iPad – sådan beslutter jeg om jeg skal købe en iPad

Tidligere på ugen skrev jeg om hvordan jeg sparer kassen på mine indkøb. I stedet for straks at købe hvad jeg ønsker mig, så har jeg besluttet at der skal gå 30 dage fra ønsket opstår og til jeg faktisk køber det jeg ønsker mig. Samtidigt skal jeg skrive grundene ned til hvorfor jeg gerne vil købe noget, så jeg undgår at købe noget uden at have et reelt behov for det.

De 30 dages venten fra ønsket opstår medfører ofte, at jeg glemmer alt om det og på den måde sparer en masse penge som ellers ville være gået til unødvendigt lort.

iPad eller ej

Lige nu følger jeg min 30-dages regel ifht. om jeg skal købe en iPad eller ej.

Mine grunde til at købe en iPad er:

 • Effektive todo lister og kalender. Lige nu består mine todo lister desværre af lidt for mange løse sedler og min kalender er en kolonne i en fælles familiekalender på stuevæggen. Tidligere har jeg brugt DIY calendar med success, men samtidigt levet i evig frygt for at den blev væk (da det er temmeligt besværligt at tage backup af en papirkalender).
 • Internet overalt. Spørgsmålet er om det er en fordel eller ej. Rygerne vil vide, at det ikke fremmer intelligens og kreativitet at stire på nettet hele tiden og desuden bliver det lidt for nemt at spilde tid på formålsløs surfing, emails, etc.
 • Evernote. Jeg vil pissegerne have mere styr på mine noter, udklip, etc. og her lokker Evernote virkelig. Eneste problem er at iPad’en er født uden kamera, så det bliver et gedemarked at overføre billeder til den.
 • GoToMyPC. Med GoToMyPC vil jeg kunne styre min computer fra iPad’en, så jeg ikke længere behøver tage min bærbar med rundt. Tilgengæld skal computeren så stå tændt dag ud og dag ind, så spørgsmålet er om fordelene opvejer ulemperne.
 • Læsning. Jeg læser rigtig, rigtig meget, så med en iPad vil jeg kunne læse blogs, PDF filer, etc. andre steder end ved skrivebordet. Desuden er det rarere at læse på en iPad end en computerskærm.
 • Elektroniske bøger. Hvis det viser sig, at det er rigtig rart at læse på en iPad, så vil jeg potentielt kunne læse bøger elektronisk fremfor i fysisk form. Det vil dog også kræve, at jeg kan tage noter i bøgerne og understrege ting i dem – og at læsningen er ligeså komfortabelt som læsningen af en rigtig bog er. Elektroniske bøger vil desuden gøre det lettere for mig at tage bogsamlingen med mig, når jeg er ude af hjemmet.

Om mine foreløbigt seks grunde er nok grunde til at købe en iPad ved jeg ikke helt. Som du kan se, så er der nemlig ikke nogen af grundene der virkeligt rykker og gør iPad’en til et sikkert køb.

Men uanset hvad, så er der kun gået 13 dage siden ønsket om en iPad opstod (30/8-2010). Der er med andre ord 17 dage til jeg må købe mig en – uanset hvor gode grunde jeg så ellers kan komme med.

7 kommentarer

 1. Jeg synes læsningsargumentet er mere end rigeligt til at du skal have en iPad. Specielt da du både vil læse ebøger og blogs og pdf’ere. Jeg nyder selv at ligge i sofaen med benene højt oppe og gøre mig selv klogere ved at læse blogs og andet godt.

  Faktisk er fotos noget af det jeg bruger iPad tigtig meget til. Med en SD-kort-adapter kan man nemt overføre digitale fotos til den når man er ude at rejse, og lave fotoshow for hele selskaber.

 2. Enig. I går aftes faldt jeg over en pdf fil på 272 sider som jeg gerne vil læse. Hverken at printe den ud eller læse den skærmen lokker ret meget, så lige her og nu ville en iPad virkelig være brugbar.

 3. Hej Mads,

  Nu ved jeg jo, at du fik købt iPad’en og her nogle måneder senere står jeg også og skal købe en.

  Kan du ikke lave en opfølgningspost med de Apps / Programmer, som du er blevet allermest glad for til din iPad?..

  Mvh. Andreas..

 4. De applikationer jeg er gladest for kan tælles på en hånd, da jeg ikke ligefrem er den mest avancerede iPad bruger i verden:
  – Atomic Web, da man får roterende pip af Safari reloader siderne hver gang man skifter side.
  – AccuWeather, da det danske vejr er pisse ustabilt (og gennemført mørkt og elendigt…)
  – PDF Expert, da det giver mulighed for lave noter, markere tekst, etc. i PDF dokumenter
  – iSRS HD, da SRS (Spaced repetition learning systems) er en top dollar metode til at lære at læse og skrive fremmedsprog.

  Jeg savner en alarm ligesom på iPod/iPhone og jeg kan ikke få Sleep Cycle applikationen til at virke, men ellers er jeg super glad for min iPad. Det er klart en af de få virkeligt gode og brugbare ting jeg har købt.

 5. Hmm den grund som lokker mest er muligheden for at læse. Det med kalender osv. klare min iphone eller computer helt fint. Jeg synes dog også der er kommet mange fede spil til ipad og dette er også en årsag til at jeg overveje at købe den.

  Men spændende projekt med din 30 dages ønske strategi.

  Hilsen
  Ipad priser


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*