Categories
Krop og fysik

30 bananer om dagen! Kan man virkelig spise så mange bananer?

BananerInden vi startede på vores raw food i 30 dage eksperiment, så læste vi løs om raw food, så vi var ordentlig forberedte og viste hvad raw food handlede om.

Vi læste forskellige raw food madplaner og fandt hurtigt ud af, at der skulle en hel del mad til, hvis vi skulle overleve af raw food.

Fordi energitætheden i grøntsager og mange frugter er så lav, så anbefalede en madplan fx. at vi skulle spise en morgenmad bestående af 1,5 kg vandmelon, mens en anden simpelthen anbefalede, at vi spiste 30 bananer om dagen!

Det lød helt absurd, for som meget mad er der da ingen der kan spise.

Måske ikke så absurd igen

Som vi selv prøvede raw food af, så fandt vi dog efterhånden ud af, at det måske ikke var så absurd igen. Måske kunne man rent faktisk godt spise så meget mad.

Vi fandt ihvertfald ud af, at vi selv spiste store mængder frugt, grøntsager, nødder o.lign., da det simpelthen var nødvendigt for at kunne overleve på raw food og få nok energi.

Faktisk skal der så meget mad til, at jeg i de sidste uger konstant har måtte bekymre mig om mad og huske mig selv på, at jeg skulle spise nok (selvom jeg måske ikke ligefrem var sulten, da maden jo stadig fylder i maven selvom energitætheden er lav).

Tilbage til de 30 bananer

Men tilbage til de 30 bananer. Efterhånden som jeg selv spiste store mængder mad, så lokkede det at prøve at se om man virkelig kunne spise 30 bananer på en dag. Kunne det mon lade sig gøre og hvordan ville det føles?

Da jeg fandt ud af, at der ligefrem var en hel kult omkring det at spise 30 bananer om dagen, så var der ingen vej udenom. Jeg måtte selv prøve at spise 30 bananer på en dag.

Indkøb og modning

Modnede bananerFor lidt over en uge siden købte jeg en ordentlig dynge bananaer. Så mange, at jeg på vejen hjem blev spurgt om jeg havde en zoologisk have 🙂

De mange bananer røg derefter til modning foran radiatoren, da de mere faste raw foodere havde gjort mig opmærksom på at bananerne skal være meget modne før man spiser dem (ellers rummer de for lidt kulhydrater og for lidt energi).

Ned med de mange bananer

Efter adskillige dage foran radiatorerne var banananer brune nok til at blive spist og jeg startede derfor mit bananeksperiment med en frisk morgenmad bestående af 6 bananer og et par kopper vand.

Derefter gik dagen slag i slag med indtagelse af bananer og atter bananer – og overraskende nok, så var det slet ikke svært at komme igennem dem. Det gik faktisk som en leg og sidst på eftermiddagen røg de sidste 3 bananer ned i form af lille eftermiddagssnack.

De i alt 30 bananer gled faktisk så let ned, at der var plads til aftensmad et par timer senere (et hjemmelavet forsøg på en raw food coleslaw).

Det hjælper at indtage bananerne som shakes

Banan shakeDet hjalp en hel del på indtagelsen af de 30 bananer, at jeg spiste præcis halvdelen af dem som shakes (dvs. blendede sammen med vand og isterninger). Når bananerne er lavet til shake, så er det ingen sag at køre dem ned.

Hvis jeg skulle have spist alle bananer naturel, direkte fra skrællen, så tror jeg, at det ville have været langt sværere at komme igennem dem. Jeg fik ihvertfald en vis overdosis af bananer, da jeg spiste 6 bananer til frokost (det var det eneste tidspunkt, hvor det faldt mig svært at komme gennem de mange bananer).

Er det smart at spise 30 bananer om dagen?

En ting er så, at jeg nu ved man sagtens kan spise 30 bananer om dagen (hvilket i øvrigt svarer til 3,6 kg bananer hvis man regner skrællen med). Noget helt andet er om det er særligt smart.

Jeg tvivler på det er særligt sundt at leve af frugt i de mængder – uanset der er mange faste raw foodere der gør det hver eneste dag.

Derudover, så er det ærlig talt ret kedligt at leve af rå frugt og grøntsager. Og hvis man er hardcore raw fooder, der nægter at spise andet end raw food, så er det bestemt heller ikke særligt nemt ifht. folk omkring en (konstant må man sige nej tak til den mad der bliver sat på bordet, da næsten alt almindelig mad er varmet op på en eller anden måde).

Et gedemarked at modne så meget frugt

Udover det er besværligt og måske heller ikke er særligt sundt, så er det også lidt af et gedemarked at have så meget frugt liggende og modne.

Hvis man skal leve af 30 bananer om dagen hver eneste dag, så skal man rask væk have 100-150 bananer liggende til modning. Det fylder og helt ærligt, så lugter en stor dynge bananer ikke ligefrem af blomster, når den ligger der og bliver godt brun 🙁

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

8 replies on “30 bananer om dagen! Kan man virkelig spise så mange bananer?”

Haha kult ;D

SEJT at du giver det et forsøg!!
Hvis du prøver det længe nok så tør jeg godt love dig at du oplever et fysisk og mentalt helbred som du ikke troede muligt. Man bliver ganske enkel gladere, mere positiv og tænker klarere. Du vil opleve ting som du nok ikke troede var muligt, fx at man ingen kropslugt har, at man begynder at kunne smage ting man ikke kunne smage før, at man ikke får forkølelser og influenza -plus en hulens masse andre ting.

Tro mig, det er det sundeste du kan leve af overhovedet, og det vil din krop fortælle dig tydeligt hvis du holder ved, og kommer igennem den detox/omstillings periode som du måske vil opleve på et tidspunkt.

Man skal selvfølgelig spise nok og varieret (men der er MANGE flere slags frugter og grøntsager -og muligheder for lækre opskrifter – end man tror!),og gerne holde kontakt med folk der kender til kosten så man kan få rettte ind så man ikke laver begynderfejl -men så bliver det simpelthen ik sundere.

Igen, super cool du prøver!

Mit skift fra almindelig mad til paleo mad gjorde, at jeg kan smage maden meget bedre end tidligere. Men jeg synes det er gået lidt tilbage igen efter jeg startede på vores raw food eksperiment. Det er simpelthen som om alt igen bliver overdøvet af sødmen fra alle de frugter jeg spiser. Men sødmen er måske noget man vænner sig til efterhånden?

Så vil du opleve det endnu stærkere ved dette skift.
Men altså Mads, for søren, du har været på den kost jeg taler om i 1 dag!! :D:D -ting tager TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIID
-Og ja, det bliver noget du kan lære at nyde fuldt ud efterhånden.

Hej Mads,

Yay! Total sejt at du har gjort så stor en indsats, og hvor er det fedt at du har oplevet at du godt kan spise 30 bananer på en dag. Det er så tit vores egne forestillinger der hindrer en masse godt i at ske. Så virkelig hatten af for at du har kastet dig ud i det.

Og lige for at klargøre det, så er de 30 bananer om dagen i høj grad et udtryk for den mængde kalorier langt de fleste skal have fra frugt om dagen, altså ca. 3000 kcal. Det behøver ikke være fra kun bananer, men som du selv har fundet ud af, så er bananer ret kalorietætte, så mange bruger dem som den frugt de spiser mest. Derudover er det også vigtig at få en del bladgrønt i diæten.

At du ikke tror det er sundt i længden må stå for egen regning =)

Der er rigeligt med eksempler på både “almindelige” mennesker og topatleter der lever fortrineligt på denne måde (se evt. http://foodnsport.com/blog/interviews/).

Kh Allan

Ifølge raw food ekspert Brian Clement og flere andre, så bør man overvejende spise grøntsager, hvis man vælger at leve af raw food. Brian Clement anbefaler max. 10% frugt. Især søde frugter som bananer bør man begrænse forbruget af, da de forårsager store udsving i blodsukkeret og er syredannende.

Grønne grøntsager (salater, kål, bladselleri, krydderurter og meget andet grønt bør udgøre hovedparten af en raw food kost. Planteolier (f.eks. koldpresset hørfrøolie og kokosolie) er godt at supplere med for at få essentielle fedtsyrer. Det giver også flere kalorier. Avocado er også en god kilde til flere kalorier og sunde fedtstoffer. Lidt nødder, forskellige frø og mungbønner er heller ikke af vejen. Nødder bør lægges i blød natten over inden indtagelse, og frø og mungbønner bør spires. Lidt hvedegræsjuice er også udmærket, fordi hvede (og andre græsser) udmærker sig ved deres høje og varierede mineralindhold.

Ovenstående har jeg fra bl.a. førende raw food eksperter Brian Clement, David Wolfe og Ann Wigmore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *