Categories
Arbejde Feature Rejser

4 gode grunde til at sige op her og nu

For et par dage siden mødtes jeg med en håndfuld gamle venner, der allesammen har et helt almindeligt arbejde. Arbejde, hvor de er 37 timer om ugen, mandag til fredag i dagtimerne.

Mens vi sludrede kom jeg igen og igen til at prise mig lykkelig for, at jeg ikke har et almindeligt arbejde, hvor jeg skal være et bestemt sted i et bestemt stykke tid.

Hvis jeg havde det, så tror jeg, at jeg havde sagt op her og nu. Det gør du måske også efter at have læst de 4 gode grunde til at sige op her og nu 🙂

1. Stress og jag hver eneste dag
Hvis man har børn og samtidigt lever i et forhold, hvor begge parter har fuldtidsjob, så er der dømt travlhed og morgenpanik hver eneste dag. Der er ingen tid til svinkærinder, nysgerrige børn og en omvej eller to på vej til og fra børnehaven.

Travlheden og panikken er selvfølgelig noget mindre, hvis der ikke er børn inde i billedet – men det er stadig ikke sjovt, når der skal være tid til at åbne op for håndværkere, banke lidt på huset, købe ind og hvad ved jeg.

2. For lidt ferie til at være rigtig ferie
Folk med almindeligt arbejde har som bekendt kun 5-6 ugers ferie. Alt for lidt, når man tænker på hvor spændende der er udenfor kontorets fire vægge.

Mange har samtidigt ikke mulighed for at tage afsted mere end 3 uger i træk, hvilket reelt set kun svarer til omkring en uges ferie. Den første uge går nemlig med at stresse ned og vænne sig til at være på ferie og den sidste uge med at ærge sig over man snart skal tilbage på pinden.

3. Ikke herre over hvornår det er ferietid
Oven i hatten, så er det de færreste med almindeligt arbejde, der selv kan bestemme hvornår de vil holde ferie. Ens ferier skal koordineres med kollegaerne, vagtplaner, deadlines og alt muligt andet.

For en af mine gamle venner betyder det, at han er tvunget til at tage til Sydamerika henover jul og nytår – og ikke i januar, hvor flybilletterne koster tæt på det halve (og det er bestemt ikke småpenge sådan en billet koster).

4. Alt, alt for lidt barsel
Når man får børn, så vil man gerne være hjemme og hygge om mor og barn. Sådan havde jeg det ihvertfald og det tror jeg ikke jeg er alene om.

Men typisk lykkeds det kun de fleste mænd at tage 2 ugers barsel omkring fødslen og så, hvis de er seje nok til det, nogle måneder senere hen.

Men er det nok til at udvikle et tæt forhold til ens barn? Det tvivler jeg på. Især ikke, når de få ugers barsel kombineres med al den stress og jag der kommer af et parforhold med to fuldsjob.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

2 replies on “4 gode grunde til at sige op her og nu”

Det er rigtigt, at arbejdsforholdende i Danmark er bedre end mange andre steder i verden. Men det betyder jo ikke, at man bare skal acceptere standard pakken og leve et liv uden tid til det vigtige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *