Categories
Bolig Minimalisme Økonomi

Bo billigt og tag på vinterferie i 6 måneder hvert år

Sidst fandt jeg et smukt hus i Skovlunde på 50 m2, hvor der var alt der behøves til en familie med 2 børn. Vi regnede på hvad det ville betyde for familiens økonomi at nøjes med et sådan hus fremfor et almindeligt hus – og fandt derved ud af, at en familie på den måde kunne spare 10.000 kr om måneden!

Reelt set var huset dog et fritidshus, så lad os kigge på hvad det betyder for familiens økonomi og, mere spændende, hvilke muligheder det åbner op for.

Hvis vi køber huset til 695.000 kr med samme udbetaling (200.000 kr) og lån (6,5% fastforrentet), så slipper vi med at skulle betale 3129,- kr i renter og afdrag og 1448,- i driftsomkostninger om måneden. Totalt 4577,- kr.

At kunne nøjes med at betale 4577,- kr om måneden vil i den grad skabe råderum i enhver families økonomi. Faktisk så meget råderum, at det ikke vil overraske mig, hvis det så er muligt for de fleste familier kun at arbejde halvdelen af året eller mindre.

Helt nye muligheder

Hvis det kun er nødvendigt at arbejde halvdelen af året, så er der pludselig mulighed for at forlade Danmark hele vinterhalvåret. Vinterhalvåret, hvor Danmark er kold og mørk og hvor det ærligt talt ikke er spor skægt at være her.

Hvis hele familien tager på forlænget vinterferie i hele vinterhalvåret, så vil der ikke være nogen problemer med at man kun må bo i fritidshuse i sommerhalvåret (1. april – 30. september).

Driftsomkostningerne vil samtidigt blive væsentligt lavere end 1448,- kr om måneden. Der vil nemlig ikke længere blive brugt nogen som helst el, vand og gas i 6 måneder om året – og der vil heller ikke være noget behov for at varme huset op, da det er ubeboet når det er koldt udenfor.

Tænk at kunne nøjes med at være i Danmark når det er sommer og solen stråler fra en skyfri himmel – og at kunne forlade skuden til fordel for troperne når det begynder at blive koldt og mørkt.

Det eneste problem

Helt sikkert en fristende model. Eneste problem jeg kan få øje på er børnenes skolegang, men mon ikke der findes en løsning på det også. Jeg kan ihvertfald finde flere eksempler på familier, der har taget deres børn ud af skolen og rejst rundt i verden i måneder eller år ad gangen.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

3 replies on “Bo billigt og tag på vinterferie i 6 måneder hvert år”

Helt rigtigt set Mads.
Den model bruger jeg pt.
Huset er så hel års på Fyn i VandkantsDanmark. Til salg iøvrigt, og kan købes for under 1 mio ny istandsat hele vejen rundt, også køkken, badeværelser, ude & inde.
Så dribler jeg sydpå om vinteren – hidtil i bil og lejet bolig dernede, som månedligt er billigere end i DK. Børn kan du selv undervise, undervisningspligt men ej skolepligt, og rigtigt, der findes masser af internationale skoler i syd eu og asien for børnene. En kanon gave for børnene at lære at klare sig udenfor DK, og tænke ud af kassen , lære nye sprog, begå sig uden jantelov, osv.
Indkomst siden kræves så nok, at man enten er liberalt selvstændig erhvervsdrivende, eller har en god arbejdsgiver der kan undvære en om vinteren. Findes jo, f.ex dem i den grønne sektor fyres alligevel i vinter månederne.

Da jeg skrev indlægget var jeg selvstændig konsulent (IT/programmering). Hvis man ellers undgår et stort forbrug, dyr bolig, etc., så er det alletiders måde at arbejde 6 måneder og så holde 6 måneder fri 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *