Sådan blev jeg meget bedre til at blande kort

Spillekort til at blande kortInden 2015 begyndte besluttede jeg mig for at lære 12 nye ting i løbet af det nye år. En ny ting hver måned.

Den første ting jeg kastede mig over var at lære at blande kort, da jeg altid har været en idiot til at blande kort og lidt imponeret over folk der kan flette kortene sammen med et par hurtige bevægelser.

Fokus på effektivitet og performance

Da jeg elsker effektivitet og performance, så lagde jeg selvfølgelig en strategi for hvordan jeg skulle lære at blande kort.

Helt konkret besluttede jeg mig på forhånd til at gøre følgende for hver eneste af de 12 nye ting jeg skal lære i 2015:

  • Jeg har en kalendermåned til at lære hver nye ting, fx. januar 2015 til at lære at blande kort.
  • I hver måned dedikerer jeg 10 min. om dagen til at lære den nye ting, hvorved jeg har i alt ca. 5 timer (300 minutter) til at lære den nye ting.
  • Inden jeg går i gang skal jeg læse om hvordan man lære den nye ting, samt lægge en plan for hvordan jeg vil gribe tingene an.
  • Der skal også defineres et eller flere succeskriterier, dvs. mål for hvad jeg skal nå at lære i løbet af den afsatte kalendermåned.

Sådan lagde jeg en plan

For at lære at blande kort, så læste jeg nogle forskellige artikler på nettet om at lære at blande kort. Den bedste artikel jeg kunne finde var denne her, hvor der gennemgåes 6 teknikker med videoer, trin for trin beskrivelser og insider tips.

Udfra denne artikel lagde jeg min plan, hvor jeg ville tage fat i hver af de 6 teknikker en efter en. Dvs. at jeg ville starte med overhand shuffle – og når jeg så kunne lave en anstændig version af denne teknik, så ville jeg fortsætte til den næste teknik, etc.

Succeskriterierne for at blande kort blev derfor, at jeg var i stand til at lave en anstændig version af alle 6 teknikker. Dvs. det var målet for min læring i januar.

Tidsforbrug, teknikker og eksperimenter

Mens jeg skriver dette er vi midt i februar, så jeg har afsluttet mit forsøg på at lære at blande kort. Hvordan det præcis gik kommer jeg til, da vi først lige skal have et skema med hvor meget tid jeg brugte på de forskellige teknikker:

DatoAktivitet
1/1Overhand shuffle
2/1Overhand shuffle + Hindu shuffle
3/1Hindu shuffle
4/1Hindu shuffle
5/1Hindu shuffle + Weave shuffle
6/1Weave shuffle
7/1Weave shuffle
8/1Weave shuffle
9/1Kæreste shuffle*
10/1Kæreste shuffle + Weave shuffle
11/1Rifle shuffle
12/1Rifle shuffle
13/1Rifle shuffle
14/1Rifle shuffle + Table Rifle Shuffle
15/1Table Rifle Shuffle + Strip Shuffle
16/1Overhand Shuffle + Hindu Shuffle
17/1Weave Shuffle + Rifle Shuffle
18/1Eksperimenter**
19/1Overhand shuffle, fokus på hastighed
20/1Overhand shuffle, fokus på hastighed
21/1Overhand shuffle, fokus på hastighed
22/1Overhand shuffle, fokus på hastighed
23/1Overhand shuffle + eksperimenter
24/1Eksperimenter
25/1Eksperimenter
26/1Eksperimenter
27/1Eksperimenter
28/1Eksperimenter
29/1Eksperimenter
30/1Eksperimenter
31/1Eksperimenter

Sværest var det at lave rifle shuffle, da den skulle laves i hænderne modsat den rifle shuffle som folk normalt laver på bordet (den kom først senere i min plan, under navnet table rifle shuffle).

*) Min kæreste viste sig at kunne nogle korttrick, så jeg kom til at bruge lidt tid på at prøve at kopiere hendes trick.

**) De sidste 9 dage af måneden gik med eksperimenter, hvor jeg prøvede at kombinere de forskellige teknikker og at få kortene til at flyve mellem hænderne (ligesom der altid er en spillehaj der gør det i Lucky Luke).

Sådan gik det

Da de sidste 9 dage gik med eksperimenter, så kommer det næppe som nogen overraskelse at min plan blev gennemført og det lykkeds at lave anstændige versioner af alle de 6 teknikker.

Der er ingen tvivl om jeg er blevet meget bedre og hurtigere til at blande kort end før, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse når man tager udgangspunktet i betragtning.

Når jeg laver simple teknikker som fx. table rifle shuffle, så synes jeg der er styr på min teknik. Men de sværere teknikker som rifle shuffle i hænderne og weave shuffle synes jeg stadig ikke kører super smukt, hurtigt og elegant.

Tilgengæld lykkeds det mig i ny og næ at få kortene til at flyve mellem hænderne i bedste Lucky Luke stil, men ligeså ofte endte de sidste 9 dages eksperimenter med at jeg lavede det klassiske kort på gulvet trick…

Sværhedsgrad:
2 stjerner – ret overskueligt at lære

Resultat:
3 stjerner – meget bedre end før, men ikke perfekt.

4 Comments

  1. hejsa hvorfor kommer der ingen nye blogindlæg???? synes din blog var suveræn da der var nye indlæg…. 🙂 <3

    • Tak. Desværre er fokus på andre projekter p.t., men forhåbentlig kommer der gang i bloggen igen på et tidspunkt.

      • Hej mads. Ville lige spørge angående den effektive slankekur. Jeg er en kvinde 23 år 168 høj og vægten er desværre sneget sig op til de 75. Hvor meget mængde af de enkelte ting skal jeg spise cirka, til hver måltid ? ? Har ikke kunne finde svar nogle steder..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*