Categories
Krop og fysik

På raw food restaurant i København (med masser af lækre raw food billeder)

I sidste uge var min ven Jakob og jeg ude at spise raw food to gange. Vi var nemlig så heldige, at vi var blevet inviteret på besøg på to forskellige raw food restauranter i København ifbm. vores eksperiment, hvor vi prøver at leve af raw food i 30 dage.

Firefly

Den første raw food restaurant vi besøge var Firefly, der ligger Frederiksborggade 26, 1360 København K.

Firefly, udenfor Firefly, indenfor

Da vi havde kigget det smarte elektroniske menukort igennem var der ingen tvivl. Vi skulle helt sikkert have hhv. en raw food burger og en raw food pizza, da vi begge to har hår på brystet og netop gik og savnede den slags mad (uanset vi normalt lever temmeligt sundt og bestemt ikke spiser burger og pizza hver dag).

Firefly, burger Firefly, pizza

Begge dele smagte overraskende godt, men selvfølgelig også meget anderledes end en normal burger og pizza gør det (da de jo begge var ren raw food, inkl. fx. ketchupen på burgeren).

Især burgeren var værd at skrive hjem om – og det virkede også som om der var mere mad i den end i pizzaen.

Til maden kvælte vi to smoothies. En med avocado, ananas, spinat, lime og ingefær (Firefly smoothie) og en med avocado, æble, agurk, citron, selleri og squash (Green smoothie).

Firefly, smoothies

Efter maden kunne vi ikke sige nej til et par af Firefly’s lokkende kager, så vi afsluttede måltidet med en Raw Apple Pie og en Raw Rasperry Cheese Cake.

Firefly, raw apple pie Firefly, raw rasperry cheese cake

Virkeligt gode kager, selvom flødeskummen til min Raw Apple Pie var noget anderledes end vi havde forventet 🙂

42Raw

Et par dage efter vores besøg på Firefly lagde vi vejen omkring raw food restauranten 42Raw, der ligger Pilestræde 32, 1112 København K.

42Raw, udenfor 42Raw, indenfor

Hos 42Raw havde de været så geniale at sætte en raw food tapas anretning på menukortet, så man kunne få smagt lidt af hvert på en gang. Der var derfor ingen tvivl. Jeg tog en tapas anretning, mens min ven Jakob lod sig lokke af en omgang raw food chilli sin carne (som chilli con carne uden kød, deraf navnet chilli sin carne).

42Raw, raw food tapas 42Raw, raw food chilli sin carne

Især tapas’en imponerede med et par virkeligt lækre sandwich (retten ved siden af de to sandwich var en lille portion godt krydret thai ”nudler”).

Til maden fik vi to juice. En med rødbede, æble, agurk og ingefær (New Orleans) og en med gulerod, æble og ingefær (New York).

42Raw, juice

Efter maden tillod vi os at sætte tænderne i et par kager (hvilket man sagtens kan gøre, da raw food kager slet ikke feder som almindelige, konventionelle kager gør det).

42Raw, kage 42Raw, kage

Noget helt andet end vores egen raw food

Efter næsten tre uger med vores egen hjemmelavede raw food, så var der ikke nogen tvivl om, at det var rart at komme ud og prøve noget andet.

For det var virkelig noget andet. Der er milevid forskel på den raw food jeg har kunne frembringe derhjemme i køkkenet og den raw food, som vi fik serveret på de to restauranter (ikke kun fordi de er bedre til at lave raw food, men også fordi de har alt udstyret der skal til).

Skal vi allesammen spise raw food?

De fleste faste raw foodere har nok prøvet af spise på raw food restaurant forlængst, så for dem er der ingen grund til at jeg råber op om, at de skal aflægge de to restauranter et besøg.

Men hvad med os andre, der ikke lever af raw food til daglig? Skal vi også prøve at spise på en raw food restaurant selvom vi ikke har givet os i kast med et længere eksperiment, hvor vi virkelig prøver raw food af?

Det er ihvertfald noget man skal overveje, for det er oplevelse at spise der og få noget helt andet mad end det man plejer at sætte tænderne i (præcis ligesom hvis man går på nye etniske restauranter).

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *