Effektiv slankekur: Sådan tabte jeg 7,2 kg på 15 dage

For et par uger siden blev det klart, at jeg måtte gå på den første slankekur i mit liv. En af mine venner og jeg kæmper nemlig om hvem der først får en sixpack (tydelige muskler på maven) – og for at få det, måtte jeg tabe nogle kg i en fart.

Heldigvis viste det sig, at den slankekur jeg fulgte var super effektiv. På bare 15 dage tabte jeg 7,2 kg (næsten et halvt kg om dagen) – og jeg tror sagtens, at jeg kunne have tabt endnu flere kg, hvis jeg havde fortsat med slankekuren.

Effektiv slankekur

Slankekuren kort fortalt

Jeg baserede min slankekur på Tim Ferriss anbefalinger. Kort fortalt, så anbefaler han, at man fuldstændig undgår kulhydrater og at man spiser den samme mad igen og igen. Tilgengæld må man så spise så meget man kan og har lyst til – og gerne flere end 3 gange dagligt.

Han anbefaler også, at man holder en fridag om ugen, så stofskiftet holdes i gang. Det er nemlig sådan, at hvis stofskiftet ikke har noget at arbejde med, så kører det langsommere. Og hvis stofskiftet kører langsommere, så forbrændes ens fedt langsommere og det tager længere tid at tabe sig.

En ugentlig fridag er også godt for moralen, så man ikke så let risikerer at falde for fristelsen og kaste sig over en håndfuld chokolader eller hvad man nu er forfalden til.

Morgenmad, frokost og aftensmad

For at sikre mig at jeg spiste det samme igen og igen, så besluttede jeg at spise det samme til hhv. morgenmad, frokost og aftensmad mens slankekuren stod på:

 • Morgenmad: Røræg af æggehvider (med en anelse helt æg for smagens skyld), dåsebønner og frosne grøntsager.

Slankekur morgenmad

 • Frokost: Stegt kylling vendt i tex mex krydderi, stegte peberfrugter og stegte løg og frosne bønner.

Slankekur frokost

 • Aftensmad: Salat (samme slags hver dag, baby leaves fra netto), dåsetun (i vand) og en lille smule chilipulver og peber for smagens skyld.

Slankekur aftensmad

Både morgenmad og frokost kunne jeg lave i store portioner til flere dage, så jeg ikke behøvede bruge tid på at lave mad hver gang jeg skulle spise.

At jeg lavede mad til flere dage ad gangen gjorde det også let at tilføje helt æg til min røræg af æggehvider. Jeg tillod mig smipelthen at smide et helt æg på panden sammen med æggehviderne, når nu portionen var så stor.

Når jeg stegte kylling og grøntsager til frokosten, så brugte jeg en anelse olivenolie. Mindre end en halv teskefuld til hhv. kylling og grøntsager (store portioner, hvor der var nok til ca. 3 dage).

Spisetider, vand og vitaminer

Som sagt, så gjaldt det om at spise flere gange om dagen. Ofte spredte jeg derfor frokosten ud over to omgange:

 • Plan 1: Morgenmad kl. 7, frokost første gang kl. 10, frokost anden gang kl. 14, aftensmad kl. 17:30
 • Plan 2 (hvis det passede dårligt at spise to gange frokost): Morgenmad kl. 7, frokost kl. 11:30, aftensmad kl. 17:30

Det er en rigtig dårlig ide at spise når det nærmer sig sengetid, så jeg undlod at spise noget som helst efter aftensmaden. Men på andre tidspunkter, så spiste jeg et par gulerødder hvis jeg var lidt sulten eller hvis jeg trængte til at sætte tænderne i noget for hyggens skyld (fx. mens min kone sad og spiste lækre og indbydende chokolader…).

Udover den faste føde, så gjaldt det om at drikke helt usandsynlige mængder vand. Jeg vil tro, at jeg har drukket mindst 3-4 liter dagligt i de dage jeg har været på slankekur. Udover vand drak jeg 1-2 glas rødvin hver aften, men ellers intet andet. Altså ingen kaffe, te, juice, sodavand, etc.

Hver aften spiste jeg også en almindelig vitaminpille, en d-vitaminpille, en b-vitaminpille og en pille med omega-3 fiskeolie. B-vitaminpillen mest fordi jeg havde små mangelsymptomer inden jeg begyndte på slankekuren.

Den ugentlige fridag

På den ugentlige fridag må man spise hvad man har lyst til, men man skal godtnok passe på ikke at gå for amok i mad og godter. Det gjorde jeg på min fridag (dag 9), hvilket betød jeg ikke tabte mig i 4 dage. Dagen efter fridagen var min vægt faktisk gået op med 1 kg og derefter var den 3 dage om at komme ned på samme niveau som før fridagen 🙁

Helt konkret, så gik jeg amok i flere kager, chokolader, en del frugt, McDonalds burgere og to omgange aftensmad. Alt, alt for meget mad – faktisk så meget, at jeg følte mig lidt syg i løbet af dagen.

Masser af unødvendig træning

Mens jeg har været på slankekur har jeg trænet 5 gange om ugen. 3 x crossfit (en slags fitness) i en time og 2 x løb (5 km i max tempo). I starten af den første uge (dag 6) fik jeg dog en mindre skade, så jeg måtte udskifte løbeturene med hård træning på gulvet derhjemme.

Nogen vil nok mene, at det er trænings skyld at jeg tabte mig 7,2 kg på 15 dage. Men det mener jeg ikke. Jeg trænede allerede 4-5 gange om ugen før jeg begyndte på slankekuren og der ændrede min vægt sig overhovedet ikke. Jeg er derfor overbevist om, at jeg ene og alene har tabt mig så meget pga. den mad jeg har spist (hvilket også ses af, at jeg har tabt mig på dage, hvor jeg ikke har trænet).

Bliv ved og tab endnu flere kg

Hvis man ser bort fra dagene omkring min fridag, så tabte jeg mig nogenlunde jævnt gennem hele slankekuren. Jeg tror derfor sagtens man kan fortsætte slankekuren længere end de 15 dage jeg har fulgt den.

Spørgsmålet er dog hvor sund den er i det lange løb. Jeg har fx. ikke nogen anelse om man kommer til at mangle nogle vigtige stoffer, hvis man bliver ved i længere tid.

Desuden skal det nok også lige med, at det ikke altid har været lige sjovt at være på slankekur. Jeg har været trættere end normalt og til tider ret irritabel. Og jeg har bestemt også savnet almindelig mad som fx. brød, ris og pasta.

1.173 Comments

 1. Er der noget i vejen for og skifte din middagsmad ud med din aftensmad,
  Altså der kommer tun og salat på bordet til middag, og kylling til aftensmaden?

 2. Hej Mads,

  Jeg har læst store dele af din blog igennem, i løbet af de sidste par dage.
  Har et spørgsmål vedr. dit vægttab på 15 dage.

  Du angiver hvad du spiser morgen, middag og aften. I det jeg selv spiser efter stenalderkost princippet og har gjort det længe, har jeg fuld forståelse for ingen hurtige kulhydrater.
  Du spiser blandt andet æg, frosne grøntsager samt bønner til morgenmad. TIl middag er der serveret kylling, løg og bønner og aften salat med tun. Da du valgte at tabe dig, sammensatte du så disse retter ud fra hvad der er testamenteret til at være “slankemad” eller brugte du dine egen sunde fornuft og efterfølgende valgte hvad der var sundest, nemmest og hvad du kunne lide?

 3. Okay.
  Må jeg suplere med en proteinshaker (40g Whey 100 Prolab) om eftermiddagen? da jeg styrketræner 4 dage om ugen og boksetræner 2-3 dage om ugen. Og skal ha energi til musklerne..

  Og er det mulig og nøjes med æg og kylling (125g) til morgenmad og så droppe grønsager?
  Laver det som en omelet..

 4. Hej Mads.

  Tak for svarerne.. :0)

  Kan se at der bliver nævnt tyggegummi i nogen af spørgsmålene, hvorpå du siger man skal droppe dem.
  Hva er grunden til man skal det?

  Ang. kød, er der frit slag på hylden hva det angår? altså om det er underordnet om det er kylling, svin eller okse man laver til aftensmaden sammen med grønsager?

  • Tyggegummi indeholder sukker, hvilket er grunden til jeg ifht. at tabe sig mener man skal droppe det.

   Der er frit slag mht. hvilket kød man vælger at spise.

 5. Okay. :0)
  På mit V6 tyggegummi står der godtnok sukkerfri, men kan godt se der er meget kulhydrat i..

 6. Hej herinde
  Vil bare sige at Mads har fuldstændig ret i at man skal holde sig kulhydrater hvis man vil tabe sig. Der findes dog mange slankekure på nettet nu hvor man skal holde sig fra kulhydrater. Den ene kan du drikke kaffe,spise oste. En anden frugt og nødder. Det er bare at finde den man syntes passer til en. Bare du tænker på kulhydraterne. Var selv på sådan en kur for 10 år siden med æg og bacon til morgenmad, fri mængde kød og salat til middag og fri mængde kød og salat/stegte grønsager til aften. Til hvert måltid skulle jeg også spise 1/2 grapefrugt. Jeg tabte mig 25 kg på 3 mdr. De sidste 14 dage var der ingen vægttab overhovedet og troede at kroppen sagde fra. Det var dog et platou kunne jeg læse mig frem til. Tabte mig yderlig 8 kg løbende og har holdt vægten. Min krop har overhovedet ikke lidt overlast,tværtimod fik jeg mere energi. Tænker tit over hvor mange kulhydrater jeg får i løbet af en uge og indtager i gennemsnit 600 gr kulhydrater om ugen. Hvis man er på smertestillende piller,så drop kuren indtil du er overstået med pillerne. Håber det kunne være en hjælp for nogle herinde.

 7. Simone Nielsen says:

  Hej Mads. Hvor mange kulhydrater var der ca. i de bønner du spiste/spiser?

  Venligste hilsner herfra

 8. Hey Mads.
  Er startet på kuren (dag 4) og alt kører planmæssig.. :0)
  Har li et spørgsmål mere ang. kød, må jeg spise bacon? (Steger den i ovnen)
  Mvh. Rune.

 9. Hej 🙂

  synes det lyder rigtig interessant og har besluttet at prøve at kaste mig ud idet..
  men ville lige hører om du siger go for at jeg spiser sådan her?:

  morgenmad:
  røget ørred med æg og spinat

  frokost: tun salat

  Aftenmad: kylling med champignon, sqaush, aubergine og peber

  Mvh Sarah.

  • Nu ved jeg ikke præcis hvordan en røget ørred fremstilles, men umiddelbart vil jeg tro den er i orden.

   Hvordan laver du tunsalaten?

   Alle de andre ting er helt fine.

 10. Hej Mads. Kan grøntsagerne undværes til morgenmaden? Så det faktisk bare er æg og bacon? Jeg kan virkelig ikke få det ned om morgenen

 11. Jeg tror personligt at jeg ville blive sindsyg af at spise det samme dag ind og dag ud i 15 dage, men imponerende at du kunne gøre det.!! 😀

  Skulle jeg følge den var der også kun en ting jeg ville ændre på den, det ville være at skifte det tex mex krydderi ud med en krydderi blanding jeg selv lavede da salt indholdet i de færdige blandinger i visse tilfælde er over 50%. Og salt binder væske plus alt det andet skidt det føre med sig. 😉

 12. Hej :o)

  Fulgte denne kur og syntes den virkede fint. Jeg tabte godt nok ikke de 7,2 men 5 kg og 7 cm omkring maven, så er godt tilfreds.
  Den eneste ændring jeg lavede var et hårdkogt æg til morgenmad og en kop kaffe uden noget nogle gange i forløbet…

  Tak for inspiration

 13. jeg har været igang en uge men synes ikke jeg taber mig synderligt meget måske nogle få 100 gram, jeg er på motionscyklen 30 min hver dag samt 2 timer fodbold en gang om ugen. jeg spiser det samme du gjorde, menda jeg er sulten efter et pr timer igen tager jeg lidt kylling med ærter. men det burde vel være ligegyldigt??? vejer 89 kg 41 år. kaffe er vel ok at drikke, bare det er sort???

  • Det lyder mærkeligt at du ikke har tabt dig mere. Prøv at skrive ned præcis hvad du spiser og drikker over de næste par dage, så vi kan kigge nærmere på hvorfor du ikke taber dig mere.

   Kaffe er helt fint hvis bare den er sort.

  • Hvad drikker du af væske, for her er det mange de glemmer at holde øje så der sniger sig en masse kalorier ind og lave kaos i det hele…

   Det kan også være fordi at du er begyndt at træne så meget at du opbygger muskler, samtidig med du taber/forbrænder fedtet på kroppen dermed udligner du det tabt du har haft.
   Du kan evt. måle dig frem til resultater, det vil sige mål omkring mave, arme, bryst, nakke og lår for at se om du vokser på disse steder.

 14. Hej jeg har fulgt kuren i ca 2 måneder men jeg spiser æg til morgenmad
  Tun kød og grønsager både til middag og aften jeg spiser alt slags kød

 15. hej jeg til morgenmad spiser jeg æggehvide stegt uden olie ca 3 stk, samt røde bønner, fra dåse 1/3 dåse , og så er jeg fyldt op. med på arbejde har jeg en alm mindelig madpakke størrelse med stegt kylling med løg, peperfrugt og bønner, men den spiser jeg over hele arbejds dagen, og når jeg kommer hjem tager jeg også en liile portion men ikke meget. ti laftens mad babyleaf med tun i vand og lidt soyasauce bare for at gi lidt smag, som mellemmåltide spiser jeg gulerødder, jeg har dog taget et styksukkerfri tyggegummi om dagen bare for at ikke savne helt de søde ting. og masser af vand.
  men kan man forvente at der først sker noget efter noget tid? jeg mener nu drikker jeg masser af vand men hvis fedtet forsvinder samtidigt vil det vel gi mindre vægttab? indtil jeg har tabt den mængde vand jeg drikker mere?? hvis jeg drikker 2 liter vand vil jeg veje 2 kg mere.så skal jeg tabe 3 kg fedt for at kunne se et vægttab på 1 kg ca?

  • Hvis du drikker mere vand så tisser du vel også mere? Og hvis du gør det, så vil jeg umiddelbart tro det går lige op.

   Hvor længe har du fulgt kuren og hvor meget har du tabt dig indtil nu? Hvor mange gulerødder spiser du i gennemsnit hver dag?

   Sukkerfrit tyggegummi indeholder sødestoffer der er mistænkt for også at bremse dit vægttab, så det vil ikke skade at stoppe med at spise den slags. Hvis du stopper, så bliver det på længere sigt også lettere at lade være med at spise sødt og derved lettere at holde vægten.

 16. Hej Mads.
  Er det okay at spise to-tre gulerødder pr. dag.
  Og må jeg til salaten med tun, godt få lidt agurk og peberfrugt til?
  Og til aften er det så ok at spise peberfrugten rå?

  Venligste hilsner Simone

  • Det er fint med grøntsagerne. Hvis man spiser virkeligt mange gulerødder kan det gøre ens vægttab lidt langsommere, men jeg tror ikke 2-3 gulerødder pr. dag betydet det helt store.

 17. Hej,
  Jeg begyndte på kuren i dag, og holdte mig egentlig OK mæt indtil kl. 15… og så er jeg i tvivl om jeg må spise noget udover disse 3 retter? altså fx en form for mellem måltid? eller skal jeg spise frokosten 2 gange på en dag?
  Må man fx lave et grøntsags fad hen på eftermiddagen og spise det selvom det ikke er en del af de tre retter?
  og et spørgsmål til hvordan du laver tunen. Det ligner på billedet, at du bruger vandet fra dåsen også? Eller er det bare salat med tun ? må jeg putte broccoli i også, bare så det bliver lidt mere interessant ?
  mvh

  • Du må gerne spise flere grøntsager (bare husk at tomater ikke er grøntsager, at kartofler er bandlyst og at det generelt er en dårlig ide at spise for mange rodfrugter ifht. hvor hurtigt man taber sig).

   Jeg bruger ikke vandet fra tunen.

 18. Hej Mads

  Jeg skal tabe mig 10 kg., og jeg har prøvet at spise virkelig sundt (grøntsager, grøntsager, kød, fisk, grøntsager og atter grøntsager), men jeg kører simpelthen sur i det. Jeg vil dog give din effektive slankekur en chance.

  Dog har jeg aldrig prøvet at pise dåsebønner. Er det lige meget hvilken slags, man køber, og skal de tilberedes?

  Når du skriver, du spiser frosne grøntsager, tilbereder du dem så ikke?

  Jeg kan ikke lide grønne bønner og varm peberfrugt, har du nogle alternativer til frokosten?

  Og så kunne jeg godt tænke mig at høre, hvor stor en mængde at madvarerne, du spiser pr. portion?

  Jeg håber, du vil svare 🙂

  Mvh Nanna

  • Det er ligegyldigt hvilken slags bønner du køber. Du skal bare sikrer dig at det ikke er baked beans og at der ikke er tilsat sukker. Jeg køber mine bønner hos den lokale grønthandler.

   Mht. de frosne grøntsager, så tilbreder jeg dem fx. ved at varme dem på panden eller i mikroovnen.

   Det er ligegyldigt hvilke grøntsager du spiser, hvis du bare holder dig fra tomater og kartofler, samt rodfrugter i for store mængder.

   Du kan spise lige så meget du har lyst til af ovenstående måltider. Det er nærmest umuligt at spise for meget af nogen af tingene, så spis trygt til du er mæt og glad.

 19. Hej Mads
  Virkelig en kanon blog, som har givet mig blod på tanden.. =)
  Jeg vil lige høre om du kan godkende dette.
  Jeg bager selv et brød som Kun består af nødder og frø med æg/ost som bindemiddel.
  Er det okay at tage en skive til morgenmad ?
  Dertil en æggemuffins -er det nok eller skal jeg også have grøntsager ?
  Mvh Mir

 20. Hejsa, ville bare lige spørge hvor lang tid der gik med dig eller folk der har været på kuren, før de tabte nogle kg?? 🙂

  • Nu skrev jeg desværre ikke min vægt ned hver dag da jeg var på slankekur, men jeg vil tro at der allerede begyndte at ryge vægt af i løbet af et par dage.

  • Hejsa Laura

   Jeg har lige været igennem en kur som minder meget om denne, jeg lavede den første måling om onsdagen(startede søndag).
   Der var vægten faldet med 1,2 kg, men udregnet vægttab/fedttab på 1,96 kg.

   Så er helt sikker på at det vil være noget af det samme her.

 21. Hejsa Mads ville lige høre i stedet for bønner til morgenmad kan man så spise røde linser? og hvor mange æg er det til morgenmad?

  Mvh Martijin

  • Du kan godt spise linser i stedet for bønner. Hvis du holder dig til de angivne retter, så behøver du ikke bekymre dig om mængden. Dvs. du trygt kan spise dig mæt og glad.

 22. Kasper Olsen says:

  Det er virkelig et flot resultat du opnåede. vill bare høre. jeg vil gerne prøve din kur, men bryder mig virkelig ikke om dåse bønne, hvad kan jeg spise i stedet for?

  • Hvis du ikke bryder dig om bønner, så kan du fx. spise flere grøntsager. Pas dog på at du får energi nok, da energitætheden i grøntsager er ret lav.

 23. Ann Sofie Vejby says:

  Er det forbudt med olier? Mener bare hvis man skal stege noget kylling eller lign?:)

 24. Hej Mads

  Har lige et spørgsmål jeg har lige købt nogen hvide bønner men i kulhydrat er den på 43,0 g er det ikke meget

  Navnet på posen er UNIFOOD hvide bønner købt i en grønthandler

  Martin

 25. http://www.unifood.dk/shop/toervarer/hvide-boenner_12737.asp det er dem her jeg har købt er de fine nok?

  men ville gerne have købt dem her http://www.unifood.dk/shop/toervarer/black-eye-boenner_12744.asp bønnetyper og den smager lidt af kartoffel. kulhydrater ligger godt nok på 59,0 og det er vel for meget pr 100 g?

 26. Hej igen Mads må jeg gerne drikke sort kaffe ? og må jeg gerne vælge tun fra så i stedet for spise det samme som jeg gøre til frokost om aften?

  • Sort kaffe er fint og du kan godt spise det samme til frokost og aftensmad. Iøvrigt kan det anbefales at læse de mange kommentarer til denne blog post, da de rummer svar på alle de mest almindelige spørgsmål.

 27. Ann Sofie Vejby says:

  Hej igen Mads.
  Jeg står lige og skal lave morgenmad og tænkte om man måtte spise Kippers i olie – der er ingen kulhydrat i, men de har jo ligget i olie? Men det smager bare super godt med scramble eggs til.:)
  Torskerogn er vel ikke i orden, da der er 7 g kulhydrat?

  • Umiddelbart ville jeg sige at begge dele er ok, men jeg kender ikke det store til de præcise ingredienser i hhv. kippers i olie og torskerogn. Hvis der er andet i end fisk, rogn og olie, så ville jeg springer over med at spise dem ifbm. slankekuren.

   • Ann Sofie Vejby says:

    Kippers i olie:
    pr 100 g:
    energi 300 kcla
    protein 19 g
    kulhydrat 0 g
    fedt 25 g
    ingredienser: røgede sildefileter, vegetabilsk olie og salt..
    Er det OK?
    Fordi så består min morgenmad af scramble egg, kippers og en blandet salat..

 28. ann sofie vejby says:

  Jeg vil enormt gerne downloade din bog. Jeg har prøvet fire gange, men hver gang jeg har indtastet alle oplysninger og kommer til kvitteringen bliver siden hvid.. Jeg får ingen kvittering og kan intet downloade – jeg håber og regner heller ikke med at jeg har betalt da jeg har gjort dette ca 5 gange nu :S
  Er der andre der har haft samme problem? Hvordan kan jeg få fat i din bog når dette ikke fungerer? 🙁

  • Der er blevet solgt en del bøger, men du er den første der har haft problemer med at downloade bogen.

   Jeg skrev til din email adresse (andofie…) for 2 dage siden, men jeg har ikke fået svar på den mail. Hvis du svarer på min mail, så kan vi sammen finde ud af hvad der er gået galt og hvordan du kan få downloadet bogen.

   • Ann Sofie Vejby says:

    Jeg har ikke fået nogen e-mail af dig ..
    Og min mail er skrevet rigtigt ind her 🙂

    Hvad gør salt ved ens vægttab?:)

    • Salt holder på væsken i kroppen.

     Jeg har sendt en mail til dig 18/3 kl. 12:16 og i dag, 20/3, kl. 9:52. Jeg har dobbeltchecket adressen jeg har sendt til, så måske er mine mails endt i dit spamfilter?

 29. Ann Sofie Vejby says:

  Prøv evt. at find mig på facebook: Ann Sofie Vejby

 30. Kasper Olsen says:

  Hej mads! nu har jeg været i gang i en uge, og ikke helt tilfred med vægttabet.
  det gik rigtig godt i starten, men er gået fuldstændig i stå, og har kun tabt 2,5 kilo. jeg har fuldt din plan til punkt og prikke og dyrkket rigtig meget sport, det hjælpe ikke ligefrem på motivation, at det går så langsom.

  • 2,5 kg på en uge skal man ikke skamme sig over. Det er ganske imponerende ifht. hvor hurtigt folk normalt taber sig når de er på slankekur.

   Hvor længe er der ikke sket noget som helst?

 31. Hej Mads,

  Jeg skal nu på kuren, og skal lige hører:

  er det vigtigt at spise det SAMME hver dag. Eller kan man ændre måltiderne så længe der bare ikke er kulhydrater i ? 🙂

 32. hej maa man godt bruge smor eller solsikke olie da jeg ikke kan lide oliven olie

 33. Er bulgur med lidt salat godt, til aftensmad eller frokost? Og Havre gryn med æble?

  – Er det alt sammen godt?

  • Bulgur og havregryn er fyldt med hurtige kulhydrater, så de duer ikke. Det er også en god ide at holde sig fra frugt, hvis man vil tabe sig så hurtigt som muligt.

 34. Jeg er lige bekyndt på din kur, og har været på den i 2 dage nu. Synes allerede man savner mad:-) men nok noget man vender sig til.

  • Hvis du holder dig 100% til de angivne retter, så er der ingen grund til at holde sig tilbage. I så fald kan du trygt spise dig mæt og glad til alle måltider.

 35. Hej Mads

  Jeg er igang med dag 3, og jeg synes det er svært at spise grøntsager til morgenmad.

  Kan jeg godt spise havregryn med mælk eller vand i stedet uden sukker?

  Til frokost får jeg salat med asparges, tun eller kylling.

  Til aften får jeg kylling, bønner, salat.

  Spiser gullerøder om formiddagen.

  Ser det okay ud, det jeg spiser?

  Mit problem er såæn at det er svært at spise grøntsager/bønner om morgenen, og er ikke vild med bønner eller linser?

  Er der mulighed for at spise havregryn med vand eller mælk uden sukker istedet for grønsager?

  Mvh Jonas

 36. Hej Mads,
  jeg er lige startet på kuren i går og tænkte på om der sker noget ved at drikke te?
  er der eventuelt en motionform du vil anbefale?
  jeg er begynd at løbe 2 gange om ugen og styrketræne 2 gange om ugen af cirka en halv times løb og cirka en time til halvandens styrketræning.
  er det godt nok eller hvordan?

  da jeg startede i går gik jeg på vægten og stod til 127 kilo
  så er meget spændt på de kommende måneder
  regner med at følge denne kur i 3 måneder med 1 syndedag om ugen

  er der noget jeg burde gøre anderledes?

  håber at høre fra dig
  med venlig hilsen Rasmus.

 37. må man godt stege kødet med smør eller solsikke olie

 38. Hej Mads..

  Jeg vil gå i gang med og prøve din kur jeg har 30,3 kilo jeg skal smide som jeg har for meget på mig 🙁 og vil gøre alt for og smide dem her og nu men tror du det muligt og kunne smide en stor del af det / det hele vis jeg bare bliver på kuren i længere end de 15 dage self og noget hjemme træning og nogen cykel ture?

  Med venlig hilsen André

 39. Hvor mange gram skal man bruge til morgenmad, frokost og aftensmad?

  Der må være en oversigt over f.eks. hvor mange gram æg man skal bruge til morgenmaden?

  Eller er potioner efter eget behov?

 40. Hej Mads. Jeg har været på kostplan på 1500 kcal dagligt m. en fridag om ugen i 6 uger og jeg opnåede at gå fra 58 kg til 55,7 kg. Jeg synes bare ikke at det var nok og særlig tydeligt på mave og lår som er der hvor der skal ske en ændring. Da jeg så var på ferie i 6 dage uden kostplan, men bare på alm kost, tog jeg det hele på igen. Derfor overvejer jeg at prøve din kur.

  Jeg har dyrket crossfit i et år 5-6 gange om ugen. Denne træning har aldrig rigtig ændret min vægt.

  Jeg har en fedtprocent på omkring 21-22%, jeg er 163 cm høj og vejer 58 kg. Det er ‘kun’ lige det fedtlag jeg har på kroppen (lår, mave, hofter) som skal væk og nu synes jeg at det er på tide! Men mit spørgsmål lyder på om denne kur er for sådan en som mig som skal under sin idealvægt? Jeg er jo nu ikke overvægtig på nogen måde, jeg vil bare godt slippe for dellerne så jeg kan vise min sixpack som er gemt under fedtlaget ;).

  Et andet spørgsmål er, om jeg godt må drikke te (grøn te) og kaffe sort uden noget under kuren? Jeg er afhængig af kaffe.
  Og hvad med rygning under kuren? Jeg ryger dog kun 2 smøger dagligt…
  og de frosne bønner… skal de koges? og er broccoli lige så godt?

  håber meget på dit svar på mine mange spørgsmål.
  mvh

  • Hvis du ikke allerede har en sixpack, så burde kuren kunne hjælpe dig.

   Te og kaffe er helt fint hvis du ikke kommer noget i den. Mit udgangspunkt er at rygning er for dumt, men jeg kan ikke forestille mig det vil påvirke kuren.

   Jeg kom blot de frosne grøntsager i mikroovnen. Brocolli er fint.

 41. Hej Mads. Jeg blev lidt forvirret, spiste du grøntsagerne og bønnerne kolde eller varmede du dem først? 🙂

 42. Hej,

  Jeg har tre spørgsmål ….. når I holder “fri dag” hvor meget går I så amok??? Jeg er pt på dukan og har flere gange prøvet at holde en fri dag for booste forbrændningen, men jeg ender med at tage på og er 1 uge om at smide det ene kilo. Jeg kan spise pandekager med sukkerfri syltetøj, frugt (hindbær eller ananas), hjemmelavet burger eller en chokoladebar.

  Er det den samme ugedag I vælger at holde fri ???

  Jeg synes at have læst at rodfrugter er no go … hvorfor???

  Nu vil jeg kaste mig over denne slankekur og håber at tallene på vægten ændre sig igen 🙂

 43. Hej Mads
  Jeg begynder med denne kur fra i morgen tidlig af.. kan man skifte bønner ud med bønnespirer?
  Jeg skal have tabt 10 kg inden 21/6-13..
  Jeg træner 3-4 gange om ugen, både konditions -og crossfit træning.
  Jeg er bange for at jeg ikke kan yde så meget når jeg ikk får flere kulhydrater end beskrevet i kuren?
  Har du nogle råd til hvordan man kan få energi og ydeevne hvis det forsvinder?

  MvH
  Sarah

  • Der er meget mindre energi i bønnespirer end i regulære bønner, så det skift ville jeg passe på med at gøre. Du kan godt gøre det, men der er ret stor risiko for du kommer til at mangle energi. Ikke mindst fordi du dyrker en del sport.

   Hvis din energi/ydeevne forsvinder ifbm. kuren, så skyldes det formodentlig at du ikke spiser nok (hvilket du trygt kan gøre. Det er nærmest umuligt at spise for meget hvis du holder dig 100% til de angivne måltider).

 44. Hej.
  Det lyder rigtig spændene og jeg vil starte tirsdag.
  Men jeg elsker (edemamme) bønner er de ok?

 45. Kan ikke fordrage bønner ud over de grønne bønner… Er det i orden at spise grønne bønner i stedet for dem på dåse?? Eller er der andre alternativer til dåsebønnerne??

 46. Hej Mads.
  Jeg blev inspireret af bla. din blog omkring nytår 2013 og læste en masse om fedtforbrænding, ketolyse.
  jeg så dit resultat og startede mit eget vægttabsprogram. Købte Pierre Dukans bog om Vægttab via fedtforbrænding som følge af ingen eller næsten intet kulhydrat indtag og tabte med det samme 0,5 kilo om dagen og har smidt ca. 9 kilo siden 8. januar, i løbet af ca. 4 uger.
  Jeg holdt mig strikt til en diæt bestående af 2 blødkogt æg til morgen plus en håndfuld frosne grønne bønner smidt i microovnen i 2 min.
  Frokost stegt kyllinge bryst, krydret med store mængder karry, og måske noget rød beber til og måske flere grønne bønner eller porrer.
  Om eftermiddagen en proteinshake lavet af soyaprotein med vand og evt. Fun stevia for smagend skyld.
  Til aften kød af en slags, hakkebøf uden andet, eller kyllinge bryst kød eller frossen laks(4 min. i microovn under et låg af en tallerken)Laks med masser af pulveringefær, soya, et presset hvidløg og citronsaft er ik´så ringe endda:-)
  Om aftenen den første uge ingenting, derefter ca. 4 mandler og mere proteinshake evt.
  Senere har jeg spist masser af mandler og hjemmelavet hvidløgs mayonnaise.
  Til natmad har jeg spist et krusfud skyr( Arlas 0,2 % fedt, 11 % protein) rørt op med olie uden kalorier(fra apoteket)og Fun stevia og alm. cacaopulver til at bage af. Der er ingen væsentlige kulhydrater i.
  Hele ideen med diæten er at holde et minimalt niveau af kulhydrater men et højt indtag af protein og en del fedt fra fx, mandler og rapsolie i mayo.
  Jeg fik mere lyst til fedt end til sukker.en tsk feta af den fede slags gør godt sent om aftenen, eller roquefort hvis man kan lide det.
  Ingen frugt eller mælk eller korn(havregryn, brød, pasta)eller grønsager med højt glykæmisk indeks.
  Det er meget væsentligt at sætte sig ind i det.
  på nettet findes tabeller over hva de enkelte grønsager indeholder af kulhydrater.
  Grønne bønner erefter min mening gode;
  En del af hemmeligheden ved proteinrig kost er, ifl.Dukan og De norske Ketolyse kur folk, at det, at om sætte protein i sig selv, kræver 30 % energi i forhold til næringsværdien.
  Kulhydrater, alt efter deres sammensætning lægges på lager(fedtlager) uden at kroppen bruger energi på det.
  Dvs, at det er derfor vi bør indtage mere protein hvis vi vil af med nogle kilo.
  Mvh Helle

  • Nå ja, jeg glemte at tilføje, at grunden til at mange fraråder at spise blommen i et æg skyldes frygten for kolesterol som kan give blodpropper.
   I en svensk undersøgelse jeg har set, hvor en almindelig ung sund kvinde over en længere periode indtog vistnok 4 æg dgl. skete der ikke nopgen nævneværdig forhøjelse at det dårlige kolesterol tal.
   Man kan få målt sit kolesterol ved lægen inden start og så efter 4 uger og se om det dårlige kolesterol tal skulle være steget markant. er det ikke det er der ingen grund til bekymring over æggeblommer,og deres fedtindhold som er minimalt iforhold til næringsværdien,- iflg. Pierre Dukan,

 47. Hej Mads.
  Jeg er en pige på 15 år, og jeg vil gerne tabe mig.
  Jeg er ikke overvægtig på nogle måder… Men vil gerne have sixpack. Jeg er selv begyndt at få tegn…. Kan næsten se de fire øverst.. Men hvad skal jeg gøre? Skal jeg gå på slankekur eller bare spise mere sund og dyrke mere motion.
  Ps. Skal man drikke meget vand? Og tager man på af det? For bryder mig ikke om at drikke så meget.. For er bange for at tage det på.
  På forhånd tak for hjælpen 🙂

  • Hvis du undgår hurtige kulhydrater så er der gode chancer for at få en sixpack.

   Vand feder ikke, så det kan du trygt drikke løs af. Faktisk har jeg læst flere steder, at det ifht. bl.a. vægttab er en rigtig god ide at drikke meget vand.

   Te og kaffe uden noget i feder heller ikke (dvs. te og kaffe uden mælk, sukker, etc.)

 48. Nu har jeg ikke læst andre kostartikler du skriver end dele af denne, men har du nogen som helst professionsrelevant baggrund for at kunne udtale dig om kost? Du siger vildledende at du har tabt næsten ½ kg i snit om dagen. ½ kg fedt eller muskler svarer til et kaloriunderskud på ca. 15.000 KJ, hvilket er det, som en voksen mand, der dyrker utrolig meget sport, forbrænder på en dag. Hvis sådan en person overhovedet ikke spiste noget på en dag vil han tabe et ½kg fedt + muskler om dagen. Hvis du ikke lyver om dine tal, så må du have gennemgået et kæmpe væsketab + tab af glykogen. Dog er der mange eksempler på mennesker på internettet, der lyver om deres vægttab. Når penge er involveret (din bog?), så vil mennesker gerne pynte lidt ekstra.

  • Jeg har ingen professionel baggrund, men jeg er godt belæst 🙂 Og så har jeg i modsætning til mange andre prøvet tingene af selv.

   At jeg tabte 7,2 kg på 15 dage må du selv vælge om du vil tro på eller ej. Men uanset hvad du tror, så blev min bog først sat til salg lang tid efter denne blog post blev skrevet og offentliggjort.

   Og derudover så er der jo også en pengene tilbage garanti på min bog.

 49. Anders Rud Jensen says:

  Hej Mads,
  er startet på kuren, me ville lige høre om det er ok at koge grøntsagerne istedet for at varme dem i mikroovnen?

 50. Hej alle sammen..

  Nu har jeg siddet og læst mange af jeres opslag,
  Og det hele lyder super fedt.. Jeg er selv en
  Ung mand på 36 år, 184 cm og 91 kg.. Jeg træner
  Crossfit 2 gange om ugen og styketræner 3 gange om ugen.
  Men synes jeg har meget svært ved at tabe mig alligevel.
  Jeg prøver og lave om på kosten, men er åbenbart ikk så
  God til at sammensætte de rigtig ting. Jeg ønsker og
  Tabe mig minimum 6 kg i løbet af de næste 2 mdr..

  Er der en venlig sjæl herinde som kunne sammensætte en kostplan
  (Kur) til mig, så jeg 100% for det rigtig sammensat.

  Håber der en som gider hjælpe..

  Venlig hilsen
  Niklas jacobsen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*