Categories
Feature Krop og fysik Sport

Effektiv slankekur: Sådan tabte jeg 7,2 kg på 15 dage

Contents

For et par uger siden blev det klart, at jeg måtte gå på den første slankekur i mit liv. En af mine venner og jeg kæmper nemlig om hvem der først får en sixpack (tydelige muskler på maven) – og for at få det, måtte jeg tabe nogle kg i en fart.

Heldigvis viste det sig, at den slankekur jeg fulgte var super effektiv. På bare 15 dage tabte jeg 7,2 kg (næsten et halvt kg om dagen) – og jeg tror sagtens, at jeg kunne have tabt endnu flere kg, hvis jeg havde fortsat med slankekuren.

Effektiv slankekur

Slankekuren kort fortalt

Jeg baserede min slankekur på Tim Ferriss anbefalinger. Kort fortalt, så anbefaler han, at man fuldstændig undgår kulhydrater og at man spiser den samme mad igen og igen. Tilgengæld må man så spise så meget man kan og har lyst til – og gerne flere end 3 gange dagligt.

Han anbefaler også, at man holder en fridag om ugen, så stofskiftet holdes i gang. Det er nemlig sådan, at hvis stofskiftet ikke har noget at arbejde med, så kører det langsommere. Og hvis stofskiftet kører langsommere, så forbrændes ens fedt langsommere og det tager længere tid at tabe sig.

En ugentlig fridag er også godt for moralen, så man ikke så let risikerer at falde for fristelsen og kaste sig over en håndfuld chokolader eller hvad man nu er forfalden til.

Morgenmad, frokost og aftensmad

For at sikre mig at jeg spiste det samme igen og igen, så besluttede jeg at spise det samme til hhv. morgenmad, frokost og aftensmad mens slankekuren stod på:

  • Morgenmad: Røræg af æggehvider (med en anelse helt æg for smagens skyld), dåsebønner og frosne grøntsager.

Slankekur morgenmad

  • Frokost: Stegt kylling vendt i tex mex krydderi, stegte peberfrugter og stegte løg og frosne bønner.

Slankekur frokost

  • Aftensmad: Salat (samme slags hver dag, baby leaves fra netto), dåsetun (i vand) og en lille smule chilipulver og peber for smagens skyld.

Slankekur aftensmad

Både morgenmad og frokost kunne jeg lave i store portioner til flere dage, så jeg ikke behøvede bruge tid på at lave mad hver gang jeg skulle spise.

At jeg lavede mad til flere dage ad gangen gjorde det også let at tilføje helt æg til min røræg af æggehvider. Jeg tillod mig smipelthen at smide et helt æg på panden sammen med æggehviderne, når nu portionen var så stor.

Når jeg stegte kylling og grøntsager til frokosten, så brugte jeg en anelse olivenolie. Mindre end en halv teskefuld til hhv. kylling og grøntsager (store portioner, hvor der var nok til ca. 3 dage).

Spisetider, vand og vitaminer

Som sagt, så gjaldt det om at spise flere gange om dagen. Ofte spredte jeg derfor frokosten ud over to omgange:

  • Plan 1: Morgenmad kl. 7, frokost første gang kl. 10, frokost anden gang kl. 14, aftensmad kl. 17:30
  • Plan 2 (hvis det passede dårligt at spise to gange frokost): Morgenmad kl. 7, frokost kl. 11:30, aftensmad kl. 17:30

Det er en rigtig dårlig ide at spise når det nærmer sig sengetid, så jeg undlod at spise noget som helst efter aftensmaden. Men på andre tidspunkter, så spiste jeg et par gulerødder hvis jeg var lidt sulten eller hvis jeg trængte til at sætte tænderne i noget for hyggens skyld (fx. mens min kone sad og spiste lækre og indbydende chokolader…).

Udover den faste føde, så gjaldt det om at drikke helt usandsynlige mængder vand. Jeg vil tro, at jeg har drukket mindst 3-4 liter dagligt i de dage jeg har været på slankekur. Udover vand drak jeg 1-2 glas rødvin hver aften, men ellers intet andet. Altså ingen kaffe, te, juice, sodavand, etc.

Hver aften spiste jeg også en almindelig vitaminpille, en d-vitaminpille, en b-vitaminpille og en pille med omega-3 fiskeolie. B-vitaminpillen mest fordi jeg havde små mangelsymptomer inden jeg begyndte på slankekuren.

Den ugentlige fridag

På den ugentlige fridag må man spise hvad man har lyst til, men man skal godtnok passe på ikke at gå for amok i mad og godter. Det gjorde jeg på min fridag (dag 9), hvilket betød jeg ikke tabte mig i 4 dage. Dagen efter fridagen var min vægt faktisk gået op med 1 kg og derefter var den 3 dage om at komme ned på samme niveau som før fridagen 🙁

Helt konkret, så gik jeg amok i flere kager, chokolader, en del frugt, McDonalds burgere og to omgange aftensmad. Alt, alt for meget mad – faktisk så meget, at jeg følte mig lidt syg i løbet af dagen.

Masser af unødvendig træning

Mens jeg har været på slankekur har jeg trænet 5 gange om ugen. 3 x crossfit (en slags fitness) i en time og 2 x løb (5 km i max tempo). I starten af den første uge (dag 6) fik jeg dog en mindre skade, så jeg måtte udskifte løbeturene med hård træning på gulvet derhjemme.

Nogen vil nok mene, at det er trænings skyld at jeg tabte mig 7,2 kg på 15 dage. Men det mener jeg ikke. Jeg trænede allerede 4-5 gange om ugen før jeg begyndte på slankekuren og der ændrede min vægt sig overhovedet ikke. Jeg er derfor overbevist om, at jeg ene og alene har tabt mig så meget pga. den mad jeg har spist (hvilket også ses af, at jeg har tabt mig på dage, hvor jeg ikke har trænet).

Bliv ved og tab endnu flere kg

Hvis man ser bort fra dagene omkring min fridag, så tabte jeg mig nogenlunde jævnt gennem hele slankekuren. Jeg tror derfor sagtens man kan fortsætte slankekuren længere end de 15 dage jeg har fulgt den.

Spørgsmålet er dog hvor sund den er i det lange løb. Jeg har fx. ikke nogen anelse om man kommer til at mangle nogle vigtige stoffer, hvis man bliver ved i længere tid.

Desuden skal det nok også lige med, at det ikke altid har været lige sjovt at være på slankekur. Jeg har været trættere end normalt og til tider ret irritabel. Og jeg har bestemt også savnet almindelig mad som fx. brød, ris og pasta.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

1,202 replies on “Effektiv slankekur: Sådan tabte jeg 7,2 kg på 15 dage”

Hej
skal snart i gang med kuren og venter spændt på at se resultatet. mit mål er ca. 6 kilo.
taber man sig meget på lårene? og kan man spise nødder og rosiner?

Man taber sig på hele kroppen. Såvidt jeg ved, så er der ingen slankekure, der fører til vægttab på et bestemt sted på kroppen.

Medmindre det er den ugentlige fridag, så skal man holde sig fra nødder og rosiner.

Jeg gik i gang for få dage siden og glæder mig til at se resultatet. men det er en del hårdere end jeg troede, er det normalt at have så stor en trang til mad hele tiden? jeg tænker kun på mad og er hele tiden sulten. jeg kan ikke rigtig se resultater endnu, selvom jeg følger kuren nøje, men er det ligemeget hvad for noget kød man spiser?
jeg bor på en skole hvor jeg får den mad der bliver serveret. der er altid salat mm. som jeg selvfølgelig spiser. Men en dag fik vi boller i karry hvor jeg derfor valgte kun at spise bollerne uden ris? jeg ved ikke hvor meget de indholder, men er det kun kylling og fisk man må spise?

Det lyder som om du ikke får nok at spise. Energitætheden i de fleste grøntsager er meget lav, så prøv at checke om du får nok mad indenbords (fx. kan en stor portion salat godt snyde, den ser stor og voldsom ud, men indeholder nemt relativt få kalorier).

Det betyder ikke noget hvilken slags kød du spiser, men boller i karry o.lign. er jo baseret på en fars, der næsten helt sikkert indeholder andet end kød (fx. mel, mælk og æg).

Er lige startet idag – spændt på hvordan det kommer til at gå. Har lige et tip til det der med de grimme bønner. Hvis det kan godkendes af Mads!??
Svits en lille smule løg og hvidløg i 1/2 tsk. olie. Tilsæt røde kidney bønner fra dåse (jeg skyller dem først) sammen med ca. 1 dl. vand. Koges et kvarters tid og blendes med stavblender. Smag til med evt. spidskommen og lidt salt. Konsistensen bliver kartofflel-mos agtig. Nu laver jeg så små klatkager som jeg steger ved meget hård varme på teflon pande uden fedtstof – til de er godt stegte på begge sider. Mosen kan laves til flere dage og opbevares i køleskab. Jeg synes de glider ok ned – men jeg er selvfølgelig heller ikke så langt endnu:).

Hej Allesammen

Meget inspirerende blog 🙂 Jeg vil selv kaste mig ud i projektet men skal lige have fundet det forskellige jeg vil spise…

Mht. bønner har jeg et problem med at finde nogle med et lavt indhold af kulhydrater, og kender ikke ret meget til det her så er virkelig på udebane men kiggede her: http://www.urtekram.dk/foedevarer1/prodcat/boenner_og_linser/

Alle disse ligger 40+ i kulhydrater og det er jo langt i overkanten! Nogle ideer til hvor jeg skal kigge?

I et indlæg skriver du Mads noget med at under 100 kulhydrater så skulle man tabe sig og 150 holde vægten… Jeg har forsøgt at finde noget der underbygger hvor meget man skal have og kan ikke finde nogen tommelfingerregl.

Jeg er virkelig Rookie på området så hvis nogle får et billigt grin Enjoy ! 🙂

Hvis vi siger jeg spiser 200g kulhydrater om dagen så rammer jeg 1400g på en uge. Dyrker jeg cardio 1 time 3 dage i ugen og forbrænder 1000 kcal skulle det svare til 250g kulhydrater. 1400-750 = 650 / 7 dage = 92,9g herved skulle jeg altså MEGET langsomt falde i vægt…. Eller må man ikke stille det sådan op ? 🙂

Jeg købte mine bønner hos den lokale grønthandler, da de havde en lavere mængde kulhydrater end dem i supermarkedet.

Tommelfingerreglerne om de daglige mængder kulhydrater kommer herfra: http://www.marksdailyapple.com/the-primal-carbohydrate-continuum/).

Jeg tør ikke spå om præcis hvor mange flere kulhydrater du kan indtage hvis du dyrker cardio 3 gange om ugen. Fx. om man kan sætte lighedstegn mellem 1000 kalorier og 250 g kulhydrater som du gør det.

Hvis det var mig, så ville jeg bare undgå så mange kulhydrater som muligt uanset om jeg dyrkede cardio eller ej (og hvis jeg absolut skulle have kulhydrater, så ville jeg gå efter at indtage dem lige efter cardio el. anden træning, så kulhydraterne gik direkte i musklerne, der skriger på energi).

Jeg fandt også lige nogle andre bønner…. 15,9g pr. 100 gram Red Kindny Beans i Chili sovs… Jeg er bare lige i tvivl om man bliver snydt lidt her… De ligger i noget vand og sovs så det er klart der er ikke lige så mange bønner pr. 100 gram, som der er i en pose hvor de er rå? Har I andres været i rå form ? 🙂

Aner slet ikke om Cardio er så god en motionsform i forholdet til at tabe sig og kcal taller er bare fra maskinen så det skal nok tages med en hvis usikkerhed. Men cardio er ikke så hårdt for knæene som løb da du ikke har de hårde stød mod underlaget.

Om det = har sin plads kan jeg heller ikke garantere men hvis man googler lidt rundt vil man finde rigtigt mange steder det skriver 1g kulhydrat svarer til 4 kcal. Måske ikke lige den bedste kilde denne: http://maxer.dk/artikler/grundlaeggende-ernaering

Jeg skal ikke have dem hvis jeg kan undgå dem 🙂

Normalt efter træning indtager jeg en potien shake hvordan står vi med dem under kuren? Kunne se der var 5g kulhydrat men en masse andet godt for kroppen i også. Normalt ville jeg tage med med skummet mælk men det kunne man ændre til vand?

Spørgsmålet er så hvad der præcis er i chilisovsen? Jeg brugte selv dåsebønner, der ikke var i nogen sovs.

Tror ikke proteinshakes er noget problem, hvis du bare tager dem med vand i stedet for fx. mælk.

Hej Mads.
Endelig en opskrift på vægttab som selv jeg kan finde ud af.. Jeg er selv 195 høj og startede med en kampvægt på de 114 kg.. Efter et halvt års træning løb og let fitness, er jeg nu nede på 93 kg.. Jeg synes dog at det går ekstremt langsomt for mig at gå længere ned i vægt. Som sådan, så er jeg egentlig godt tilfreds med vægten, men min fedt procent ligger stadig lige over de 20.. Derfor tænkte jeg at denne kur måske kan hjælpe mig på samme måde som dig.. 🙂

Nu starter jeg kuren op på Tirsdag, og så en måned frem..

Hvor meget tun spiste du om dagen? Og hvor mange bønner? Bare så jeg kan handle det meste ind til hele kuren på Mandag.

En anden ting jeg tænkte over.. Jeg starter en tirsdag, er det så for tidligt at holde en fridag Lørdag, eller er det bedre at vente til jeg er længere inde i kuren?

Håber at du vil give dig tid til at svare på disse spørgsmål, så jeg også kan stå frem med et
godt resultat, og evt et før/efter billede..

Mvh Jonas

Jeg spiste til jeg var mæt. Det samme skal du gøre. I modsætning til mange andre slankekure, så skal du med denne her slankekur ikke bekymre dig om hvor meget du spiser. Hvis du bare holder dig til de angivne måltider, så kan du spise så meget du har lyst til (det er nærmest umuligt at indtage for meget kød og grøntsager ifht. at tabe sig).

Tror sagtens du kan holde fridag lørdag selvom du starter en tirsdag. Jeg har skrevet lidt mere om at holde fridag her: https://www.genvejen.dk/slankekur-giv-din-kostplan-sparket-og-tag-en-ugentlig-fridag/

Hvis du får mod på at stå frem senere, så må du meget gerne kontakte mig.

Hej igen Mads.

Jamen du må hjertens gerne bruge mine erfaringer og resultater her på siden, hvis det er det du tænker på..

Så mangler vi bare en ligeså god kur som denne, som bare går ud på at bygge godt med muskelmasse på kroppen.. Har nemlig en idé om at komme op på små 100 kg igen, altså via øget muskelmasse 😉

Hej Igen…

Ville lige komme med en lille update nu jeg startet på eksperimentet i Mandag. Så er nu igang med dag 5.
De ting jeg har erfaret pt er at jeg er lidt mere træt i hovedet end normalt, samt jeg er meget overrasket over hvor mange fristelser man egentlig støder på i løbet af så får dage. Som Mads skriver: “Desuden skal det nok også lige med, at det ikke altid har været lige sjovt at være på slankekur. Jeg har været trættere end normalt og til tider ret irritabel. Og jeg har bestemt også savnet almindelig mad som fx. brød, ris og pasta.” det stemmer 100% ! 🙂

Mit udgangspunkt da jeg startede var 189cm høj vægt 76,6 kg (Mandag Morgen)
Pt. hedder vægten 76,2kg så der er et vægt tab på 400gram, hvilket jeg selv anser for meget lavt. Jeg træner til daglig 3-4 gang i motionscenter samt badminton engang om ugen og ellers et stille siddende job.

Hvorfor vægttabet ikke er større eller mindre kan være svært lige at sige. Med mit udgangspunkt BMI mæssig og fedtmæssigt er ret lavt i forvejen kan det måske være langt sværere at smide flere kg. Jeg kan endnu ikke afvise at jeg har omdannet noget fedt til muskler da min krop normalt ikke har trænet så meget, (Kun siden 1/1-2012). Kosten har været ligesom Mads beskriver dog har jeg til tider byttet lidt rundt i det så kyllingen har været til aftensmad og tun til frokost, men dette anser jeg ikke for betydning. Hertil kan det godt siges jeg spiser æg med blommer og hvis der er rødpeber i min grøntsags blanding piller jeg dem ikke fra. Ellers har jeg ofte haft brug for en lille “snack” bare lige noget og tykke på også har det været en gulerod, og denne aner jeg heller ikke for at være ulovlig 🙂

Det var lige lidt erfaringer og oplevelser fra mig her på dag 5. Jeg vil komme med et par updates mere når vi kommer længere hen i projektet.

Hvis nogle har spørgsmål eller kommentarer så siger I bare til 😀

At du har træt kan meget vel skyldes, at du ikke spiser nok. Husk at der næsten ingen energi er i de fleste grøntsager, så energien skal komme fra bønnerne og kødet.

Savnet efter ris, pasta, etc. går formodentlig over. Selv savner jeg ikke længere ris og pasta, det eneste jeg stadig savner i ny og næ er godt brød (i over et år har jeg levet af paleo mad, hvor ris, pasta, brød, etc. er bandlyst).

Det lyder som om du er slank/trimmet i forvejen og så tror jeg, at du har ret i det er langt sværere at smide flere kg. Selv hænger jeg fast i en fedtprocent på ca. 10%, men jeg gør selvfølgelig heller ikke længere noget for den længere ned (min slankekur er overstået for længst og den version af paleo mad jeg kører er rimeligt afslappet. Jeg spiser fx. hvad der bliver sat på bordet når jeg er ude – uanset om det så er paleo eller ej).

Hvad der præcis skal til for at tabe sig, når man i forvejen er slank/trimmet ved jeg faktisk ikke – og spørgsmålet er så også om det er nødvendigt (eller om det overhovedet er en god ide ifht. man jo også kan blive for tynd, etc.)

Enig i at det ikke burde have nogen betydning, at du har byttet rundt på et par af måltiderne.

Hej Mads

Tak for et rigtig spændende indlæg! Har læst det, samt de fleste kommentarer med stor interesse.

Jeg har selv være på kuren af flere omgange i løbet af det sidste halve år, hvor jeg efterhånden nærmer mig de 20 kilo. Jeg bruger kuren til at “komme på rette spor”, når der ikke sker så meget med vægten.

Jeg har lige skrevet et indlæg om hvordan en dag på slow-carb diæt kunne se ud for mig:
http://tabdigblog.dk/en-dag-pa-the-4-hour-body-diaet/ – jeg skriver bl.a. hvorfor jeg mener at man GODT må spise rugbrød 🙂 Det er der nok mange der har svært ved helt at undgå. Så vidt jeg kan se, skulle rugbrød dog ikke være meget værre end mange typer bønner i forhold til stimuleringen af insulinen i kroppen.

Spændende. Din tortilla med chorizopølse ser rigtig lækker ud, den må jeg helt sikkert prøve.

Jeg tror du skal kigge på glycedemic load i stedet for glycedemic index. Hvis du gør det, hvordan ser rugbrød så ud ifht. bønner?

(glycedmic index viser kun hvor hurtigt kulhydraterne i fødevaren optages, mens glycedmic load viser hvor hurtigt kulhydraterne i fødevare optages og hvor meget det reelt betyder for dig, når man tager mængden af kulhydrater i fødevaren i betragtning, http://www.mendosa.com/gilists.htm)

Vil prøve at “nørde” lidt videre med de forskellige tal! Det er svært at finde gode tal for rugbrød synes jeg, da det jo er en lidt dansk ting… På den side som du linker til er der nogle tal, men jeg har lidt svært ved at tolke dem. Jeg må sætte mig lidt grundigere ind i det. Personligt, så kan rugbrød være en afgørende faktor for gennemførsel af “kuren”, da jeg virkelig har svært ved at erstatte det med noget andet, som er lige så nemt, sundt og mættende.

Ja synes ellers jeg spiser til jeg ikke har lyst til mere men ja svært at sige om det nu er nok når der ikke kommet andet ind…
Jeg har Cheat day imorgen og er meget spændt på hvordan det går de efterfølgende dage 🙂

Jeg er slank, trimmet er jeg vidst ikke rigtigt, her mangler der nok lidt muskelmasse… Planen med det hele var Six Packen skulle frem, men den gemmer sig forsat lidt.

Jeg fik målt min fedt % inden jeg startede projektet og den var på 13,1 % så det betyder der må være lidt at tabe sig af… Skulle gerne ned på de 10 %… Her skal det nævnes at det “kun” svare til ca. 2,7kg fedt masse jeg skal af med… Men det er altid de sidst kilp der er de sværeste. Men er meget spændt på at få den målt igen når de 15 dage er gået.

Lyder meget spændende hvis du laver et projekt i fremtiden med at opbygge muskelmasse hurtigere 🙂

Hej..

Jeg er startet på din kur, fra idag af tror du jeg kan tabe ligeså meget som dig, på de 15 dage? For det kunne være så dejligt. Døjer med et par kilo for meget på maven, jeg gerne ville have igen. Har fået købt mig en motions cykel som jeg vil bruge 2×30 minutter om dagen. Har dog ikke dyrket nogen form for motion i over et år, har gået nogle små ture men det er også det. Tror du det ville have noget at skulle sige, til min vægt tabning?

Mvh Michelle

Uha, jeg tør ikke begive mig ud i om du kan tabe dig ligeså meget som jeg gjorde eller ej. Det må jo komme an på en prøve 🙂

Ifht. vægttab, så tror jeg ikke det betyder så meget hvor meget du bruger din motionscykel – men det er da helt sikkert en god ide at dyrke motion af mange andre grunde.

Hejsa, sys det lyder som en utrolig spændende kur, og er lige begivet mig ud i eksperimentet idag,mandag.
Bønnerne i morgenmaden skal godt nok skiftes ud, så smækker grønne bønner (frost) i istedet, burde jeg vel kunne gøre? men sys ik jeg kan bedømme mængderne ud fra måltiderne, men er det “ubegrænset”?
Samme ting HVER DAG skriver du, ka man så ik drop salaten nogen dage og bare spise frokost?
Maden er da alt for lækker, så kan da kun blive nemt.
Vejer 88kg og er 190 cm, styrketræner 5 dage i ugen 1-1.5 time, derud over så cardio på 0.5-1 time 3 gange ugentlig. Efter at ha læst, så er jeg spændt på hvordan energi niveauet falder og kiloene rasler af selvfølgelig.
Go fornøjelse til alle dem også vil prøve. Og tak for en interessant hjemmeside.

Ja, det er ubegrænset – dvs. du trygt kan spise dig mæt, da det er næsten umuligt at spise for meget af de viste retter (hvis du træner så meget, så er det faktisk vigtigt, at du gør en indsats for at spise nok – især af kødet, da der er meget lidt energi i de fleste grøntsager).

Ikke for at dræbe din motivation, men du skal være opmærksom på, at du næsten helt sikkert bliver ret træt af at spise det samme igen og igen, dag efter dag.

Hvad mener du med “bare spise frokost”?

Hej igen.
Tænkte på, sker der noget med vægttabet, hvis man putter æggeblommen i også eller skal det helst være æggehviden?

Mvh Michelle

Hej igen

Så har jeg været på kuren i 11 dage (med en relativt behersket hviledag) og er gået to skjortestørrelser ned, så tak for det! Jeg vil nu fortsætte med Paleo mad og masser af motion for at holde vægten. Har du nogen gode kilder til opskrifter, samt kostplan indenfor Paleo kost, så man får noget god og interessant mad?

Tak for hjælpen!!

Bedste hilsner Lars

Tak for svaret Mads, har lavet kosten sådan at til frokost spiser jeg 200g kyll, 250g peberfrugt+løg og 250g grønne bønner.
Kunne bare ik klemme de bønner ned i morges, læste om soyabønner, men der er mere fedt i. Er det for at få proteiner man skal spise Kidneybønnerne? Kan man så ik spise eks 200g kylling til morgen? Får at komme op med proteinerne.(træner altid formiddag)
Det jeg mener med “bare frokost” er om man kan drop salat og tun til aften og så spise frokost 2-3 gange på én dag? Alt afhængig af trænings niveauet.

Det er netop for at få proteiner, at man skal spise masser af bønner. Samt for at få energi nok, hvilket ellers nemt kan blive et problem.

Der burde ikke være noget problem i at ændre lidt på kosten, så du fx. spiser kylling i stedet for bønner om morgenen. Det samme gælder at spise frokosten 2-3 gange om dagen, selvom jeg så tror du bliver endnu hurtigere træt af netop den ret. Uanset hvordan du gør, så gælder det selvfølgelig, at du skal holde dig til måltider, der kun indeholder sikre ingredienser – og jeg vil anbefale, at du holder dig til de samme måltider på de samme tidspunkter, da det fjerner en masse tvivl om du nu lige spiser som du skal eller ej.

Du behøver ikke nøjes med at spise specifikke mængder af de forskellige ting. Faktisk, så synes jeg det er bedre, at du spiser til du er mæt, så du er sikker på du får energi nok (det er næsten umuligt at spise for meget at de sikre ingredienser).

Noget skulle der komme i vejen for at eksperimentet kunne blive helt perfekt. Jeg er her på dag 9 blevet ramt af forkølelser/halsbetændelse… Normalt ville jeg drikke en masse Te med Honning men den holder ikke rigtigt. Har været henne og kigge på nogle Strepsils sukkerfri samt panodil hot. Begge indeholde former for søde midler mig kan nok ikke klare mig 100% uden.

Nogle der ligger inde med nogle ideer der holder sig inde for projektets rammer? Et godt bud er kogtvand med frisk citronsaft synes bare ikke rigtigt det smøre halsen.

Uha, det var et godt spørgsmål. Jeg har faktisk ingen anelse om hvad man så gør – men er det måske en ide at tage et par dages pause fra kuren/eksperimentet og komme på ret køl inden du fortsætter?

Jeg tænker hvis jeg tager pause nu, synes jeg at jeg ødelægger kuren lidt. Derfor vil jeg prøve at holde ved.
Men bruger også nogle af tingene,(Strepsils og Panodil Hot) dog har jeg holdt med fra Te med honning.. 🙂

Jeg vil lige sige til folk der følger, jeg gambler IKKE med mit helbred. Der er ingen tvivl om det kommer før alt andet.

Tusinde tak for dine svar 🙂 Har været igang siden i mandags og har allerede tabt mig, ikke så det kan ses men på vægten. Når man engang er færdig med kuren hvilke mad skal man så sørge for at spise så man holder vægten og måske stadig taber sig? Bare godt med køb og grøntsager osv?:-)

Jamen det ser jo dejlig nemt ud, det er bare at blive ved med at spise sundt og godt med kød og grøntsager osv:-) Men tænkte på nu når jeg ikke har dyrket motion sådan rigtig i over et år hvis ikke mere, har det noget at sige til mit vægt tab? Kommer jeg ikke til at tabe mig af at jeg er begyndt at cykle? For jeg så på en af dine andre sider, at der stod noget om at det ikke var altid man ville tabe sig af motion? Men altså nu når jeg er på din kur, og hvis jeg laver om på min kost også efter kuren og stadig cykler burde jeg da tabe mig ikke?:-) For ville gerne være 10 kilo mindre, hvis ikke mere..

Tænkte på, når jeg skal til at spise paleo mad, kan man så spise andet end æg og grøntsager til morgenmad som selvfølgelig også er sundt? Har du nogle gode forslag?:-)

Okay super:-) Er havregrød og yougurt med müsli ikke også sundt til morgenmad?
Og lige en ting mere i denne kur her, gør det så noget at jeg spiser gulerødder til næsten hvert måltid eller skal jeg helst bare spise det andet? For gulerødder er jo også grøntsager?:-)

Nu har jeg ikke læst alle kommentarerne igennem, så jeg ved ikke om der tidligere er svaret på mit spørgsmål.
Jeg undrer mig bare over hvorfor man ikke må drikke sojamælk – (kan ikke huske hvor jeg læste at man ikke må) – når der i sojamælken ikke er andet end sojabønner og vand, som man jo godt må få
Har du noget bud på hvorfor?

Tak for svaret 🙂 – jeg beholder min soyamælk i kaffen så – det er trods alt heller ikke ret meget jeg bruger

Jeg tænker at dem der fraråder soyamælk, måske mener soyamælk der er tilsat sukker, hvilket rigtig mange af dem er, men den jeg bruger indeholder kun vand og soyabønner.

Og så lige et tip til dem der har problemer med at spise bønner hele tiden: http://www.vegetarkontakt.dk/?opskrift-dahl-indisk-linsegryde=733
Bare drop sukker og tomatpure – det smager stadig rigtig godt, er super nemt at lave og alle ingredienserne er så vidt jeg kan se tilladte

Hej igen mads.

Så er der lige en opdatering i min kur. Jeg har tabt 4.6 kg på 9 dages kur excl. Snydedagene.. jeg kan slet ikke få armene ned igen 🙂
Jeg har regnet mig frem til at jeg skal smide små 8 kg mere, for at fedtprocenten er hvor jeg vil have den, og jeg tror på det sker inden vi går for langt ind i næste måned.

Dog må jeg indrømme at jeg de sidste to weekender, har snydt lørdag og søndag, men det kan kroppen åbenbart godt klare.. Min forbrænding er nok også lidt højere end gennemsnittet.

Mine måltider hedder:
Morgen, 4 æg på panden, grøntsager, og en protein shake.
middag, kyllinge bryst, grøntsager og en shake.
Aften, god stor rød bøf med to spejlæg og en god portion bløde løg.

På den måde er det ikke en krig for mig at komme igennem maden, og jeg får med garanti nok proteiner pr måltid.

Et tip til dem der synes tun er kedeligt; en dåse tun i vand bliver drænet godt, Tilsæt et rå æg, lidt løg og salt/peber (evt persille) rør sammen og form til en god bøf, på panden i små 10 minutter ved god varme, og vupti, en frisk og lækker sund bøf 😉

Jeg vender tilbage senere med flere opdateringer.

Mvh Jonas.

Ps. Til jer andre, bare tro på den og Giv gas!

Jeg kan se det er et års tid siden der sidst var aktivitet herind, men vil bare sige at jeg har fulgt kuren i to dage nu og tabt to kilo. Jeg er vildt kræsen så må spise det jeg kan lide. Derfor har morgenmaden været æggehvider og gulerodssalat (fint revne gulerødder, en smule æble og citronsaft). Frokosten er det samme og aftensmaden var igår tournedos af oksemørbrad, sauterede slikærter, løg og majs og dertil gulerodssalat igen. I dag var aftemaden chili con carne med masser af bønner og dertil salat og hihi gulerodssalat. Heldigvis er gulerodssalat min livret. Jeg er totalt afhængig af cola men har drukket coke zero de sidste to dage. Min krop skriger efter sukker, men jeg holder ved. Har dog læst et par blogge hvor folk råder til at man kun følger kuren i tre, max 4 dage inden man tager en dag med kulhydrater. På den måde kan man køre kuren 3-4 gange og tabe meget. Indtil nu er jeg vildt godt tilfreds. To kg på to dage og det kan allerede ses 🙂

Har du et par links til de blogs, hvor man råder folk til kun at køre kuren i 3-4 dage? (jeg mener efterhånden selv, at man sagtens kan undvære de store mængder kulhydrater som anbefales fra officiel side)

Det er en god ide at holde sig fra æbler og anden frugt, hvis der virkelig skal turbo på vægttabet.

Så er projektet testet fra min side. Det blev til 16 dage og et vægt tab på 5,0 kg.!
Det hele er ikke fedt ville næsten også være umuligt. Som man kan læse længere oppe var jeg ikke overvægtig eller tyk da jeg startede så derfor gad jeg godt se effekten på en lidt større end jeg.
Jeg er gået fra en fedt % på 13,1% til 10,8% hvilket er lidt over 2 kilo fedt for mig.
Jeg er imponeret og har bestemt lært helt vildt meget om mad og min krop ved dette projekt.
Mit næste projekt bliver at prøve at få noget musklmasse på kroppen, hvordan dette skal foregå er dog ikke besluttet. Så hvis Mads tester noget på et tidspunkt vil jeg bestemt overveje at prøv igen.

Det er dejligt at læse om alle dem der har haft gode oplevelser som jeg 🙂

Åh kan du ikke Google det? Kan ikke huske hvor jeg har læst det. Surfede bare rundt. Og jeg har tabt 3 kg på tre dage på trods af mit halve æble så det holder jeg mig bare til. Vi er jo ikke ens bygget. Du kunne f.eks spise det samme hver dag og det ville jeg ikke kunne. Så ville jeg blive alt for træt af kuren. Så hvad der virker for dig er ingen garanti for at det virker for mig. Men din kur er en rigtig god inspirationskilde og jeg er meget glad for at jeg “faldt” over den. Ved dog med sikkerhed at det ikke bliver nogen varig kostomlægning for mit vedkommende. Jeg spiser sundt i forvejen – skulle bare have et skub til en kold tyrker med sukker. Og det er jeg super glad for. Men kæft jeg var dårlig den første dag. Svimmel og rystelser. Men nu kører jeg kuren ud og er glad for at blive nogle kilo lettere 🙂

Hej igen Mads,

Jeg har nu fulgt kuren i et godt stykke tid, og er gået fra lige knapt 94 kg til 76, hvilket jeg er ganske godt tilfreds med. Dog mener jeg ikke, at jeg er helt færdig endnu, men det er som om at mit ugentlige vægttab langsomt stagnerer i takt med at jeg kommer tættere på de 70 kg som er mit mål. I øjeblikket taber jeg mig maksimalt 1 kg/uge, og denne uge er det sågar blot blevet til sølle 0,5kg.

Jeg har fulgt kuren siden midten af november, men har haft mindre pauser fra den ifbm. jul og nytår. Jeg spiser ikke særligt meget i løbet af dagen, nærmere bestemt en dåse tun, 4 gulerødder, ét kyllingebryst og nogle grønne bønner, og selvfølgelig de 4 liter vand. (Altsammen indtaget før kl 19, undtagen vandet)

Tror du overhovedet at det er muligt for mig at ramme de 2,5 – 3kg om ugen som jeg indledte med, eller bør jeg fx holde en pause og vende tilbage? Jeg synes at jeg er gået lidt død i den.

Med venlig hilsen Kristian 🙂

Som du nærmer dig en lav fedtprocent, så tror jeg det bliver sværere og sværere at tabe sig. Det er fx. lettere at gå fra en fedtprocent på 12% til en på 10% end det er at gå fra 10% til 8%.

Om du holder en pause eller ej tror jeg ikke betyder noget ifht. hvor hurtigt du vil tabe dig, men det kan måske være en god ide for at holde motivationen oppe. Hvis du bare lever af paleo mad, så burde du sagtens kunne holde vægten selvom du tager en pause.

Har du prøvet at måle din fedtprocent og bliver du ikke sulten, når du spiser så lidt om dagen?

Hej!
Mærkelig nok, tog jeg på PGA at spise det samme day-in/ day-out.
Men alle er anderledes. Jeg har ikke prøvet kostplanen du fortælle om men der er en årsag til hvorfor man ikke skal spise ens over længere tid- kroppen har brug for at få det den behøver fra forskellige *sundt* madvarer. Der skal være balance i alt. Som en kick-start er det ok men jeg gå ud fra at når man begynder at spiser normalt vil man tage lidt på igen…? Hvordan har andre oplevet det efter I har stoppet denne diæt?

Hvad spiste du siden du tog på af at spise det samme?

Jeg er enig i at man skal spise en varieret kost, men det kan man fx. opnå ved at spise et sæt retter i 2 uger, derefter andet sæt retter i 2 uger, etc. – og så skal man heller ikke glemme, at den ugentlige fridag også gør sit til at skabe lidt variation.

Hvis man efter slankekuren vender tilbage til sin gamle, dårlige kost, så er det klart at man vil tage på igen.

Selv har jeg siden slankekuren levet af paleo mad i over et år og ikke haft de mindste problemer med vægten: https://www.genvejen.dk/hvordan-man-kan-tabe-sig-hurtigt-og-undga-at-tage-pa-igen/

Hej Mads,
Tusinde tak for en god hjemmeside og ikke mindst dette oplæg! Har været på kuren i 2 dage og tabt 1,5 kilo 🙂 Men faldt lige over, at du skriver, at man helst skal holde sig fra æbler og andet frugt. Jeg er helt vild med appelsiner og har spist en hel hver aften, som erstatning til chokolade og andet lækkert. Skal jeg helst holde mig fra det, og tage en gulerod i stedet?
Mvh Cecilie

Tak for en super hjemmeside 🙂
Jeg har før været på kuren og er nu startet igen for lidt over 1 uge siden, men allerede nu er jeg kørt fast i grøntsager/æg/bønner om morgenen, jeg kan altså bare ikke få det ned, så vil jeg hellere helt springe morgenmaden over, er det ok? Frokost og aftensmad er overhovedet ikke noget problem, jeg elsker grøntsager – bare ikke om morgenen 🙁

Jeg tror ikke det er nogen god ide at springe morgenmaden over, da kroppen har brug for proteiner kort tid efter du står op (ikke mindst hvis du er sulten om morgenen/formiddagen).

Kan du ikke finde noget andet at spise om morgenen? Fx. nøjes med æg, hvis det er grøntsagerne der er problemet.

Hej Mads,

Utrolig inspirende læsning. Jeg tænker at starte på denne kur. Dit indtag af middag, er meget punktelige. Har en meget svingende hverdag, og umiddelbart ville jeg ikke kunne spise alle dage, på samme tidspunkt. Er dette et problem ifht. kuren eller går det at indtaget svinger med 1-2 timer nogen dage?

Tak.

Du behøver ikke spise på præcis samme tidspunkter, så jeg tror ikke det betyder noget at tidspunkterne svinger 1-2 timer nogen dage. Bare du husker at få mad nok og ikke falder i pga. du går og bliver for sulten før du får mad.

Hej Mads. Jeg vil begynde på din kur her imorgen, er meget spændt. Hvis det virker vil jeg da skrive en kommentar, håber jeg. Men jeg vil gerne vide om du dyrkede meget sport, for at tabe 7,2 kg på 15 dage?

Hej 🙂
Jeg begynder kuren manden og glæder mig! Jeg ville bare lige hører om det er okay at spise kylling retten til aften og tun retten til middag i stedet for? 🙂

Jo, det gør man helt sikkert, hvis man vender tilbage til nogen dårlige madvaner. Jeg anbefaler, at man hopper på paleo vognen bagefter. Hvis man gør det, så skal der gå meget galt før man risikerer igen at komme til at veje for meget.

hej Mads.. er gået igang med Paleovejen efter gode venner har haft super gode erfaringer.. mit mål er både vægttab og mere energi..
Har nogle spørgsmål; hvad putter du i de morgenshakes ?? og er det okay med mælk i kaffen ?Og er der noget som helst brød man kan spise ?
Hvad med bønner og linser kikærter .mener jeg så et sted det ikke var okay ?

Tak for et fedt site.. Er der et sted med opskrifter /inspiration på dit site ?

TAK

Jeg har afsluttet dette projekt med et fint resultat og har lært en hel del omkring mad mv. Nu er jeg kommet til der hvor hverdagen skal fungere med det forskellige man spiser. Det jeg vil hører om nogle har ideer til eller forslag er hvad kan man gå og spise i løbet af dagen? Der hvor du normalt lige ville snuppet et stykke chokolade eller en banan, har vi et bedre eller sundere alternativ.? Har også haft kig på knækbrød men det er jo stoppet med kulhydrater selvom en meget lille er sukkerarter så er kulhydrater vel kulhydrater?

Har fået lidt smag på protein pandekager og det kan man google rigtigt meget om men kan ikke altid gennemskue hvor mange kulhydrater der ender med at være i dem:

8 Hele æg
1,5 dl soya mælk (Kunne os være vand)
1 dl protien pulver
2 Bananer
2 spsk. Fromage Frais
2 tesk. kanel
8 Måleskeer HUSKfibre

Banan kunne droppes, ville selvfølgelig fjerne lidt. Men er der nogle der har en andet opskrift eller ideer alt modtages 😀

Jeg henter en del af min inspiration dels her på siden og eller på http://frksveske.blogspot.com/

Et par gode snack alternativer er gulerødder, nødder og mandler, samt meget mørk chokolade (80+%) i begrænsede mængder. Bortset fra gulerødderne, så er disse snacks dog noget man skal holde sig fra under slankekuren. De er til bagefter, når det blot gælder om at holde vægten.

Jeg har ikke selv gjort mig i proteinpandekager, så der kan jeg desværre ikke hjælpe.

Umiddelbart ville jeg mene det var sundt med nogle fibre, og samtidigt for at give en større mæthedesfornemmelse, man kan godt lave dem uden men så kan man spise temmelig mange. Hvorimod hvis du komme de der fibre i behøver jeg som regl ikke mere end et par stykker før jeg føler mig mæt?

Hej
ville høre om det er tilladt at drikke soyamælk uden sukker til kuren ? bare lidt til min kaffe ?
-og så kunne jeg læse i den amerikanske udgave at han skriver at man må drikke alt det sodavand u/sukker man ville ? – det tror jeg er en dårlig idé.
Og så kan jeg ikke finde sorte bønner og har svært ved at nå at lave linser om aftenen, så jeg spiser de røde bønner morgen, middag og aften… går det ? og sidste spg. jeg kan først spise til aften kl. 19.00 går det ?

Jeg ved faktisk ikke hvordan landet ligger mht. soyamælk, så der må jeg være dig svar skyldig.

Hvorfor tænker du, at det er en dårlig ide at drikke sodavand uden sukker? (det gør jeg også, da jeg synes det er noget væmmeligt og totalt usundt sprøjt – men jeg tror ikke, at det påvirker slankekuren i negativ grad).

Jeg spiste også røde bønner, da jeg kørte slankekuren. Det er ikke noget problem, at du først spiser aftensmad kl. 19. Bare du husker at sikre dig, at du ikke bliver for sulten inden da.

Hej og tak for svar…
Mht. soya mælk så er det jo lavet på soya bønnen, så det har jo overhovedet ikke noget at gøre med komælk eller er inde for dyre riget overhovedet, og udfra en detox betragtning som denne kur jo også er, må man godt drikke soyamælk u/sukker, det kunne være en hjælp til dem der ikke kan leve uden i deres kaffe…
Det med sodavand u/sukker eller andre produkter uden sukker der skal drikkes, har jeg læst meget om, at det påvirker ens krop til at have lyst til mere sukker og faktisk er mere usundt end sodavand m/sukker, men det er jo stadig en teori.
Men jeg vil holde mig fra det da jeg er sikker på at du taber dig mere og bedre uden. !
En anden ting er, jeg kom til at tænke på at du skrev at du tabte dig 7 kg på 15 dage, men hvad så med de dage hvor du “syndede” og tog på og det tog dig 3 dage at tabe igen.. hvordan kan du så nå at tabe 7 kg på 15 dage, med mindre der var nogle dage du så tabte 1 kg. om dagen ?

Hvordan tænker du, at denne kur er en detox kur?

Enig mht. dine betragtninger omkring sodavand etc. uden sukker. Jeg vil til enhver tid holde fra mig fra den slags (og sodavand i det hele taget).

Desværre glemte jeg at skrive ned hvor meget jeg vejede undervejs i forløbet, men hvis jeg husker rigtigt, så var der dage hvor jeg tabte næste 1 kg (15 dage – 3 dage uden vægttab => 12 dage / 7,2 kg => gennesnitligt vægttab/dag på 0,6 kg).

Tak for dit svar…
Mht. Detox er kun fordi at alt hvad man må spise er uden sukker og uden alt det “hvide” – så det er jo ren detox mad man spiser… Jeg er spændt på at se hvor meget jeg når at tabe…. er lige startet i går.. Men syntes ikke det er slemt (endnu) – men spørg mig lige igen om 1 uge…..!!

Hej det er Roya, jeg ville bare spørg om hvor mange æg skal jeg spise om dagen og hvor mange gram kylling, tun osv???og self salat :/

Du må spise til du er mæt. Det er nærmest umuligt at spise for meget af de her ting, så spis trygt så meget du behøver for at føle dig mæt.

Bare for info til alle dem der prøver kuren, så kan man jo godt gøre som Tim Ferris gør at spise gucamole til kyllingen til frokost sammen med bønner og grønsager, det smager rigtig godt og får det hele til at glide lidt nemmere ned….! man skal bare lave det udfra en opskrift hvor der ikke er cremefraiche i …
Og jeg spiser bøf om aftenen istedet for tun, det er mere mættende og igen med bønner og div. grønt…

Hej Mads. Jeg vil gå i krig med din slanke kur men de dåse bønner er ikke noget for mig!, Kan jeg udskifte det med Revne gulerødder og brocoli?.. 🙂
Glæder mig meget til at komme igang!!!

Det kan du godt i teorien, men du skal være opmærksom på at der er meget lidt energi i grøntsager ifht. bønner. Der skal derfor rigtig, rigtig mange grøntsager til for at du får energi nok.

Hvis du ikke kan lide bønner, så er min anbefaling at du spiser masser af kød. Gør du ikke det, så tror jeg nemt, at du kommer til at have for lidt energi.

Hej,
hvad gjorde du ved bønnerne egentlig – er det fra dåse eller pose?
Og varmer du dem med krydderier eller spiser du dem kolde og uden noget? Jeg synes de er det sværreste at få ned…

Tillykke med det flotte resultat i øvrigt!

Det var dåsebønner. Det eneste jeg gjorde ved dem var at varme dem i mikroovnen.

Forhåbentlig vænner du dig til dem. Det har jeg gjort, så jeg uden problemer kunne spise en hel dåse som mellemmåltid for et par timer siden (som en del af et kommende eksperiment jeg har gang i).

Jeg ville sige at spise en hel dåse … der er jeg ikke nået til endnu!! ha ha.. Men jeg syntes også de glider fint nok ned …. selvom jeg er ved at være lidt træt af dem..
Jeg har svært ved at spise grønsagerne om morgenen, men jeg spiser istedet lidt flere bønner… og så som sagt hvis man laver den guacamole til frokost, den smager jo skønt…
Jeg har for info tabt 2,5 kg. på 6 dage nu. Jeg tabte meget i starten og havde så 2 dage hvor jeg nærmest lå stille og nu er jeg begyndt at tage lidt igen, går ud fra det er meget normalt at det går op og ned… skal bare fokusere på de samlede 2,5 kg på 6 dage og imorgen er der gået en uge og jeg når måske næsten at tabe 3 …. så er jeg halvvejs.. Jeg sover heller ikke så meget som før, er mere frisk, men kan godt være lidt tung i hovedet i løbet af dagen… Jeg kan godt mærke der er et eller andet som jeg ikke får som jeg plejer, det er jo nok sukkeret…..!!! Jeg havde håbet jeg kunne stikke dine 7,2 kg. på 15 dage men det tror jeg ikke jeg kan ! men jeg er stadig tilfreds med hvordan det går og glad for at jeg så din blog!!

Mit vægttab svingede også fra dag til dag. Nogen dage tabte jeg mere end andre dage.

Jeg havde dog ingen dage, hvor vægttabet gik den forkerte vej (dvs. jeg tog på). At du oplever det sådan kan måske skyldes, at du har vejet dig på forskellige tidspunkter på dagen, hvor længe der er gået siden toiletbesøg, etc.

Har du selv nogen bud på hvordan det kan være, at dit vægttab nogen dage er gået den forkerte vej? Hvor meget drejer det sig om?

Hej Mads
Jeg vejer mig altid om morgenen og på samme tid ca.. så det kan ikke være derfor.. Jeg tror at fordi jeg drak rødvin fredag aften , så lørdag morgen pga. væske tab tabte mere end jeg egentlig skulle og så fordi væsketabet blev etabeleret igen søndag så gik det lidt den anden vej også med de kalorier der nu er i rødvin.. Derfor kan jeg heller ikke forestille mig at drikke vin hver dag, men holder mig til det i weekenden. Derudover tror jeg at “mænd” har et større stofskifte og med det samme indtag som kvinder vil tabe sig mere på denne kur… Det er selvfølgelig kun hvad jeg mener. Jeg har været på kuren i en uge nu og har tabt 2,5 kg. og jeg tror ikke den sidste uge kan indbringe 2,5 også men hvis jeg er heldig 2 da jeg også skal synde lørdag. Men det er jo stadig fint nok – havde bare håbet at jeg kunne tabe det samme. Jeg overholder alt til punkt og prikke , dog springer jeg nu grønsager over om morgenen, og kun spiser bønner og æg det går fint til jeg spiser frokost kl. 13.00. Men jeg er ikke sulten på noget tidspunkt og det er jo det gode ved denne kur. Jeg har en gang prøvet en ren detox kur, dvs. ingen hvede, mælkeprodukter, ris, pasta etc. kun kød og grønt, nødder, rosiner og frugt og der tabte jeg mig mere end på denne kur.. måske det var fordi jeg løb, det gør jeg ikke pt. selvom jeg plejer, men ville prøve kuren her uden løb for at se om det gjorde en forskel…..

Hej Mads

Kanon side du har her, og sikke et flot resultat 🙂
Jeg er selv startet på optimal Heath kur som jeg kalder det d. 17/1-12 og har tabt mig ca 9kg siden, men nu vil jeg startet på din for at få trimmet maven 😉

Men først har jeg lige nogle spørgsmål, er nok lidt melankolsk.

1. Ingen kaffe overhovedet?
2. Ingen mælk overhovedet?
3. Må jeg fortsætte med mine low carb protein shakers med vand hvis ja i spørgsmål nr. 2?
4. Kan jeg skifte de røde bønner ud med frosne grønne, så det kun er dem jeg spiser?
5. I snakker om bacon?! Kan jeg æde fedt som det passer mig så længe det er low carb?
6. Du skriver samme salat hver dag, det var for at det var nemmere ikke? Det må gerne være f. Eks. iceberg ikke?
7. I stedet for de frosne grøntsager f. Eks kan jeg da spise fedtforbrændings suppe fra de danske vægtvogter? Det er jo kun grøntsager godt med chili og ingefær?
8. Væske indtag i det hele taget, vand, vand, vand og vand er det bedste eller?
9. Den “dårlige” dag, hvor der bare skal ædes, kan man ikke stadig holde den forholdsvis sund? Altså æde løs af sunde ting med masser af carb? Handler det ikke bare om et stort carb indtag?
10. Den måde jeg har tabt de 9kg på er at sløjfe fedt så meget som muligt, og få mange mange kostfibre, kommer vi ikke til at mangle dem?
11. SALT, elsker salt, ved godt det er usundt, men har det nogen effekt på mit vægttab?

Jeg tror det var den værste del til at starte med 😉
På forhånd tak Mads

Mvh Boye – DET GODE VALG

Hvad består din optimal health kur af?

1. Du kan godt drikke kaffe og the, men du må ikke komme mælk, sukker, etc. i. Den skal være sort.
2. Ingen mælk o.lign. overhovedet.
3. Hvis du kommer vand i, så burde det ikke være noget problem. Det handler om at undgå kulhydrater, så check lige indholdet i dine shakes først.
4. Det kan du godt, men du skal være opmærksom på at du får energi nok (ved ikke lige hvor meget energi der er i grønne bønner ifht. røde bønner).
5. Du kan æde alt det kød du har lyst til, inkl. bacon (lige bacon ville jeg dog nok prøve at begrænse lidt pga. indholdet af salt).
6. Ja, det var fordi det var nemmere. Jeg spiser alle mulige grøntsager nu og masser bacon og er stadig rimeligt trimmet, https://www.genvejen.dk/hvordan-man-kan-tabe-sig-hurtigt-og-undga-at-tage-pa-igen/
7. Hvis den suppe kun indeholder grøntsager og krydderier, så er den ok. Jeg ville dog selv nok holde mig til rene ingredienser som jeg selv miksede, så jeg var 100% sikker på der ikke lige var kommet en slat sukker i el.lign. Det er iøvrigt også en god ide at spise det samme hver dag, da det gør det nemmere at overholde slankekuren (bl.a. fordi man så ikke er i tvivl om man kan spise det ene eller det andet).
8. Kun vand, samt sort kaffe og the uden mælk, sukker, etc. Alle former for mælk, juice, etc. er bandlyst.
9. Se mere om fridagen her: https://www.genvejen.dk/slankekur-giv-din-kostplan-sparket-og-tag-en-ugentlig-fridag/
10. Umiddelbart vil jeg tro du får fibre fra grøntsager, men helt ærlig, så er det ikke noget jeg er sikker på. Uanset hvad, så overlever du nok at undvære kostfibre et par uger eller tre (hvilket burde være nok til at få trimmet maven). Selv har jeg bevidst undgået brød, pasta, ris, etc. i over et år og jeg mener ikke jeg er taget skade 🙂
11. Selv brugte jeg ikke noget salt, men jeg kan ikke finde ud af om salt i begrænsede mængder er ok eller ej. Umiddelbart vil jeg nok sige, at lidt salt er ok, men lad være med at gå amok.

Når du er færdig med slankekuren, så må du meget gerne rapportere tilbage hvordan det er gået. Ikke mindst pga. dit forhold til salt 🙂

Hej Mads

Tak for din hurtige respons 🙂

Jamen min optimal health kur bestod i det store hele af at jeg selvfølgelig ændrede min kost til mange mange flere grøntsager og motion!

Men mine 3 største regler var hjernedødt mange kostfibre, masser af vand, og intet fedt
Udover det var det bare nok det som de fleste “sunde” mennesker ville sige var normalt!
Men min morgenmad var f.eks 130g ruggryn med 25g hvedeklid, det giver ca 28g fibre og det giver luft i maven 😉 ADT’en på fibre er på ca 25-35g men vores forfædre fik ca 100g om dagen så der er lidt forskel, plus de fik i gennemsnittet 2,5-3kg sukker om ÅRET, det er hvad hvert barn indtager på en måned nu!

Min suppe er en opskrift derinde fra, har selv lavet den og så blendet den, men den er blevet så stærk jeg ikke kan spise den uden kylling i hehe!

Skal nok poste mindst en gang om ugen 😉

Mvh. Boye – DET GODE VALG

Hej Mads. Tak for alt den gode information. Jeg er en pige på 16, der træner 6 gange om ugen, og ønsker en lavere fedtprocent. Problemet er, at jeg har MEGET svært ved at holde mig fra både ris, pasta, brød og søde sager. Jeg kan ikke holde mig fra det mere end 3 dage, selv om jeg virkelig prøver at presse mig selv.
Så mit spørgsmål er, om du har nogle gode tips til, hvordan man undgår denne trang til især søde sager?
Mvh Catherina

At holde sig fra ris, pasta, etc. er meget et spørgsmål om vane. I starten savnede jeg også disse ting (især godt brød), men det gør jeg ikke længere (efter 1+ år med paleo mad).

Tænk på fordelene ved at undgå ris, pasta, etc. Hvis du virkelig vil have en lavere fedtprocent, så burde du nok kunne motivere dig selv til at undgå ris, pasta, etc.

Hej Mads.

Jeg har efterhånden været inde på din blog mange gange. Nu er tiden kommet hvor jeg også vil igang. 🙂
Jeg har dog lige et par spørgsmål. Jeg bor langt væk fra en grønthandler, og har kun mulighed for at købe dåsebønner i den lokale brugs. Hvad skal jeg være opmærksom på? og kan jeg eventuelt skifte dåebønnerne ud med noget andet?
Når du siger grønsager til morgen, kan jeg så spise gulerødder og broccoli i stedet for de frosne bønner? Jeg er super spændt på at komme i gang.

hilsen Nathja

Jeg brugte selv dåsebønner. Bare pas på du vælger nogen, hvor der ikke er tilsat sukker.

Du kan godt spise div. grøntsager i stedet for de frosne bønner, men vær opmærksom på om du får energi nok. Der er overraskende lidt energi i de fleste grøntsager.

Hej Mads
Jeg er nu officielt færdig med kuren og har tabt 3,5 kg. ialt – Har holdt den undtagen i weekenden hvor vi har haft gæster 1 gang og jeg har fået en dessert.
Derudover har jeg ialt fået vin 3 gange om aften men spist som jeg skulle. Jeg tror hvorfor jeg ikke har tabt mig mere selvom jeg ikke rigtig har haft en “synde” dag, er at jeg er en pige og vores stofskifte er lidt lavere samt at jeg har fået min “pigeting” den sidste uge, og så er det for mit vedkommende ekstra svært at tabe sig.! men jeg er fint nok tilfreds.
Opsumerigen er at det er gået forholdsvis nemt og jeg aldrig har været sulten samt at mit blodsukker er totalt stabilt. Jeg har ikke en eneste gang haft lyst til chokolade eller spise noget andet, da jeg altid har været mæt og jeg tænker ikke ” nu skal jeg gå amok i et eller andet !”…. Det er derfor, tror jeg at jeg har kunnet overholde den, og at den har været så enkel. Jeg gik dog over til kylling om aftenen den sidste uge istedet for bøf og har ikke spist så mange grønsager om morgenen, men mere æg! .
Men jeg fortsætter, jeg har lige 4 kg. mere jeg gerne vil tabe, så 14 dage mere….! og så vil jeg fortsætte med at spise grønsager og kød, da jeg kan mærke min krop har det godt med det.!
Men tak for din blog, som jeg vil følge og se om der er andre spændende tiltag.
og go vind til alle dem der prøver kuren !

Man kan godt spise hele æg. Siden jeg skrev posten, så har jeg ændret mening omkring hvor meget af ægget man kan spise (efter at have kigget på indholdet i de forskellige dele m.m.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *