måde. Hvis jeg får godt med proteiner til morgenmad, så føler jeg mig mere mæt og kan klare mig i længere tid før jeg bliver sulten igen.

taak for svaret:D vil godt tabe mig 10 kg:D men er bare en smule bange for, hvis jeg gør det med denne slankekur, at jeg ville tag det hele på og mere til, efter jeg er færdig med slankekuren. men når jeg har en “fridag” og kan spise hvad jeg vil, er det iorden med slik, og alt det, hvis jeg self ik spiser for meget af det? det ville ik gøre sdan at jeg vil tag et 1 kg på =+

Hej Maj

Mht fridagen, så tager vi ca 1,5 kg på. De er dog væk onsdag morgen og tl lørdag morgen har vi typisk tabt ca 1,5 kg 😉 og så forfra. Vi passer så slet ikke på om lørdagen. Rundstykker med smør, mcdonald, pizza, slik, chips, cola m sukker juice og derud af. Det er også medvirkende til at du lige booster dit stofskifte, så din krop ikke går i hungersnøds-mode. Samtidig er det også motiverende. 🙂
Men jeg er gået over til kun at veje mig torsdag morgen, så jeg ikke bliver demotiveret af små udsving.

Mvh

M

Tak for svaret Morten – og fornuftigt ikke at veje sig lige efter fridagen. Jeg er helt enig i at det kan være temmeligt demotiverende.

Der er altid en fare for at tage på igen, når man holder op med at være på slankekur.

Hvis du igen begynder at spise dårlig mad med masser af kulhydrater, så tør jeg godt garantere at din vægt vil vende tilbage til udgangspunktet og måske også mere end det.

Det er super vigtigt, at du fortsætter med at leve sundt og undgå for mange kulhydrater, hvis du vil holde vægten efterfølgende.

Generelt kan man sige, at hvis du indtager <100 g kulhydrater om dagen, så vil du tabe dig og hvis du indtager 100-150 g om dagen, så vil du holde vægten.

Hvis du indtager mere end 150 g kulhydrater om dagen, så vil du tage på i vægt (tallene er højere hvis du dyrker sport, da du så kan tåle lidt flere kulhydrater)

Tak for en spændende blog. Jeg har nu læst med en uges tid, og besluttet at starte på kuren i morgen, men er meget spændt på hvordan min krop vil reagere! Jeg spiser meget små portioner mad, men ofte, så jeg ved ikke om jeg kan vænne mig til “kun” at spise 4 gange dagligt. Men jeg finder det meget interessant at Morten skriver, at hans kone bliver hurtigere sulten hvis ikke hun får rigeligt protein.
Mon ikke man kan spise oftere hvis man føler behov for det?
Dog har jeg tænkt mig at spise dagens sidste måltid kl .17.30.

I øvrigt har jeg taget rejer op af fryseren til imorgen, de skulle ikke indeholde hverken fedt eller kulhydrater, så det vil jeg spice min salat op med. 🙂

Heej tak for svaret;d er lige begyndt på kuren idag og føler mig en smule sulten;/ men nu er det snart aftensmad tid;D og jeg ville bare spørge om jeg ik kunne skifte tunen i vand med tuen i olie istedet? Og hvis nej har i nogle andre ideer til hvad jeg kunne lave til aftensmad da jeg ik kan lide tun i vand

Sulten? Husk at du i modsætning til de fleste slankekure ikke behøver at nøjes med små portioner. Du kan uden videre spise store portioner, hvis du bare undgår at få for mange kulhydrater.

Ved ikke præcis hvad tun i olie indeholder, så den ville jeg umiddelbart undgå.

I stedet kan du fx. komme kylling i salaten eller noget andet kød – det vigtigste er, at der er så få kulhydrater i så muligt (check evt. indholdet af kulhydrater på Fitday.com)

Hej Mads

Jeg overvejer at gå i krig med din 15 dages kur fra i morgen, men kan SIMPELTHEN ikke drikke min kaffe uden mælk….. (det læser jeg så er skidt for kuren…) Men hvad med fløde? Eller andet alternativ der er ok? Pft. 🙂

Hvis der virkelig skal ske noget på kuren, så skal du undvære mælk, fløde, etc. Alt afhængig af hvor mange kopper kaffe du drikker, så er alternativerne enten at du taber dig langsommere eller at du helt stryger kaffe fra menuen.

Super heldigt at man så ikke kan lide mælk 😉

Desværre høre fløde ind under mælk(går jeg stærkt udfra), så jeg må vinke fravel til min elskede whiskysovs.

Dog alt for slankekur og vægttab:P Så pøj pøj mælk!

Tilgengæld overlever man nok en smule mælk hvis man efterfølgende begynder at leve af paleo mad. Jeg spiser ihvertfald A38 med bær og kokosmel til morgenmad nogen gange + jeg elsker flødeskum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *