Categories
Grej Minimalisme

Merino uld – smart tøj, der aldrig lugter af ged

merino uldFor efterhånden en del måneder siden skar jeg kraftigt i hvor meget tøj jeg har.

Adskillige sorte sække blev fyldt med både det ene og det andet og derefter skænket til Røde Kors, så jeg til sidst stod tilbage med 33 stykker tøj inkl. sko, tasker og hvad ved jeg.

Siden da har det vist sig, at jeg kan nøjes med endnu mindre tøj. Selvom jeg har tshirt på hver dag, så er det takket være materialet merino uld nemlig lykkeds mig at gå fra at have 7 tshirts til blot at have 3 – og det uden jeg behøver vaske tøj konstant og hele tiden (snarere tværtimod).

Den store fordel ved merino uld

Den helt store fordel ved merino uld er, at det er næsten umuligt at få til at lugte. Selvom jeg har den samme tshirt på i 4-5 dage i træk, så lugter den ikke det mindste af ged.

Og hvis tshirten endelig begynder at lugten en smule, så er det bare at hænge den til luftning natten over og så kan den klare et par dage mere uden folk omkring mig holder sig for næsen (normalt hænger jeg ikke mit tøj op, jeg har en tendens til bare at smide det i en dynge på gulvet når jeg går i seng).

På nettet er der folk, der siger, at de bruger deres merino uld tshirts til at træne i. De siger, at selvom de sveder som svin imens, så lugter deres tshirts ikke det mindste bagefter (selv har jeg et par ekstra almindelige tshirts, som jeg kun bruger til at træne i).

Et par andre fordele ved merino uld

En anden stor fordel ved tøj af merino uld er, at det er sindsygt rart at have på. Tshirts af merino uld er fx. meget blødere end almindelige tshirts af bomuld. Faktisk er materialet så komfortabelt, at jeg er godt igang med at skifte det meste af mine garderobe ud med tøj af merino uld.

Tøj af merino uld tørrer også hurtigere end tøj af de fleste andre materialer. Hvis jeg vasker mine tshirts om aftenen og hænger dem op, så er de helt tørre næste morgen (hvilket er en stor fordel, da man ikke kan smide dem i tørretumbleren).

Den store ulempe ved merino uld

merino uldAlt ved merino uld er dog ikke fryd og gammen. Selvfølgelig er der også ulemper ved merino uld – hvis der ikke var det, så ville vi jo allesammen formodentlig kun gå i merino uld (så komfortabelt og praktisk er det nemlig).

Den store ulempe ved merino uld er prisen. Uanset hvilken slags tøj der er tale om, så koster tøj af merino uld en bondegård. En tshirt koster typisk 300-400 kr og boxershorts nogenlunde det samme.

Heldigvis behøver man ikke så meget tøj, hvis man er minimalist og nøjes med at købe tøj af merino uld. Men alligevel, så er det prisen der gør, at jeg endnu ikke har fået udskiftet hele min garderobe med tøj af merino uld.

Men der er håb forude. Jeg har netop opdaget at man kan finde en del tøj af merino uld og alm. uld på hjemmesider som fx. Den Blå Avis, QXL og Trendsales, så mon ikke det vil lykkeds mig at gøre nogen kup der indefor de næste par måneder.

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

5 replies on “Merino uld – smart tøj, der aldrig lugter af ged”

Jeg elsker også merino uld, de er fantastiske at gå med, og holder i evigheder.

Hvis man går op i dyrevelfærd, så bør man dog tjekke tøjet er “mulesing fri”, som bla. J. lindeberghs tøj.

Størstedelen af merino uld produceres i australien hvor de bruger mulesing teknik for at undgå fluer lægger æg i pelsen på fårene, teknikken indebærer at man uden bedøvelse skærer hud væk fra dyrets bagpart. Så sørg for at få merino uld fra et land der kan avle får uden brug af mulesing.

Hej Mads

Så fandt jeg også vej til dette indlæg 🙂

Merinould spiller max!

Jeg cykler selv til arbejde ca 12 km, så jeg er godt gennemblødt når jeg kommer frem.
Mine t-shirts kan sagtens holde til en uges cykling uden at komme til at lugte det mindste – jeg hænger dem op på bøjle på arbejde og når jeg kommer hjem, men ikke udenfor – hvilket ville være det optimale.

Mht. pris, så har Føtex mm. engang i mellem t-shirts (lange og korte) til omkring 100-150 kr.
Ellers har garnforretningen Bent Møller i Store Heddinge også t-shirts til lige over 100,-

Føtex/Bent Møllers t-shirt har naturligvis ikke det samme lækre design som de dyre mærker, desuden er der kun en kvalitet – altså vægt – af trøjerne.
Men til 1/3-1/4 af prisen, og da jeg ikke går rundt i den, så er jeg ret ligeglad 🙂

Det er godt at vide. Synes ellers kun jeg har set børnetøj i merinould i Føtex, men jeg må vist hellere kigge en ekstra gang.

Heldigvis gør prisen ikke så meget, når man kun har 3 tshirt 🙂

Du har helt ret, det er oftest børnetøj, men det sker engang i mellem – Aldi har det faktisk oftere.

Jeg har dog kun købt i St. Heddinge

Hej
Vi er enige om, at merinould er det ypperste, ingen dækhår, grunden til at det er så blødt og kan optage så meget fugt.
Der findes dansk merino kamgarn, hvor meget få avlere er gået sammen om at fremstille et helt unikt håndsorteret produkt fra egne dyr, og nej det er ikke blilligere, men vi står inde for processen. Se hjemmesiden dansk-merino.dk
Mvh Lone Christensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *