Categories
Bolig Familie Minimalisme Økonomi

Spar plads og bo hele familien på 50 m2

Når vi køber bolig, så er der en tendens til at giver den alt hvad den kan trække. Økonomien strækkes til det yderste, så vi få lidt flere kvadratmeter, gulvvarme og et ekstra badeværelse til børnene.

Helt almindelige familier smider al fornuften overbord og køber huse til 2, 3 eller 4 millioner kr. Store beløb, der kræver at far og mor smider 20.000 kr eller mere på bordet hver måned i de næste 30 år.

Men hvorfor i alverden er det, at vi vil have sådan nogle paladser? Er det fordi vi ikke kan finde på noget bedre og mere spændende at vores penge til?

Spar 10.000 kr om måneden

Via boliga.dk har jeg fundet et smukt hus på blot 50 m2 i Skovlunde. På trods af det kun er på 50 m2, så rummer det efter min mening alt hvad en familie med 2 børn har brug for.

Lille hus på 50 m2

Huset er et fritidshus fra 1971. Det er totalrenoveret i 2006 og koster blot 695.000 kr. Desværre må man ikke bo i det hele året, hvilket er væsentlig grund til det ikke koster mere. Hvis vi lades som om det er et almindeligt hus, hvor man må bo hele året, så må vi derfor nok snarere regne med en pris på det dobbelte – 1,4 million kr.

Tidligere kiggede vi på hvad det vil koste at købe Danmarkshuset i Hvidovre, tæt ved København (pris 2.775.000 kr). Med en udbetalingen på 200.000 kr og et lån på 1,2 millioner kr, så nåede vi frem til at der skulle lægges 20.063 kr på bordet hver måned i de næste 30 år.

Hvis vi i stedet er fornuftige og nøjes med huset i Skovlunde, så vil vi kunne nøjes med at låne 1,2 millioner. Da huset er mindre vil driftsomkostningerne samtidigt være lavere, så vi ender med at slippe med at betale 10.502 kr om måneden for huset.

En familie kan med andre ord spare næsten 10.000 kr om måneden, hvis de kan nøjes med et lille, men fuldt ud brugbart hus.

Det kan blive endnu billigere

Men reelt set er huset jo et fritidshus til 695.000 kr. Kan man ikke udnytte det og spare endnu flere penge?

Det kan man helt sikkert, så det vil jeg kigge nærmere på i løbet af de næste par dage.

Update: Læs videre og se hvordan du kan udnytte at huset er et fritidshus

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

7 replies on “Spar plads og bo hele familien på 50 m2”

Aldrig. At flytte på landet er efter min mening det samme som at begå socialt selvmord, dvs. at man selv er skyld i man mister kontakten med venner og bekendte.

Hej, det ser ikke ud til at billedet af plantegningen er tilgængelig længere, er det et du ligger inde med? Vil meget gerne se det for inspiration til boligsøgningen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *