Categories
Grej

Sådan maler du din christianiacykel, så den ikke bliver stjålet

ChristianiacykelEr der noget der bliver stjålet i dagens Danmark, så er det christaniacykler. Første skridt mod røvhullerne der stjæler vores cykler er selvfølgelig en ordentlig lås – og andet skridt at give cyklen en ordentlig omgang unikt malerarbejde.

Et unikt malerarbejdet burde forringe tyvenes mulighed for at afsætte cyklen – og dermed sikre, at den ikke bliver stjålet. Samtidigt, så vil malingen klæde cyklen og forhåbentlig også glæde børnene (hvis de er store nok, så kan de selv være med til at svinge penslerne).

Sådan gjorde vi

Som sagt, så gjort. For et par uger siden gav vi vores christianiacykel den store tur med penslerne, så den kunne fremstå flot og anderledes.

Efter have snakket sammen om hvad vi skulle male, blev vi enige om en stor haj med åbent gab og et par små fisk rundt omkring på cyklen. Derefter gik turen til Røverkøb for at købe maling. Det viste sig at være overraskende billigt, da vi kunne nøjes med en stak farveprøver til 25,- kr dåsen (100,- kr i alt, da vi skulle bruge hvid, rød, gul og sort).

Hjemme igen tegnede vi hajen og de små fisk op med blyant. Så snart vi var færdige med at tegne op kunne vi begynde at male – en farve ad gangen og med et par timers pause til tørring mellem hver farve.

Christianiacykel
Christianiacykel
Christianiacykel

Alle steder fik 2-3 gange maling, så vi var sikker på der kom et godt, tykt lag på.

Efter vi var færdige med at male gav vi det hele to gange gulvlak. Her er det så om at lade være med at gøre som os, der brugte en gulvlak der er svagt hvid – brug hellere en der er helt klar, så i slipper for de samme hvide mærker som vi har over hele cyklen.

Christianiacykel

Det tager nogle dage

Alt i alt tog projektet 4-5 dage pga. maling og lak skulle have tid til at tørre. Men det gjorde ikke noget, da man jo sagtens kan køre på den alligevel (hvis altså bare det man har fået malet er tørt).

Som du kan se på billederne, så forsøgte vi os også med at male kalechen. Det så umiddelbart meget pænt ud, men allerede nu, et par uger efter vi malede den, er malingen begyndt at skalle af. Malingen brydes simpelthen i stykker hver gang kalechen krølles sammen 🙁

Christianiacykel

By Mads Phikamphon

Programmør og ret glad for body hacking, effektivitet, minimalisme og cyklisme.

3 replies on “Sådan maler du din christianiacykel, så den ikke bliver stjålet”

For flexible materials, you may want to try using a different kind of paint like the rubberized type. Something that stay flexible and can stretch even after its dry.

Super fedt lavet…
Kan du fortælle mig hvilken type maling i brugte?
Vi vil gerne dekorere vores sammen med børnene, men så skal de jo helst ikke være for giftig maling.
Vh
Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *