Categories
Krop og fysik

Status på mit muskeleksperiment – er det virkelig rigtigt, at jeg har taget næsten 1 kg muskler på om ugen?

Det er efterhånden en måned siden jeg afsluttede mit muskeleksperiment, hvor jeg i 6 uger tog næsten 1 kg muskler på hver uge.

Siden da har der været lidt diskussion om hvorvidt det virkelig er rigtigt, at jeg på 6 uger har kunne tage så mange muskler på. Ikke mindst fordi det er gået væsentligt hurtigere end man normalt plejer at sige er muligt.

Status en måned efter

I går morges, præcis en måned efter jeg afsluttede eksperimentet, tog jeg derfor en status, hvor jeg vejede mig, målte min fedtprocent og fik konen til at tage et par mål og et par billeder.

status for mit muskeleksperiment, occams protocol

Vægt Fedt-
procent
Bryst Mave
(navle)
Overarm
(højre)
Lår
(højre)
Udgangspunktet 75,7 kg 10% 95 cm 86 cm 28 cm 48 cm
Efter 6 uger (bulk slut) 86,0 kg 14% 104 cm 95 cm 31 cm 54 cm
Efter 8 uger 82,8 kg 12% 102 cm 90 cm 31 cm 52 cm
En måned senere 80,7 kg 10% 101 cm 87 cm 30 cm 52 cm

Som man kan se, så er min fedtprocent nu præcis den samme som da jeg i sin tid startede muskeleksperimentet (10%). Man må derfor formode, at vægtforskellen mellem dengang og nu (5,0 kg) først og fremmest er muskelmasse. Dvs. den mængde muskler jeg har taget på under eksperimentet.

Jeg er rimeligt sikker på de 5,0 kg muskler jeg har taget på er taget på i de første 6 uger af eksperimentet (min bulk periode), da det var her jeg konstant blev stærkere og stærkere og kunne klare mere og mere i fitness centeret.

Pulldown Shoulder
Press
Dips Leg
Press
Udgangspunktet 50 kg x 9 35 kg x 6 55 kg x 7 Se nedenfor
Efter 6 uger (bulk slut) 70 kg x 4 50 kg x 6 80 kg x 6 110/110 kg x 10/11
Efter 8 uger 70 kg x 4 50 kg x 5 80 kg x 6 120/120 kg x 10/11
En måned senere 70 kg x 5 50 kg x 7 85 kg x 6 130/130 kg x 7/7

Siden bulk perioden blev afsluttet er der ikke sket en skid. Det er minimalt hvor meget stærkere jeg er blevet siden da, så jeg regner derfor ikke med mine muskler er vokset alverden siden da.

Udgangspunktet for leg press er lidt tåget, da jeg havde nogle problemer med leg press maskinen hos Fitness World (forklaret lidt over halvvejs nede i denne post).

Er der gået noget galt?

Da jeg afsluttede eksperimentet, skrev jeg en post, hvor jeg regnede ud, at jeg havde taget 5,5 kg muskler på.

Lidt mere end jeg får målt mig frem til her (5,0 kg, dvs. 0,5 kg mindre end hvad jeg regnede mig frem til).

Lad os derfor for god ordens skyld kigge på hvad forskellen kan skyldes:

  • Først og fremmest, så er min badevægt og min fedttang ikke ligefrem præcise videnskabelige instrumenter. Det er amatørudstyr, der har en vis måleusikkerhed.
  • Oven i det, så kan min fedtprocent have ligget i ydreområderne. Fx. hvis jeg lå i den høje ende af 10% da jeg startede eksperimentet og i den lave ende i går.
  • Endelig, så hopper min (og alle andres) vægt lidt op og ned fra dag til dag. I dag vejede jeg fx. 81,1 kg på samme tid af døgnet som jeg i går målte min vægt til 80,7 kg.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

10 replies on “Status på mit muskeleksperiment – er det virkelig rigtigt, at jeg har taget næsten 1 kg muskler på om ugen?”

Super eksperiment !!!! ser godt ud med resultatet. Må jeg spørger hvilken øvelser du har lavet og hvordan har du gjort det helt præcis?

Jamen jeg har købt bogen men har ikke modtaget den endnu så jeg er rimelig utålmodig 🙂 Er det kun de 4 øvelser og ikke andet ??? Vildt

Ja, det er kun de 4 øvelser – men der skal virkelig presses igennem. Helt ud til kanten, så kroppen begynder at gøre rigtig ondt og de andre folk i fitness centeret kigger mærkeligt på en 🙂

hehehe… Det kunne jeg lige forstille mig 🙂 Er det sådan at øvelserne køres 5/5 altså 5 sek. op og 5 sek. ned. og indtil man ikke kan løfte dem længere.

Ja, 5/5 og, når vægten ikke kan flyttes længere, så holdt jeg den stille i positionen i 20 sek. (i stedet for blot at give slip på den).

Hej!
Som mangeårig træningsnørd, er det sjovt at se dit eksperiment. Estimering af fedtprocent er noget vanskeligt at gøre reproducerbart. Kropsvægt svinger en del over tid, grundet andet end vægt af fedt og muskler.
Dette gør det alt i alt meget svært at komme med præcise angivelser på muskeløgning. Ud fra dine billeder, er det klart at du har øget din muskelmasse og dine mål angiver det samme, men det drejer sig næppe om helt så mange kg som du har beregnet. Hvordan går det med dine resultater nu?

Enig at det er meget svært at beregne, ikke mindst ifht. at jeg bruger en fedttang til at måle min fedtprocent med.

Siden eksperimentet har jeg kun trænet yoga og løb, så jeg har ikke nogen efterfølgende resultater der kan bruges til noget.

jeg har trænet fligtig i snart 2 år nu; 4 gange om ugen og ca. 1.5 time hver gang. Typisk er det spinning og step på øvet og elite niveau.
Der jeg startede var jeg 79.5 kg og idag er jeg 80.2 kg. har aldrig været under 79 kilo siden jeg startede træning. jeg spiser som jeg gjorde inden jeg begyndt på fitness, men til tider lidt for meget. Det er så frustrerende… Jeg kan mærke jeg er mere aktivt og har masse energi, men min knæ gør mere og mere ondt, sikkert på grund af vægten; jeg er jo 35 og 1.66 m høj og vil så meget gerne komme ned på ca. 65 kilo.. Er jeg en af dem træning ikke fungerer for?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *