Categories
Grej Krop og fysik Minimalisme

Projekt opdatering: Kan en sixpack kan overleve julen og kan man nøjes med 33 stykker tøj?

Som mine faste læsere ved, så har jeg har haft gang i et par projekter i de sidste par måneder.

I 3 måneder har jeg forsøgt at nøjes med kun at have 33 stykker tøj – inkl. sko, tasker, jakker og meget andet. Og i december sidste fik jeg mig en sixpack på 15 dage ved at følge en sindsygt effektiv slankekur.

Men hvordan går det så med projekterne? Kan jeg nøjes med kun at have 33 stykker tøj og har min sixpack mon givet op overfor julemad, konfekt og chokolader?

Kan man nøjes med 33 stykker tøj?

Project 333 tøjLad os starte med at kigge på hvordan der er gået med kun at have 33 stykker tøj. For lidt over 3 måneder siden udvalgte jeg 33 stykker tøj, som jeg skulle nøjes med fra 1. november til 31. januar. Resten af mit tøj pakkede jeg ned i en sort sæk, som jeg gemte i bunden af et skab.

De 33 stykker tøj inkluderede sko, tasker, jakker og meget andet, men ikke sokker, undertøj og sportstøj. Blandt de 33 stykker tøj var alt fra shorts og sandaler til vinterjakke og støvler, da jeg skulle være klar til både det pissedårlige vejr i Danmark og en lille tur til Thailand (der godtnok aldrig blev til noget).

Overraskende nok, så har jeg på intet tidspunkt manglet tøj at tage på. Bortset fra en enkelt gang, hvor jeg måtte bruge den samme tshirt to dage i træk, så har der altid været noget rent at tage på – og det er selvom det ene af mine tre par bukser døde undervejs.

Jeg kunne selvfølgelig have købt et par nye bukser i stedet for det døde par, men det var ikke nødvendigt og jeg fik det derfor ikke gjort.

Nu er de tre måneder gået og det står mig igen frit for hvor meget tøj jeg skal have. Men det betyder ikke de store ændringer.

Jeg er blevet glad for kun at have 33 stykker tøj, så jeg nøjes med at fiske 4 ting op af den sorte sæk: 2 tshirts, 1 slips og en habit, så jeg er klar til bryllupper og anden fin brug.

Desuden vil jeg nok begynde at bruge mine fivefingers til dagligt og ikke kun til at løbe i – og måske også tage mig sammen og købe et par nye bukser i stedet for det døde par.

Alt resten af mit tøj ryger direkte videre til Røde Kors.

Kan en sixpack overleve julen?

Sixpack statusI december lykkeds det mig at få en sixpack i løbet af blot 15 dage ved at følge en sindsygt effektiv slankekur, hvor det gjaldt om helt at undgå kulhydrater.

Siden da er jeg begyndt at spise mere normalt, da jeg elsker god mad. Der er med andre ord igen kulhydrater på bordet, men det betyder ikke at min sixpack er forsvundet.

Den er her stadig (billedet er fra et par dage siden – 45 dage efter jeg blev færdig med slankekuren).

Bortset fra om morgenen, så spiser jeg nu hvad der bliver stillet på bordet – og det er inkl. pizza og alt muligt andet. Men det skal nok lige med, at vi lever sundt og spiser relativt lidt slik, kager og andet snask – og at jeg nok tænker mig om en ekstra gang før jeg tyrer et par fyldte chokolader om aftenen (før ville jeg spise dem, hvis jeg overraskede dem i bunden af skabet).

Om morgenen, omkring kl. 7 hver dag, prøver jeg stadig at undgå kulhydrater, så til morgenmad spiser jeg fx. bønner, grøntsager, kød, æg og hvad der nu ellers gemmer sig af passende ting i køkkenet.

Jeg elsker musli med mælk og frugt, så kl. 9 tager jeg portion musli og starter derved dagens indtag af kulhydrater.

Der er snart gået 2 måneder siden jeg blev færdig med slankekuren og min sixpack er her som sagt stadig. Min vægt er nu ca. 76,5 kg – næsten 5 kg mindre end før slankekuren, men også ca. 2,5 kg mere end hvad jeg var nede og runde lige da jeg blev færdig.

Fedtprocenten har tilgengæld ikke ændret sig. Den er stadig 10%, så jeg satser på de ekstra kg skyldes at jeg har taget muskler på – især fordi jeg nok ikke har kunne undgå at tabe både fedt og muskelmasse under slankekuren.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

4 replies on “Projekt opdatering: Kan en sixpack kan overleve julen og kan man nøjes med 33 stykker tøj?”

Hvad er “dåsebønner”? Er det baked beans?
Når du spiser salat til aftensmad, er det så KUN salatblade du mener? + tun.
Altså ikke f.eks. tomater og andet godt?

Frosne bønner som du fik til middag. Er det de der grønne lange nogen? 🙂
Blev du i øvrigt ikke halvsyg af den kur? Synes det lyder lidt ekstremt, men
hvis man kan smide 7 kg, så hurtigt, så er jeg nødt til at prøve det 😛

De baked beans jeg havde fat i indeholdte sukker, så jeg købte nogle rammer røde bønner i stedet (i vand, ikke i tomatsovs).

Til aftensmad spiste jeg kun salatblade og tun. De frosne bønner jeg spiste til frokost var de grønne lange nogen – billeder etc. 🙂

Jeg fik en omgang influenza efter slankekuren, men det tror jeg kan skyldes både slankekuren, den røvsyge danske vinter eller noget helt tredie. Jeg tror ikke man automatisk kan udpege slankekuren som den skyldige, da jeg jo fik mad nok hele vejen (blot anderledes mad end normalt) + vitaminpiller etc.

Hej Mads interessant kur. Har selv trænet gennem længere tid men har dog aldrig, ligesom dig, kunnet finde sixpacken frem. Nu overvejer jeg at prøve din kur i 14 dage for at se om det sejlivede mavefedt ville kunne brændes væk på den måde. Men som du selv pointerede mister man så ikke en del muskelmasse samtidig under denne kur?
Kuren indeholder masser af proteiner men helt uden kulhydrater er det vel svært at opbygge eller bare bibeholde muskelmasse? På den anden side så er det vel også lidt begrænset hvor meget muskelmasse man kan nå at tabe på to uger. Hvor meget dalede din fedtprocent?
En sidste ting. Hvorfor ingen kaffe? Det indeholder jo stort set ingen ting. Jeg undrer mig bare over hvad indflydelse det kan have på denne kur?

Hej Asger,

Dine spørgsmål om tab af muskelmasse, samt opbygning/bevarelse af muskelmasse fik jeg vist svaret på i kommentarerne til slankekur posten. Hvis ikke, så må du råbe op igen.

Min fedtprocent faldt med 7% – fra 17% til 10%.

Slankekuren kræver ikke specifikt at man ikke drikker kaffe. Det burde være ok, hvis man bare undlader at komme sukker, mælk o.lign. i (jeg sprang over mht. kaffe, da jeg bedst kan lide kaffe med mælk i)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *